ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:62/188)

Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 183

się z różnymi dodatkami, które nadają mu charakteru. Jako składniki zup dodaje się: krewetki, rozdrobnioną tempurę ( kakiage ), smażone z cukrem tofu ( abura age ), pokrojoną drobno szalotkę, sos sojowy, ryby w cieście bardzo cienko skrojone ( kamaboko ), a także mirin. (Mirin to słodka przyprawa w płynie o zawartości alkoholu 14%, uzyskiwana w wyniku zmieszania ryżu lekko sfermentowanego przy pomocy pleśni ryżowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Fish and chips 167

długości. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz wymieszać. Następnie dodać mleko i jajko, wymieszać i odstawić na ok 20 min. Po tym czasie odtoczyć rybę w cieście i smażyć na oleju. Po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym.  Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i smażyć na oleju

Olga Piecze i Gotuje
Ryba - kulebiak w cieście 116

smaków i tradycji. Dlatego chciałam wam podsunąć pomysł na jeszcze jeden dodatek do barszczu, a właściwie na ciekawe podanie kulebiaka z kapustą i grzybami. Co powiecie na zrobienie ryby z kruchego ciasta w środku, której schowacie kapuściany farsz? Polecam, to danie bardzo efektowne i wcale nie takie trudne. Do przygotowania ciasta użyłam mąki tortowej Lubella . Taka ryba to porcja

Bernika - moj kulinarny pamietnik
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 141

jaką się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 131

cebulową - farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne babeczki na oleju rzepakowym nadziane masą krówkową z bitą śmietaną... 129

śmietaną i kawałeczkami czekolady babeczki są smakowite i szybko znikają...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym... 198

innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z wędzonym jesiotrem i porem 192

Zakupiłam piękne dzwonko wędzonego jesiotra i dzięki temu tak pyszna tarta powstała. Do jesiotra ulubione pory i ziemniaki a tarta pachniała w całym domu i samym

Moje Małe Czarowanie
Domowy smalec z grzybami 124

Przed świętami zawładnęło mną całkowite zawirowanie kulinarne. Przygotowania, kombinowanie co by tu jeszcze wymyślać przekładają się częstym publikowaniem przepisów na blogu. Ciasta, desery, ryby, zupy ... aż do zakąsek i dodatków. Tym razem publikuję pyszny domowy smalczyk, bez którego również nie wyobrażam sobie świąt:) Ogórek kiszony, świeże pieczywo i smalczyk- idealna zakąska/ zagryska! Polecam! Składniki: 1 kg słoniny ½ kg suszonych grzybów

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z tuńczykiem 156

1 ciasto francuskie 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ puszki krojonych pomidorów 5 pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 cebula pokrojona w cienkie plasterki

Trzeci talerz
Dorsz w cieście 219

Jeśli potrzebujecie przepisu na smaczną i wilgotną rybę , niewymagającą zbyt długiego przygotowywania to proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław. Składniki: filety z dorsza 1 30 g mąki 20 g pokruszonych drożdży  130ml gazowanej wody mineralnej

Gorący kąsek
Łosoś zapiekany w cieście (Salmone al forno in crosta) 171

spieszę z pomocą ;)  Przepis na pieczony filet z łososia w cieście jest szybki, prosty w przygotowaniu i do tego niezwykle smaczny. Ryba jest bardzo soczysta a pokrywające j ą puszyste  ciasto, idealnie komponując si ę  z łososiem , tworzy ciekawe w smaku danie.  Smacznego :) **** Oggi ho preparato il filetto di salmone al forno(...)filetto di salmone con la pelle rivolta verso il basso, a contatto con la pirofila. Infornate per circa 15 minuti in forno preriscaldato a 180 gradi. Podpieczoną rybę zalewamy wcześniej przygotowanym ciastem; pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni ok. 15-20 minut, aż ciasto uzyska zloty kolor. **** Ricoprite tutto il pesce con l'impasto precedentemente preparato ed infornate

La grande e la piccola cuoca
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 233

łapie za serce swoim smakiem, oszałamia zapachem i intryguje różnością w konsystencji każdego"elementu". Miękki, papkowaty szpinak, kawałki rozpływającego się w ustach sera, miękka i delikatna ryba, a także chrupkie ciasto francuskie. Tak podanego łososia mogę zjeść hoho i jeszcze więcej. Pysznie, acz klasycznie. I wiadomo, że większości z konsumentów zasmakuje. ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I FETĄ(...)się zredukuje. Studzę masę, wyłożona gorąca na ciasto spowoduje jego stopienie się. Na każdy pas wykładam porcję wystudzonego szpinaku z fetą, układam kawałek ryby i zawijam, zlepiając dokładnie z każdej strony. Postępuję tak ze wszystkimi pasami ciasta. Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Na dużej blasze wykładam papier do pieczenia, układam sakiewki  w odstępach od siebie (ciasto urośnie). Jajo rozbełtuję

W kuchni Karmel-itki
mintaj w sezamie 125

olej do smażenia Rozmrożoną rybę osuszyć na ręczniku papierowym. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem tworząc gęste ciasto. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Rybę panierować najpierw w cieście a następnie w bułce z sezamem. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ryba w cieście naleśnikowym 141

jajko 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu   Filety pokroić na 3 - 4 części. Z podanych składników przygotować ciasto,  powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę.Kawałki osuszonej ryby maczać w cieście i smażyć  na niewielkim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach

Moje domowe kucharzenie