ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:59/188)

Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim 126

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim Składniki: Dorsz – 500g Marchew – 5 sztuk Pietruszka – 3 sztuki Seler – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Przecier pomidorowy – 250g Sól, pieprz, czosnek(...)oliwek z czosnkiem. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami: warzywa – rybę – warzywa. Całość przykrywamy ciastem francuskim i pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut

Kuchnia Bon Appetit
Mintaj w pikantnym cieście 109

chili w proszku (według uznania) 1 jajko sól ok. 1/3-1/2 szklanki mleka Wykonanie: Rybę doprawiamy solą Z mąki, jajka i mleka przygotowujemy gęste ciasto. Doprawiamy solą i chili. Rybę obtaczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron tak aby ciasto się zrumieniło. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Ryba smażona w cieście piwnym 154

się rybka w bardzo chrupiącym cieście z dodatkiem piwa. Do rybki podałam suróweczkę z nutą czosnku oraz ziemniaczki z koperkiem. składniki: 600 g filetów z ryby, u mnie morszczuk sól prowansalska sok z cytryny ciasto piwne 3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki 1 jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Filety ryby jeśli są duże pokroić na mniejsze(...)ciasto piwne. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać jajko oraz piwo i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Rozgrzać patelnie z nieco większą ilością oleju. Kawałki ryby obtoczyć dokładnie w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor (można też rybkę usmażyć na głębokim oleju). Osączyć na papierowym ręczniku i podawać

Monia miesza i gotuje
Ryba po cygańsku 720

Ryba po cygańsku Filety rybne smażone w cieście naleśnikowym i marynowane w słodko- pikantnej zalewie to pyszne danie, które rewelacyjnie sprawdza się podczas różnego rodzaju imprez oraz świąt. Polecam!     Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. mintaj, dorsz, miruna..) przyprawa do ryby (lub sól i pieprz) 1 cebula 1 czerwona papryka olej do smażenia Ciasto naleśnikowe: 1 jajko(...)gęściejsza niż na naleśniki *** *** Filety rybne moczymy w cieście i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z dwóch stron na złoty kolor *** *** Cebulę i paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy przez chwilę na patelni *** *** Na patelnie dodajemy wszystkie składniki zalewy, zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia *** *** Na dnie miski układamy połowę smażonej ryby *** *** Rybę zalewamy połową zalewy. Układamy resztę ryby i zalewamy

Blog z Apetytem
Sałatka rybna na święta 2241

święta będę robiła sałatkę rybną, niektórzy znają ją może pod nazwą ryba po japońsku. Od razu mówię, że możecie użyć innej ryby, kto jaką lubi taką dają. Sałatka przygotowana na nasz wigilijny stół :) SAŁATKA RYBNA Ciasto "naleśnikowe": 0,5 szkl. wody 1 szkl. mąki 1 jajko vegeta Sos: 1 słoik koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 3 łyżki octu 2 łyżki(...)pieczarek (opcjonalnie) Filety solę i  kroję w dość małe kawałki, jak to bywa w sałatkach, ale widziałam wersje z kawałami ryby wielkości małej dłoni. Rozrabiam ciasto "naleśnikowe", kawałki ryby maczam w nim i smażę na złoto. W międzyczasie zagotowuję wszystkie składniki zalewy. Pozostałe składniki sałatki kroję w kosteczkę, pieczarki oczywiście podsmażam. Na koniec w głębokiej misce układam warstwami: ryba

Co w głowie piszczy
Francuska niespodzianka. 145

długi i kroić przy stole. 300g  łososia( filet bez skóry) 100g serka ziołowego np.Tartare 6 szt. szparagów lub więcej ze słoika przyprawa do ryb Łososia obsypać przyprawą. Szparagi lekko przesmażyć na maśle. Na środek ciasta francuskiego wyłożyć serek, na serku ułożyć szparagi i następnie filet łososia. Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować jajkiem. Nasz francuski przysmak można

Kulinarny karnet Christophera
Ryba po japońsku 141

duże słoika ogórków konserwowych 2-3 małe cebule olej do smażenia  ciasto  3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody sól, pieprz zalewa 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 4 łyżki octu 4 łyżki ketchupu mały koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soli Rybę umyć, osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki, a także przyprawić solą oraz(...)pieprzem. Do miski wsypać mąkę, dodać wodę, sól, pierz oraz jajko. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki ze sobą połączyć. Przygotowane ciasto odstawić na kilka minut. Następnie każdy kawałek ryby obtoczyć w cieście. Na patelnię wlać olej i gdy będzie gorący przesmażyć filety z dorsza. Przyprawione kawałki ryby smażyć na złoty kolor.  Po usmażeniu przełożyć je do naczynia żaroodpornego

Ugotować
Fish and chips 111

pół szklanki bułki tartej  * sól , pieprz czarny świeżo mielony  * frytki - u mnie gotowe, karbowane z Lidla  Przygotowanie : Z mąki, wody i jajek przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Rybę przyprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w cieście oraz bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Odłożyć na ręcznik papierowy. Usmażyć frytki, posolić. Całość podawać

Magiczne Życie Marty
Łosoś z porem i serem żółtym w cieście francuskim 165

ciastem francuskim. Smaczna przekąska, gorąca kolacja a nawet obiad - polecam :) SKŁADNIKI: (na 4 szt) 1 op. ciasta francuskiego 30 dag łososia  4 grubsze plastry sera żółtego kawałek pora (10-15 cm)  1 łyżka masła sól, pieprz i ulubiona przyprawa do ryb(...)mnie Fish Masala ) 1. Łososia przekroić na 4 kawałki, każdy oprószyć solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb. 2. Pora pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle i lekko osolić do smaku. 3. Ciasto francuskie przekroić na 4 części, na środku każdej ułożyć po kawałku łososia, na to przysmażony por i po plastrze sera żółtego. Zawinąć w koperty

Kto ugości moich gości?
Wtorek: Pieczone pierogi z pstrągiem 146

będziecie zaskoczeni, jak wspaniale smakują. Poziom trudności: średni Czas: 1,5 h (z czego 1 h to czas na odpoczywanie ciasta) Szacowany koszt dla 2 osób: około 19 zł Zobacz też całe menu na tydzień – ryby i owoce morza, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Pomysł od szefa kuchni Pomysł na to danie jest inspirowany przepisem(...)Thoma Keridge’a, brytyjskiego szefa kuchni (i zdobywcy dwóch gwiazdek Michellina), na tradycyjne, walijskie pierogi, w lekko zmienionej formie. Zamiast klasycznego nadzienia, czyli mielonej wołowiny, Thom nafaszerował ciasto swoją ulubioną wędzoną rybą – łupaczem i ziemniakami. My jeszcze bardziej zmodyfikowaliśmy przepis. Po pierwsze zmieniliśmy ciasto, które w oryginale robione jest jak klasyczne ciasto na quiche, czyli z dużą ilością tłuszczu

Niedzielny kucharz
Ryba w panierce z frytkami 141

Fish & chips czyli ryba w panierce z frytkami, bardzo popularne jedzenie w Anglii. Nie jest to danie dietetyczne, ale nie wszyscy muszą się ograniczać. Panierka jest bardzo dobra chrupiąca. Mogę tylko powiedzieć pycha. Przygotowanie ciasta – nic prostszego. Do miski wsypać mąkę, sól i wlać piwo. Za pomocą łyżki(...)miksera dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Przygotować filety rybne – rybę umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, odłożyć na chwilkę. Smażenie – mocno rozgrzać olej, rybę zamoczyć w cieście i powoli włożyć do gorącego oleju. Smażyć co jakiś czas przewracać, aż z obydwu stron zrobi się złota panierka. Wyjąć z oleju i położyć na papierowym ręczniku kuchennym

Kuchnia Pokoleń
Kostka rybna ze szpinakiem w cieście francuskim 165

Zredukować całkowicie " wodę". Dodać jajko i wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków. Podwójne posolone kostki rybne ułożyć na cieście francuskim a na nich rozłożyć szpinak. Pozostałymi kawałkami ciasta przykryć rybę ze szpinakiem i pozaklejać wzdłuż i na rogach. Ponakrawać wierzch ciasta w trzech miejscach. Piec w piekarniku nastawionym na 200-220 stopni ok 30 minut. Trochę martwiłam się

MarciochaKucharzy
Niebanalne kotlety mielone vol. 3 + słodko-kwaśna surówka 2877

pierzem, a jeśli jabłka nie były dość słodkie, także cukrem. Odstawiamy na ok. 10 min. i ponownie mieszamy. Podajemy z kotletami mielonymi, kotletami z kurczaka, bądź z rybą w cieście. Surówka jest dość delikatna i idealnie pasuje do różnych mięs oraz ryb. To jeden z moich ulubionych dodatków obiadowych. Smacznego

Ratunku obiad
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 173

olej lub oliwa do smażenia Umyte i osuszone filety pozbawiamy skóry i ości, których w tej rybie jest niewiele – kroimy na porcje. Następnie rybę solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki na ciasto, oprócz piwa, miksujemy robotem. Na samym końcu dodajemy piwo i ponownie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Porcje łososia zanurzamy w cieście, aby były(...)cytryny oraz olejem z pestek dyni. Do smaku oprószamy różową solą himalajską – mieszamy. Łosoś atlantycki w cieście piwnym podany z ryżem i surówką idealnie nadaje się na szybki obiad. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż łosoś nie wymaga długiego smażenia. Ryba jest delikatna i soczysta. Kiedyś łosoś był symbolem luksusu, teraz to dotyczy raczej większości ryb. Mimo wysokich

mojewypiekiinietylko
Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami 136

również smarujemy oliwą i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 20 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RYBA W CIEŚCIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS TUTAJ RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pstrąg pieczony

Blog z Apetytem