moja kochana przyjaciółka Marta, dodała mi do niej parę papryczek chilli bo wie jak bardzo lubię ostre jedzenie. Dzięki !!! Od tej pory robiłam tą zupę wielokrotnie. Można ją przygotować z owocami morza ale również z kurczakiem, rybą, tofu lub z samymi krewetkami. Ja użyłam mieszanki owoców morza – krewetki, kalmary oraz muszle. Całość to idealne połączenie pysznego wywaru rybno pomidorowego
wysmienitynawet szpinaku. Zawierają mnóstwo witamin i do tego doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!surówka najlepiej smakuje jako dodatek do smażonej ryby. Jest lekko ostra i bardzo soczysta. Składniki: 1 marchewka kawałek selera 1 jabłko kawałek pora 2 łyżki śmietany 1-2 łyżeczki chrzanu szczypta soli szczypta cukru Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłko i seler zetrzeć na grubszych oczkach. Pora pokroić w plasterki, zalać wrzątkiem i po chwili
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSezon grillowy w pełni, więc najwyższa pora na szaszłyki z grilla :) Są pyszne, kolorowe i dają ogromne pole do popisu. Wystarczy odrobina kreatywności i oryginalny szaszłyk gotowy! Na blogu jest już przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej . A tym razem proponuję Wam cudowne szaszłyki z łososiem w marynacie barbecue - dzięki której ryba jest soczysta, aromatyczna i po prostu taka
DefinicjaSmakuZrazy z marchewką i porem Kotleciki z kaszą gryczaną i pieczarkami Zimowe ragout Zobacz także: Przepisy na dania z ryb Przepisy na dania z drobiu Przepisy na dania z wieprzowiny
Wiem co jemśmietanki i posypać pietruszką i zamknąć „papilot” .Piec w nagrzanym piekarniku przez 10-15min. Czas uzależniam od grubości ryby. Dania w „papilotach” można przygotować wcześniej ,trzymać w lodówce i piec wtedy ,kiedy przyjdzie pora. Potrawy w papilotach zatrzymują aromaty i co ważne ,szczególnie dla pań, nie brudzą naczyń. Osobiście rzadko podaję na stół gotową potrawę
Kulinarny karnet Christopheracytryny pieprz kajeński świeżo zmielony pieprz sos worcester sól PONADTO żółtko -1 szt marchewki -2 szt seler -1 szt por -1 szt bulion warzywny filety rybne o białym zwartym mięsie -250 g przyprawa do ryb-1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Ciasto Mąkę zagnieść z jajkiem,solą i margaryną na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię,odstawić do lodówki na 1 godz
Kuchnia DanusiWielokrotnie Karmel-itka łasiła się na zupę marchewkową - marchewkowy krem, ale do tej pory się nie odważyła,by coś podobnego wyczarować w kuchni. Bała się
W kuchni Karmel-itkiSałatka na krakersach to hit internetu ostatnich kilku lat. W oryginale jest to sałatka z rybą, ale zauważyłam, że wymyślona przeze mnie wersja z pieczarkami również robi furorę ( klik ) 😉 Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych powstała kolejna moja autorska wersja sałatki na krakersach... z porem i szynką oraz serem żółtym i jajkami, które pozostają bez zmian, tak jak w poprzednich(...)już jedną z wcześniejszych wersji próbowali. Ten smak Was nie zawiedzie! Składniki: 36 szt. krakersów 200 g chudej szynki 1 duży por 4 jajka 100 g sera żółtego 7 łyżek Majonezu Kieleckiego lekkiego pęczek szczypiorku pieprz Wykonanie: Pora kroimy w drobną kostkę, umieszczamy na sitku i parzymy wrzątkiem. Odsączamy. Szynkę kroimy w niewielką kostkę. Małą garstkę pokrojonej szynki odkładamy
Kuchnia MagdaLenyprzyrządzam z tej ryby. Oto kolejna wariacja: dorsz po japońsku . Inspiracja TU . Fajne i ciekawe danie. Polecam. Składniki: 2 filety z dorsza marchewka 1 por łyżeczka mielonego imbiru sól, pieprz sos: 1 i 1/2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 strączek suszonej papryczki chilli 1 filiżanka wody Wykonanie: 1. Dorsza ugotować na parze. 2. Pora i marchewkę(...)drobną kostkę papryczką (wcześniej namoczoną w gorącej wodzie) i wymieszać wszystko z sosem sojowym. Doprawić imbirem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać warzywa. 4. Włożyć do garnka rybę, położyć na niej warzywa oblane sosem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Podawać z ryżem
Pasja SmakuSkładniki: 4 filety miruny u mnie mrożona 4-5 ziemniaków sałatkowych o zwartym miąższu ½ pora 1 cebula 3/4 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku 20 dag sera żółtego Natka pietruszki do posypania Przyprawa do ziemniaków Jak wykonać ? Filety rybne rozmrażamy, osączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody(...)miękko-mają pozostać jędrne nie całkiem ugotowane, odcedzamy, kroimy w grubsze plastry. Por i cebulę kroimy w pół krążki podduszamy na patelni na maśle i oliwie do miękkości, wlewamy śmietankę, doprawiamy sola oraz pieprzem do smaku, gotujemy chwilę ze śmietanką, gdy zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, zalewamy rybę w naczyniu , posypujemy połową startego sera żółtego na wierzchu rozkładamy plastry ziemniaków
Wanilia i Kardamonoliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Przyprawiłam solą i pieprzem do smaku. Wsypałam pokrojony szczypiorek. Wszystko wymieszałam. Pora na głównego bohatera. Obrałam go z ości i starałam się nie za bardzo go rozdrobnić. Kawałki ryby wymieszałam z wcześniej przygotowanym serkiem. Pasta jest idealna na kanapki. Smacznego
potrawyregionalnePost Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDopiero co pieściliśmy nasze podniebienia pączkami i innymi słodkimi wypiekami tłustoczwartkowymi, a już pora dogodzić sobie słonym, postnym śledzikiem. Pamiętny wyraz wsparcia kryzysowego ze strony bratnich narodów ZSRR. Śledzie atlantyckie „IWASI”. Bez głów i ogonów. W zalewie, lekko solone. Łowione na północno-wschodnim Atlantyku. Nie wymagają wymaczania, nadają się do bezpośredniego spożycia. Można je doprawić według własnego(...)uznania. No to… doprawiamy – Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem. Składniki: - puszka śledzi iwasi (waga ryby 900 g) - 2 cebule - olej lniany - kilka ziaren ziela angielskiego - 3 – 4 listki laurowe - majeranek otarty - różowy pieprz ziarnisty - gałązki kopru do dekoracji Jako że śledzie użyte przeze mnie nie wymagają „wymaczania” przygotowanie potrawy zaczynamy od zdjęcia z nich skóry. Następnie
mojewypiekiinietylkomarchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 łyżka octu liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego białko jajka żelatyna sól Przygotowanie Marchew, pietruszkę, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, i cebulę obrałem, włożyłem do garnka. Zalałem wodą i gotowałem do miękkości warzyw. Gdy warzywa były już miękkie włożyłem do wywaru kawałki ryby i gotowałem je (maksymalnie 10 minut). Wyjąłem
R'n'G Kitchen