Ciasto 500 g mąki 1 szkl mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru szczypta soli 50 g masła nadzienie 1 karp ok 1,5 kg sól pieprz pieprz ziołowy 3 łyżki bułki tartej 1 jajko szczypta mięty szczypta majeranku szczypta oregano 1 łyżka kaparów Karpia oprawić , umyć, odciąć głowę (głowa i pozostałości przydadzą się na wywar do barszczyku). Ostrym i wąskim nożem odfiletować karpia , zdjąć skórę i zemleć w maszynce do mięsa. Dodać bułkę tartą, kapary, jajko i przyprawy, dobrze wyrobić masę. Mąkę wsypać do miski, mleko podgr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...