Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym

Przepis na : obiad

Zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. To moja ulubiona ryba, czyli dorsz, w zupełnie innej odsłonie.  W cieście piwnym.  Polecam gorąco, jest pyszna :)  Oczywiście można użyć dowolnej ryby, według własnego smaku :) około kg filetów z dorsza ( u mnie tak zwane "polędwice") – 2 szklanki mąki pszennej – 2 jajka (L) – 1 i 1/2 szklanki piwa   – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – sól pieprz cytrynowy  sok z cytryny olej do smażenia Rybę przepłukuję i osuszam na ręczniku papierowym.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Takie tam pichcenie

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.