ryba w ciescie - 2820 przepisów (strona:41/188)

W dwóch odsłonach - KOKTAJL MALINOWY. 180

Niestety, mamy jesień. A to oznacza ostatki. Malinowe ostatki.Ja na szczęście mogę się cieszyć nimijakiś jeszcze czas, gdyż mam późną odmianę ;] Jednak wykorzystam te przedostatnie słodkie

W kuchni Karmel-itki
Jesień za pasem. Czas na KONKRET. 172

Temperatura coraz niższa. Przez ostatnie dni straszliwy wiatrporywał starszym panom kapelusze, a eleganckim paniom szarpał parasole.Deszcz wieczorami ostro zacinał w szyby, powodując rumor przypominającyjadący pociąg.Już

W kuchni Karmel-itki
Suszymy? Czyli o nowej suszarce... 136

Mam! Tak, jest oto i ona!Krągła, o kobiecych kształtach, białe lico, pięcio-poziomowy wsad...Z niesamowitą ilością, jak na takie urządzenie, opcji..Jest. Nowa, elegancka

W kuchni Karmel-itki
Blog Forum Gdańsk 2012 - transmisja na żywo. 204

Witajcie!Biorę udział w Blog Forum Gdańsk 2012! Znalazłam się w gronie szczęśliwców,którzy mają tę przyjemność spotkać się ze sobą na stadionie PGE Arena w

W kuchni Karmel-itki
Mgliście jesnienny KREM Z CUKINII. 163

Przecieram jeszcze zaspane oczy.  Ciemno. Zbyt ciemno jeszcze, by wstać.Ale zegarek ewidentnie pokazuje realną godzinę.Zwlekam się, ociągając. Ubieram w amoku. Zaczyna się pora

W kuchni Karmel-itki
Dyniowy szał. CZOSNKOWY KREM Z DYNI Z MAKARONEM. 127

Boję się spojrzeć za okno. Grube, szare chmury, prószący śnieg z deszczem, chlabra na chodniku.Mam wrażenie, że to już koniec listopada, a nie październik.Zimno. Temperatura

W kuchni Karmel-itki
Niedzielny obiad rodzinny. BIODRÓWKA PIECZONA. 237

Leniwie podnoszę się z łóżka. W uśmiechem na twarzy uzmysławiam sobie, że w końcu mogę porządnie dziś wypocząć. Zakładam jakieś pierwsze lepsze łaszki i myka do

W kuchni Karmel-itki
Dynia w towarzystwie. DŻEM DYNIOWO-ANANASOWY. 344

Kolejny raz ta dynia! Już śni mi się po nocach jej pomarańczowe lico. Postanowiłam tym razem dobrać jej jakiegoś partnera.  W końcu, urocza dama nie

W kuchni Karmel-itki
Wieczory przy kominku. NALEWKA Z ZIAREN KAWY. 179

Płomienie szaleją na palenisku w kominku. Deszcz dudni o szyby, a wiatr huczy w kominie. Jesień. Wilgotne powietrze, mokre chodniki, szare dni i mgliste poranki. Jesień

W kuchni Karmel-itki
Porządki życiowe. DUSZONA KARKÓWKA W PAPRYCE. 156

   ****** Cała lawina zmian. Poczynając od jednej, cała seria jak kostki domino burzą  mój dotychczasowy ład w życiu. Kończę sprawy, które już dawno być

W kuchni Karmel-itki
Na mgliste dni. KREM CURRY Z KALAFIORA. 154

********* Ta mgła mnie przytłacza. Spowity nią świat jest szary, nieokreślony, nieprzyjazny. Wilgotna, osiada na moich policzkach, kiedy rano pędzę na pociąg. Moczy czapkę, płaszcz, kiedy wracam

W kuchni Karmel-itki
"Kulinarne Inspiracje" Kamisa. KURCZAK ZE ŚLIWKĄ. 183

Dzięki uprzejmości firmy Kamis i serwisu internetowego polska-gotuje.pl  mam przyjemność zaprezentować Wam danie z wykorzystaniem tejże nowości. Niedawno na rynku wyszła seria produktów "Kulinarne Inspiracje

W kuchni Karmel-itki
Innowacyjna kuchnia molekularna - warsztaty, Łódź, 30.11.2012 149

Tym razem na ogień poszła kuchnia molekularna.  30. listopada miałam okazję wziąć udział w intrygujących warsztatach organizowanych przez PepsiCo, dotyczące kuchni właśnie molekularnej. Odbyły się

W kuchni Karmel-itki
Warsztaty z Kurtem Schellerem - 15.12.2012, Warszawa 204

Ostatnimi czasy miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, organizowanych przez Makro Cash&Carry, które odbyły się w sobotę, 15. grudnia. A warsztaty prowadził nie kto

W kuchni Karmel-itki
Wariacje na temat... CYNAMONOWE TIRAMISU. 163

 ******************** W relacji z warsztatów pod kierownictwem Kurta Schellera (klik) wspomniałam o paczce, którą dostaliśmy od organizatora, czyli Makro Cash&Carry. Obiecałam też, że przygotuję

W kuchni Karmel-itki