ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:60/188)

Potrawy wigilijne: Ryba po żydowsku 523

wody, 6 łyżek octu, 2 łyżki oliwy, 6 łyżek cukru, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 3 łyżki keczupu, 2 łyżki soli, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Zacznij od przygotowania ryby. Rybę umyj, osusz i podziel na porcje. Każdy kawałek bardzo lekko oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na chwilę do lodówki. Jajka sparz i wbij je do miski. Roztrzep je widelcem(...)masy mleczno-jajecznej wsyp mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powinno powstać ciasto przypominające ciasto, jakie przygotowuje się na gofry. Rybę wyjmij z lodówki. Na patelni rozgrzej olej. Kawałki ryby zanurz w cieście (ciasto powinno dobrze je otoczyć ze wszystkich stron) i włóż na gorący tłuszcz. Gdy z obu stron ryby nabiorą ładnego, złotobrązowego koloru, przełóż je na papierowe ręczniki, aby odsączyć

blog.moje-pasje.info
Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną 146

Tarta (fr. tarte ) – rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i wytrawne

mojewypiekiinietylko
Dorsz po japońsku 178

Grecją. Jedno jest pewne ryba jest smaczna o wyrazistym smaku. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 500 gram świeżych filetów z dorsza ( można spróbować innej ryby. Mrożonej więcej, bo po rozmrożeniu i odcieknięciu będzie jej mniej ) olej Ciasto 1 jajko ½ szklanki mleka Vegeta Mąka Sałatka 2 średnie cebule 4 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej Zalewa 1 ½ szklanki wody 4-5 łyżek octu(...)gram ( mały słoik ) ½ szklanki oleju 2 łyżki cukru Sól Wykonanie: Z jajka, mleka, mąki z dodatkiem vegety robimy ciasto jak na naleśniki tylko bardziej gęste. Pokrojoną w kawałki rybę obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebule, ogórki konserwowe , paprykę kroimy w kostkę i razem mieszamy. W naczyniu układamy rybę, sałatkę, rybę i ponownie sałatkę. Wodę

Smaki Ewy
Dorsz we kokosie (Z bananowym sosem ;) ) 140

pocz ōntku chciołech wszyskim tym, co niy lubiōm wiórkōw kokosowych (kōłkōsraszpli), pedzieć, żeby sie niy nerwowali, bo w tym daniu ich niy znojdōm. Te ciasto, we wtorym je tōnkanoł ryba, zrobiōłech ze mlyka kokosowego, a to je całkym inkszo inkszość 1 . A wiym, co gołdōm, bo moja Baba niy lubi kōłkōsraszpli i inkszych rafaelo-podobnych rzeczy, ale za to dania(...)znojdziecie sam: . Rozgrzyjcie sie w jakim gorku łolyj- chyba, że mołcie frytkownica. Wysujcie 11 sie na jaki talyrzik trocha m ōnki pszynny, łobtoczcie w ni kołżdy kōnsek ryby, potyn tōnknijcie we cieście i do łoleju. Jak sie fajnie przibrōnołci 12 , to je fertich 13 i idzie jeszcze ta ryba yno oblołć zōłzōm i wmōcić 14 Smacznego 1 coś zupełnie innego

Chop w kuchni
Morszczuk smażony w cieście na zielono 128

Smażona rybka dlaczego nie, dodatkowo w cieście i to na zielono. Ciasto użyte do smażenia ryby nadaje jej wilgotności i delikatności. Chyba nawet wcześniej pisałam, że w  ten sposób gdy smażymy ryby nie ma tak intensywnego zapachu jej przygotowywania. W tym przepisie dodatkowo używamy natki pietruszki i wzbogacamy danie w wiele witamin i minerałów. Składniki: Filety z morszczuka ( mrożone(...)jajko, dodajemy mleko ( ok. 150 ml ), posiekaną drobno pietruszkę i tyle mąki aby ciasto stało się bardziej gęste niż do naleśników. Ciasto przyprawiamy solą. Filety umieszczamy w cieście i dokładnie je obtaczamy. Rybę smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Do ryby idealnie pasuje ( wiadomo :) )surówka z kiszonej kapusty ( prezentowana na blogu ) a gdy kapusta ukiszona jest własnoręcznie to już

Smaki Ewy
Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem rybnym 142

przygotowanie czegoś szybkiego. Można wycinać z niego dowolne kształty i nadziewać przeróżnymi farszami. Ja często przygotowuję je w wersji na słodko, jako deser. Dziś jednak proponuję przystawkę z ciasta francuskiego nadzianego rybą, warzywami i odrobina ciągnącego się sera:)  Składniki:   opakowanie ciasta francuskiego (225g),  1/2 czerwonej papryki,  1/4 zielonej papryki,  6 pieczarek,  1 filet rybny(...)gniazda nasienne i pokroić w cienkie, krótkie paseczki lub w kostkę. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do ryb. Wraz z warzywami podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Blat ciasta francuskiego pokroić na 12 kwadratów. Na środku każdego kwadratu nałożyć trochę farszu, posypać startym serem. Wszystkie rogi składać do środka i delikatnie

Z miłości do słodkości
Rybka w cieście naleśnikowym;) 159

mąki 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki wegety lub kuicharka RYBA: 1 kg filetów rybnych pangi , mintaja, dorsza w zależności kto jakie woli Składniki na ciasto zmiksować i zatapiać w nim rybę smażyć;) ZALEWA: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju 4 łyżki octu 4 łyżki cukru 4 łyżki ketchupu 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego WARZYWA 4 cebule, słoik

Moje Słodkie Piekiełko
Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim 333

Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim Świeży łosoś zapiekany w cieście francuskim to ciekawy pomysł na smaczny obiad. Ryba przyrządzona w ten sposób jest bardzo soczysta i aromatyczna. Polecam!     1 opakowania ciasta francuskiego ok 40 dkg świeżego łososia – bez skóry 20dkg szpinaku 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły(...)Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Na nienaciętych środkach ciasta układamy warstwę szpinaku *** *** Na szpinaku układamy plasterki sera feta *** *** Na serze układamy porcje ryby, którą przyprawiamy z wierzchu solą oraz pieprzem cytrynowym (lub zwykłym pieprzem i sokiem z cytryny) *** *** Paseczki ciasta zawijamy (naprzemiennie po skosie- prawy,lewy

Blog z Apetytem
Pstrąg na cieście filo ze szpinakiem 195

Szukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem

MarcinChef
Co jadłam w Szkocji? 141

Północnym. Na naszej trasie było wiele miasteczek portowych, w których praktycznie na każdym rogu można było zamówić fish and chips . Jest to brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście oraz frytek. Anglicy skrapiają całość octem słodowym oraz dodają szczyptę soli. Szczerze przyznam, że w życiu nie jadłam tak świeżej ryby. Sama potrawa była niesamowita, pod względem swojej prostoty

Projekty ze smakiem
Warsztaty kulinarne z FRoSta „Ryby i owoce morza” 172

dwójka wzięła udział w tych smakowitych warsztatach sponsorowanych przez firmę FRoSTA , które odbyły się pod fachowym okiem Witka Iwańskiego ( szefa kuchni restauracji Aruana w Serocku). Gwiazdą tego spotkana były… Ryby i Ostrygi , których większość z nas nigdy sama nie obrabiała, a nawet nie jadła, przynajmniej dla mnie i dla Piotrka to był debiut kulinarny. Ostrygi przyjechały prosto z Berlina. Chyba(...)przynajmniej 1 opakowanie szpinaku i mrożonego groszku, gdyż uwielbiam zupy na ich bazie. Ale w ofercie tej marki oprócz ziół i mrożonych warzyw są też produkty z ryb, mrożone ciasto francuskie, dania gotowe, oraz produkty z kurczaka. Podczas warsztatów dowiedzieliśmy się też, że: – FRoSTA ma siedzibę w Bydgoszczy, rzut beretem od nas – marka Frosta w 2011 roku wprowadziła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś w cieście francuskim 131

Chrupiące i delikatne ciasto francuskie posypane migdałami, a wewnątrz – delikatny i bardzo soczysty łosoś, przełamany nutą mascarpone z bazylią. Ostrości potrawie nadaje sałatka, na której została podana ryba. Łosoś i ciasto francuskie stanowią idelanie zgraną, kulinarnie parę. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Łosoś w cieście francuskim appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Placek gryczany z kapustą i pstrągiem 122

wody, aby uzyskać elastyczne ciasto o dość zwartej konsystencji. Ciasto wykładamy na dnie formy – ok. 20×20. Z kapusty odciskamy nadmiar płynu. Połowę wykładamy na ciasto. Na kapustę wykładamy rybę pokrojoną w kostkę. Przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Pieczemy 35 minut w 180 st. C. Pod koniec pieczenia wylewamy na wierzch jeszcze ok. łyżkę oleju. Można posypać parmezanem. Koniecznie

Kucharzyca
Morszczuk w Cieście 202

koperku i pieprzu. Z podanych składników przygotowujemy ciasto, które powinno mieć konsystencje gęstej śmietany (gdy jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, gdy za gęste - mleka). Każdy kawałek ryby zanurzamy w przygotowanym cieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu po ok. 4 minuty z każdej strony). Morszczuka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi

Słodka Strona
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą 139

podana z soczewicą Haddock , w przetłumaczeniu na język polski: plamiak, łupacz - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej, popularny w Anglii, gdzie serwowany jest miedzy innymi w daniach: Fish and chips , ryba w cieście, smażona na głębokim tłuszczu oraz frytki.  Każdy myślę, odwiedzający piękny Londyn czy resztę urokliwej Anglii spróbuje tego dania. Niektóre restauracje są naprawdę piękne, klimatyczne i pełne gości

Wino Francja Kuchnia