ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:56/188)

Mintaj smażony w cieście serowym 150

Dziś mam propozycje ryby na ciepło. Jest to mintaj ale możecie użyć innej ryby, ważne aby były to filety. Przygotowałam ciasto serowe. Ryba w takim cieście fajnie smakuje i jest soczysta. Można ją przyrządzić na obiad jak i wigilijną kolację. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym 160

wykorzystać inną rybę. Ważne aby były to filety z ryby i najlepiej bez skóry. Polecam, bo warto. Składniki: 600 gram filetów z morszczuka Sól Ziołowa przyprawa do ryb Olej do smażenia Ciasto: 1 jajko ½ szklanki mleka Mąka pszenna Sól Pęczek koperku Wykonanie: Morszczuka przyprawiamy z obu stron solą i przyprawą ziołową. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Do miski wbijamy(...)żadnych grudek. Koperek siekamy i dodajemy do ciasta. Również mieszamy. Wszystkie filety zanurzamy w cieście ( wkładamy pojedynczo ). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron obtoczone w cieście filety. Ryba idealnie pasuje do ziemniaczków i surówki z kiszonej kapusty ( prezentowanej na blogu ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Roladki rybne ze szpinakiem 272

Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 100g. sera feta 4 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba.pl Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić i odsączyć z namiaru wody. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę(...)paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego

MarcinChef
Kulebiak z karpiem 132

wlać mleko z drożdżami i masło , wyrobić ciasto i zagnieść. Odłożyć do wyrośnięcia. Odłożyć trochę ciasta na dekoracje, resztę rozwałkować na kwadrat. Wyłożyć masę rybną uformować na kształt ryby i przykryć ciastem, dopasować i nadmiar ciasta odciąć. skleić bok i podwinąć pod spód. Z reszty ciasta wyciąć płetwy i łuski, posmarować kulebiak białkiem, obłożyć kulebiak łuskami i płetwami

Gotowanie jest łatwe
Ryba w lekko pikantnym sosie słodko-kwaśnym - Fish in sweet-sour sauce 233

Ryba w pikantnym sosie słodko-kwaśnym to jedno z najbardziej znanych lub najczęściej zamawianych potraw rybnych w zachodniej Europie. Zaznaczam: "jedną z" Kawałki ryby usmażone wcześniej w cieście kukurydzianym i wymieszane potem z gotowym sosem słodko-kwaśnym z chrupiącymi warzywami podaje się do białego ryżu. Uwielbiam tą rybę. Zawsze mi żal gdy wyławiam na talerzu ostatni kawałek rybki ... a chciałoby(...)być za bardzo rozgrzany, nie może się "kopcić". Wkładać do rozgrzanego oleju po kawałku części ryby nie od razu puszczając je na dno. Gdy przytrzymasz nieco zanurzony kawałek ryby w oleju ciasto się "zetnie" a opadający kawałek nie przyklei się automatycznie od dna. Smażyć jednorazowo tyle kawałków by garnek nie był przepełniony na powierzchni. Ryba smaży się stosunkowo szybko. Wystarczy

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 201

tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 8 łyżek musztardy 4 łyżki miodu 4 ząbki czosnku Łyżka octu winnego Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz   Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić(...)kształt. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy kawałek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę nadając odpowiedni kształt. Następnie nakładamy ostudzony farsz. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta francuskiego, które nakłuwamy umożliwiając usunięcie nadmiaru powietrza. Zapobiegnie to także nadmiernemu puchnięciu ciasta w trakcie

MarcinChef
DORSZ W CIEŚCIE PIWNYM 131

Obiad pierwsza klasa! Tak niewiele trzeba, aby zwykły obiad zamienić na coś wyjątkowego. Pyszne chrupiące ciasto piwne, a w środku znajduję się soczysta i delikatna ryba🐟. Palce lizać! Musicie koniecznie wypróbować bo ja nadal jestem pod wrażeniem tego dania. P.S. Oczywiście podałam go z pieczonymi ziemniaczkami  😉   Składniki: 4 filety z dorsza 1 jajko 2/3 szklanki piwa 1 szklanka(...)ryb i lekko solą oraz pieprzem.  Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. W misce mieszamy ze sobą żółtko, piwo, sól, pieprz oraz mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Na patelni rozgrzewamy olej. Filety z dorsza maczamy w cieście

Kuchnia MagdaLeny
SZPINAKOWY ŁOSOŚ PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 134

Uwielbiam rybę w cieście francuskim. Tak podana, pięknie wygląda, pysznie smakuje i z pewnością zachwyci naszych gości.                                                                  SKŁADNIKI :  1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g łososia(...)maśle aż zmięknie. Ciasto francuskie rozwijamy, na środek kładziemy porcję szpinaku, na to układamy odsączonego łososia i por. Ciasto nacinamy po bokach, na paski, zaplatamy warkocz formując kształt ryby. Z reszty ciasta robimy płetwy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 *C, przez około 20-25 minut. Po ostygnięciu kroimy łososia na porcje i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Dorsz w cieście bazyliowym z topinamburem pleśniowym 152

najsmaczniejsza ryba ,otulona bazyliowym ciastem. Do tego topinambur z lazurem...mmm! Pycha! Składniki 700 g filetu z dorsza sól ,pieprz sok z cytryny jajko 200 ml mleka pęczek bazylii cebula mąka olej do smażenia 500 g topinamburu 100 g sera pleśniowego niebieskiego łyżka gęstej śmietany Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rybę porcjujemy ,oprószamy solą ,pieprzem(...)skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko mieszamy ze śmietaną   ,posiekaną bazylią i cebulą. Dodajemy mąkę (ciasto ma być gęste) ,do smaku doprawiamy solą. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Topinambur obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie. Następnie osączamy ,dodajemy starty ser pleśniowy i łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree. Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką. /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Łosoś zapiekany w cieście francuskim ze szpinakiem 111

pięknie wyglądało. Tak pochłonęło mnie pałaszowanie ryby, że zapomniałam o zrobieniu zdjęcia. Składniki: Kawałki łososia ( u mnie były dwa, ale zawsze można zwiększyć lub zmniejszyć ) Gotowe ciasto francuskie ½ opakowania mrożonego szpinaku Przyprawa do ryb Sok z cytryny Vegeta Sól Pieprz 3 ząbki czosnku Olej Wykonanie: Łososia przyprawiamy przyprawą do ryb i obsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju(...)sokiem z ok. ½ cytryny i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Z ciasta francuskiego odcinamy tyle ciasta ( razem z papierem ), aby każdy kawałek był w nim dokładnie zamknięty. W połowie ciasta kładziemy rybę, na nią szpinak i przykrywamy drugą częścią. Brzegi porządnie zlepiamy. Na górze w cieście robimy małe otworki aby ewentualna para miała gdzie się wydobywać. Łososia pieczemy na nagrzanym piekarniku

Smaki Ewy
Uśpiony pstrąg we francuskiej kołderce 135

przypadku wyczuwalnych ości, usuwamy je pęsetą. Następnie solimy, pieprzymy. Skrapiamy sokiem z cytryny. 3. Rozwijamy ciasto, dzielimy na pół i delikatnie solimy. Układamy na nim rybę, następnie szpinak. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Końce przygniatamy widelcem. Ciasto zlepiamy widelcem w ten sposób, aby utworzyć widoczne znaczki. 4. Ciasto smarujemy jajkiem, posypujemy uprażonymi migdałami(...)patyczki do szaszłyków nabijamy pomidorki. Wykładamy na blaszkę. 5. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stopni.  6. W tym czasie gotujemy ryż. 7. Po upieczeniu, ciasto z rybą kroimy w plastry. Wykładamy na talerz, dodajemy pomidorki i ryż. I gotowe :) Pysznie smakuje. Danie jest pełne składników odżywczych. Zadowoli każde podniebienie. SPRÓBUJ

Mój Smak na Życie
Smażona ryba w zalewie słodko-kwaśnej,pychotka! 8183

również świetnie na Wigilię,smażona w cieście i potem zalana słodko-kwaśną zalewą-nie znam lepszej,u nas zawsze obowiązkowo na święta-polecam gorąco SKŁADNIKI: 1 kg filetów ryby na ciasto: 1 szkl.mąki 1 jajo 2 łyżki oleju 0,5 szkl. wody łyżeczka vegety na zalewę: 3 szkl. wody 3/4 szkl oliwy mały słoik przecieru pomidorowego  4 łyżki(...)proszku) 4 cebule, 4 ogórki kiszone 1 łyżka vegety PRZYGOTOWANIE: Filety z ryby kroimy w ok 5 cm kawałki,solimy i odstawiamy. Składniki na ciasto mieszamy, obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy z dwóch stron na oleju. Przygotowujemy zalewę-kroimy paprykę w paski  ,cebulę w piórka,a ogórki w plasterki. Dajemy pokrojone warzywa do garnka i dodajemy resztę

Swojskie jedzonko
Dorsz pieczony w cieście 286

piekły się razem z dorszem. Rybę podałam z mizerią i pieczonymi ziemniaczkami z tego przepisu —>KLIK Jajko roztrzepujemy z sokiem z cytryny i mąką. Rybę nacieramy przyprawą i obtaczamy w cieście. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut (tyle piekłam rybę na wpół zamrożoną, długość pieczenia musicie dostosować do stanu i wiekości ryby(...)swojego piekarnika). Soczystą, upieczoną rybę podajemy z ziemniakami i mizerią lub inną surówką. Smacznego :)   Artykuł Dorsz pieczony w cieście pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ryba w cieście naleśnikowym 146

Ryba w cieście naleśnikowym, robiłam taką już kilka razy, ale tym razem skorzystałam z przepisu  Łukasza. 2 filety z ryby 3 łyżki mąki (do obtoczenia) 3 łyżki oleju (do smażenia) 4 kopiaste łyżki mąki 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek mleka 2 łyżeczki oleju Mąkę wymieszać z solą i proszkiem(...)mlekiem i olejem. Po tym składniki mokre wlać do składników suchych i dokładnie ubić trzepaczką, aby ciasto było jednolite. Ciasto powinno być bardziej gęste, niż tradycyjne ciasto na naleśniki.Filety z ryby pokroić na kawałki , obtoczyć w mące, a następnie zanurzyć w cieście naleśnikowym .Obtoczone w cieście naleśnikowym fileciki smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Morszczuk w sosie goan 162

wody brązowy ryż do podania Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka roztrzepujemy dodając obydwie mąki i wiórki kokosowe oraz wodę. Rozrabiamy ciasto. W cieście maczamy kawałki ryby i smażymy je na głębokim tłuszczu. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy olej kokosowy podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cukinię(...)pomidorki koktajlowe przecięte na połówki oraz cebulę pokrojoną w pióra. Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy sos słodko- kwaśny i gotujemy kilka minut. Do ugotowanego sosu wrzucamy usmażone w cieście kawałki ryby. Podajemy z brązowym ryżem

Bon appetit mon amie