Przepis na : obiad
Zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. To moja ulubiona ryba, czyli dorsz, w zupełnie innej odsłonie. W cieście piwnym. Polecam gorąco, jest pyszna :) Oczywiście można użyć dowolnej ryby, według własnego smaku :) około kg filetów z dorsza ( u mnie tak zwane "polędwice") – 2 szklanki mąki pszennej – 2 jajka (L) – 1 i 1/2 szklanki piwa – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – sól pieprz cytrynowy sok z cytryny olej do smażenia Rybę przepłukuję i osuszam na ręczniku papierowym.... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować dla swoich bliskich. Moja kuchnia łączy tradycję z nowoczesnością , Jest smacznie, kolorowo i pachnąco:)