Składniki: • 1/2 kg fileta rybnego (ja użyłem dorsza) • 1 czerwona papryka • 1 zielona papryka • 2 cebule • 5 ogórków konserwowych • sól, pieprz • mąka do obtoczenia ryby Zalewa
KUCHNIA POLSKAŚledzie marynowane z imbirem nie są bynajmniej moim autorskim pomysłem. Miałam okazję spróbować tego specjału podczas warsztatów kulinarnych z robotem Kohersen Mycook, które odbyły się w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBananowe brownie. Thermomix przepisy. Składniki na bananowe brownie: 3 dojrzałe banany 200 g czekolady deserowej 150 g masła 3 jajka 90 g cukru 150 g mąki
Themo przepisyCiasto czekoladowe z jabłkami. Przepisy Thermomix. Składniki: 80 g orzechów włoskich 200 g masła 150 g cukru 4 jajka 250 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2
Themo przepisyThermomix przepisy. Bułeczki pizzowe. Składniki: 100 g wody 10 g świeżych drożdzy 1 łyżeczka cukru 200 g mąki 1 łyżka oliwy szczypta soli 1 łyżeczka oregano
Themo przepisyPasztet rybny SKŁADNIKI: CIASTO 350 g mąki jajko -1 szt margaryna -200 g sól FARSZ filety z łososia -0,5 kg słodka śmietanka -400 g białko jaj -1 szt sok z 1 cytryny pieprz kajeński świeżo zmielony pieprz(...)worcester sól PONADTO żółtko -1 szt marchewki -2 szt seler -1 szt por -1 szt bulion warzywny filety rybne o białym zwartym mięsie -250 g przyprawa do ryb-1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Ciasto Mąkę zagnieść z jajkiem,solą i margaryną na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię,odstawić do lodówki na 1 godz. FARSZ Filety opłukać,osuszyć,pokroić
Kuchnia Danusimisy miksera wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, piwo, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Rybę kroimy w nieduże kawałki, rybę moczymy w naszym cieście i kładziemy na gorący olej. Smażymy po kilka minut z każdej strony aż ciasto będzie ładnie brązowe i chrupiące. Odkładamy na papier ręcznikowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Marchewka(...)piekąc je przez około 20-25 minut. Dodajemy po cząstce cytryny, a dla dorosłych może być jeszcze piwo do picia ;) dla dzieci kompot :) Na talerzu dajemy rybę, ziemniaki i marchewkę z groszkiem:) U mnie ten obiad zniknął w ciągu kilku chwil i było wołanie o dokładkę :) Smacznego ! Fish and chips czyli angielski obiad
Kuchnia na wzgórzuPrzepyszne danie, ja byłam zachwycona. Smak przepyszny i nie trzeba już nic nic więcej, po takim obiedzie każdy będzie syty i zadowolony. Nie przeraźcie się tego
Kuchnia Pokoleńgotować w nich rozmaite potrawy. Mikrofalówki to wszechstronne urządzenia, które potrafią zastąpić kuchnię, piekarnik i grilla. Dzięki nim można przyrządzać rozmaite dania, między innymi warzywa, mięsa, grzanki, a nawet ciasta. Oczywiście, wszystko zależy od tego, w jakie funkcje została wyposażona kuchenka mikrofalowa, ale większość dostępnych modeli pozwala na podgrzewanie, rozmrażanie i gotowanie dań. Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej To bardzo wygodny(...)tańsza niż korzystanie z innych urządzeń kuchennych. W kuchence można ugotować warzywa na parze – można kupić do tego celu specjalne pojemniki, można też przygotowywać zapiekanki, mięsa oraz ryby, a nawet upiec ciasto – zarówno szybkie ciasto w kubku, jak i większe, na przykład z owocami. W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na dania wprost z mikrofalówki – warto je spróbować! Post Podgrzewanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dusimy 25 min. na małym ogniu. Mąkę i jajka razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na 3 cm kawałki, maczamy w powstałym cieście i smażymy na złoty kolor. Wystudzoną rybę układamy warstwami w salaterce, polewając każdą warstwę sosem. Podajemy na zimno. Smacznego
Miksturownikmisce, doprawić solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny do lodówki. Jajka z mąką, winem, chili i sosem sojowym wymieszać na gładkie ciasto. Wrzucić do niego rybę i starannie w nim obtoczyć. Olej rozgrzać w woku lub małym garnku i smażyć rybę porcjami przez ok. 3 minuty, do przyrumienienia. Po usmażeniu wyłożyć ją na papierowe ręczniki
Pasja Smakuoliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony. 2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem. 3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia KasiŚwiąteczna Ryba w innej odsłonie:) SKŁADNIKI: 12 krewetek Tiger filet z ryby (dorsza, mintaja, łososia) 250 g sera mascarpone 1 jajko pietruszka zielona kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych pół ciasto francuskie białe wino sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka ostra Rozmrożone krewetki podgotować(...)białym winie. Natomiast rybę ugotować na parze. Do serka mascarpone dodać wyciśnięty ząbek czosnki, posiekaną pietruszkę, przyprawy i jajko. Wszystko razem wymieszać. Na wyłożoną ciastem francuskim formę do tarty nałożyć ser a na niego kawałki ryby, krewetki i połówki pomidorków. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut. Ahhhhhh te Święta
MarciochaKucharzymamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Składniki: 300 - 350 g fileta ze świeżego łososia 350 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 op. ciasta francuskiego 1 jajko sól, pieprz przyprawa do ryb zioła prowansalskie Wykonanie: Filet z łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy(...)nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 min. Następnie oddzielamy rybę od skóry. Szpinak wykładamy na patelnię i podgrzewamy na małym ogniu aż całkowicie się rozmrozi. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Podgrzewamy, aż cała woda wyparuje i szpinak zrobi się gęsty. Ciasto francuskie rozwijamy i na środku nakłuwamy widelcem. Następnie wykładamy szpinak
Kuchnia MagdaLenymioteł, gdybym tak teraz stosowała ten sposób! Czuję dyskomfort, gdy nie mam w domu cytryny. Zawsze kupują więcej i robię zapas. Cytryna musi być - do herbaty, ciasta drożdżowego, sosu, zupy, ryb, sałatki, czarnej kawy przeciw migrenie, no i oczywiście przeciw gorączce. Nie wiem czy znacie ten sposób. Moja Babcia zawsze kroiła cytrynę w plastry i okładała nimi(...)się przekonać do nowoczesnych motywów z muskularnym kulturystą czy kształtną tu i ówdzie modelką, które nie wiem czemu widuję coraz częściej nadrukowane na kuchennych fartuchach... Czyżby na ich widok ciasto miało lepiej wyrastać, a danie stać się bardziej pikantnym?! Wiecie coś na ten temat? LEMON-COCONUT BARS, Kwadraty cytrynowo-kokosowe /składniki na 16 porcji/ Spód
KUCHARNIA