ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:64/188)

Ryba w cieście sezamowym 92

pszennej, 1 jajko, 1 łyżka octu, 3/4 szklanki oleju rzepakowego (w tym około 30 ml oleju sezamowego), 6 łyżek nasion sezamu, sól. Przygotowanie: rybę pokroic na mniejsze kawałki oraz sprawdzić czy nie ma ości. Zrobić ciasto - mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką(...)pszenną wbić jajo i wlać 2/3 szklanki wody. Dodać ocet lub wódkę, olej sezamowy i ziarna sezamu, lekko osolić. Ciasto dokładnie wymieszać ( powinno być konsystencji gęstej śmietany). Do ciasta wkładać kawałki ryby, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę przełożyć na papier, żeby tłuszcz wsiąkł. Po obcieknięciu tluszczu ukladamy na talerze. Ja podawałam z ryżem i kapustą kwaszoną

Państwo Wojtczuk gotują
Ptysie francuskie z pastą rybną 144

Macie w weekend gości i brak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj

CoolinarniePL
Rumcajs Historycznie - Tort Jakobinski 216

zwani Jakobinami.  Oryginalny przepis zawierał również ogonki rakowe, a zamiast morszczuka mięso węgorza, który w średniowieczu był powszechnie jadaną rybą, dziś łatwą do zastąpienia ładnym białym mięsem na przykład właśnie morszczuka.  Składniki:  2 porcje kruchego ciasta (można użyć gotowego lub zrobić samemu) 400-500g filetów z morszczuka 100g tartego sera 1 średni por 1 łyżeczka tartego(...)formę do tarty, obsypujemy równo serem i układamy podzieloną na cząstki rybę. W misce mieszamy jajka, mleko, imbir i utarty goździk, doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy mieszanką rybę. Całość przykrywamy drugą częścią ciasta, Wierzch smarujemy żółtkiem i nacinamy, bądź dziurkujemy widelcem, by farsz miał jak odparowywać. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni. Źródło: Rene Husson

Gotuj z Rumcajsem
Łosoś w cieście 141

sobie takie cenię. Łososia w cieście pokochałam od pierwszego przyrządzenia. Rodzinka od pierwszego podania . Na piątkowy obiad jak znalazł. Składniki: opakowanie świeżego ciasta francuskiego dwa filety z łososia opakowanie szpinaku mrożonego w liściach przyprawa do ryby 2 ząbki czosnku sól ziołowa(...)żółtko Wykonanie: Ciasto rozłożyć i delikatnie rozwałkować. Podzielić na 4 części. Rozmrozić szpinak na patelni, dodać czosnek i nieco soli ziołowej. Przestudzić. Nałożyć na każdy kawałek ciasta mniej więcej do połowy. Przyprawić rybę i podzielić tak żeby powstały 4 mniej więcej równe kawałki . Można ale nie trzeba jej obsmażać. Nałożyć filet na szpinak. Farsz nakryć pozostałą częścią ciasta. Brzegi skleić

Mama z miasta
RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM 248

Macie już pomysł na niedzielny obiad? Przedstawiam szybki przepis na rybę ze szpinakiem w cieście francuskim! Smak jest obłędny. Składniki: 450 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego 2 filety miruny 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżka mąki pszennej Sól pieprz biały Gałka muszkatołowa 250 g serka kremowego śmietankowego Szpinak rozmrażamy na sitku. Na patelnię wkładamy masło, podsmażamy na nim szpinak(...)szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek. Całość dusimy cały czas mieszając. Na koniec do sosu możemy dodać odrobinę mąki, aby zagęścić sos. Studzimy. Ciasto francuskie rozkładamy, nacinamy lekko boki. Na środku kładziemy płat ryby, a na nią połowę sosu szpinakowego. Posypujemy startym serem (ja położyłam ser w plastrach) i zawijamy boki ciasta francuskiego. Wierzch smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy

Słodki Zakątek
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler 440

często jadacie ryby? My staramy się przynajmniej raz w tygodniu Tym razem może oklepany pstrąg, ale w innej, ciekawej odsłonie. Inspiracją dla mnie był przepis  p. Magda Gessler Pstrąg w cieście solnym SKŁADNIKI: 1 sprawiony pstrąg o wadze około 20 dag 2 gałązki pietruszki 1 cząstka cytryny 1 ząbek czosnku 1 szklanka mąki 1 szklanka soli woda brokuł śmietana(...)środka włożyć pietruszkę, kawałek cytryny oraz pokrojone ząbki czosnku  (nie solić). Z mąki i soli wyrobić ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę. Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30  minut.  Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym. Pycha:) Szkoda tylko

MarciochaKucharzy
Roladki z łososia z rukolą i granatem 129

 Lekka, smaczna i szybka w przygotowaniu przystawka-przekąska. Roladki z łososia z kremowym nadzieniem. Roladki możecie serwować jako szybką przekąskę podczas rodzinnych spotkań i pikników

kulinarnyJa
Łosoś na pierzynce z pora z pieczonymi warzywami 124

Czas przygotowania: 1,5 h Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI: 300 g świeżego fileta z łososia ( 2 filety) 1 por 4

kulinarnyJa
Pstrąg grillowany z piekarnika 223

Sezon na grillowanie mamy już za sobą, ale smak wakacji można odtworzyć korzystając z.... piekarnika . Dziś proponuję Wam prosty przepis na grillowanego pstrąga Smacznego 😋 Składniki 2

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Miska Tupperware 264

zamknięcie pozwala na bezpieczny transport.  Zastosowanie: - do przyrządzania kruchego ciasta, babek i ciast ucieranych - do utrzymywania w świeżości i serwowania surówek, jarzyn, dodatków - do marynowania mięs i ryb Jak przygotować ciasto drożdżowe? Składniki ciasta należy umieścić w misce, zamknąć przykrywkę i odstawić w ciepłe miejsce. Można umieścić miskę w zlewozmywaku wypełnionym ciepłą wodą. Gdy pokrywka „wyskoczy”, należy zamknąć

Moje domowe kucharzenie
Dorsz w nalesnikowym ciescie piwnym 177

Jesli nie przepadasz za ryba w klasycznej panierce,moze skusi Cie ryba smazona w ciescie piwnym? Robilam dorsza  w ten sposob po raz pierwszy i bardzo ciekawa bylam jego smaku.Ryba przygotowana w ten sposob jest bardzo soczysta w srodku,a smak piwa  jest w ogole niewyczuwalny,tak jak i rybi zapach gdzies sie ulotnil.Smakowala nam,choc nadal wole(...)piwem na gladka mase bez grudek,dodac jajko i przyprawy.Odstawic na pol godziny.Ciasto ma byc geste,nie moze sciekac z ryby rybe umyc ,pokroic na porcje ,skropic sokiem z cytryny i posolic filety obtaczac w mace,nastepnie w ciescie piwnym i smazyc na rozgrzanym oleju  z obydwu stron do zrumienienia.Odkladac na talerz wylozony recznkiem papierowym ,by odsaczyc nadmiar tluszczu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w cieście francuskim z pieczarkami. 234

rozmrażamy, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na odrobinie oleju rzepakowego aż wyparuje cała woda (kiedy zmiękną solimy i pieprzymy). Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów, wykładamy na środek rybę, na nią usmażone pieczarki, na nie mozzarellę. Boki ciasta kroimy na 4 paski z każdej strony (prawie do samej ryby) następnie paskami przykrywamy rybę

Moje-pitraszenie
Tarta caprese z bakłażanem i tuńczykiem 199

jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto, rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm. Odciąć nadmiar ciasta i wstawić do lodówki na minimum 30 min. Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C . Piec przez 20 min. Cebulę pokroić w kostkę lub w piórka i razem z rozgniecionym czosnkiem usmażyć na patelni. Wlać przecier(...)Wszystko posmarować oliwą doprawioną oregano i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 minut. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Tarty i kruche ciasta Tagged: bakłażan , mozzarella , pomidory , przecier pomidorowy , tuńczyk

https:KKuchniaMniam
Tuńczyk w cieście francuskim 158

Uwielbiam ciasto francuskie ! Nie tylko w wersji na słodko , ale również wytrawnej. Dziś mam dla Was pomysł na fajną kolację , która nie tylko pięknie wygląda , ale

Ostra na Słodko
Pstrąg pieczony wg Aleex 123

Dario kupił świeże pstrągi. Będą na jutro. Zrobię z nich pyszny obiad – upiekę je w folii z masłem smakowym. Na nadchodzący weekend mam też pewne plany cukiernicze. Oprócz ryb upiekę także ciasto. Muszę osłodzić moim chłopakom samotne chwile w domu. Na słodkości zapraszam w niedzielę, a już dziś polecam przepyszną rybę. Składniki: • sprawione pstrągi tyle, ile jest osób • masło czosnkowe

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania