ryba smażona - 4845 przepisów (strona:67/323)

Ryba po indiańsku 212

brzuszki z dorsza, które bardzo lubię. Smaczna ryba, świeża i nie jest mrożona, dzięki czemu nie płacę za wodę zamrożoną. Na blogu znajdziecie również inne przepisy z rybami takie jak zapiekane, smażone, itp (tutaj) Inspiracja: prl-kuchniadanusi.blogspot.com Składniki 800 g filetów z dorsza 5 średnich ziemniaków 1 czerwona papryka 1 papryka chilli 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 puszka pomidorów(...)kostkę, papryczkę chilli bez pestek drobno posiekaną, liść laurowy, kmin  i mieszając smażyć około 5 minut. Wlać puszkę pomidorów, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę ostrą, posolić, popieprzyć i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Jak ziemniaki będą juz miękkie włożyć rybę pokrojoną na kawałki, oprószoną solą, pieprzem i skropioną sokiem z cytryny. Rybę ułożyć na wierzchu

O kuchni z uczuciem
Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce 159

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia dzięki ziołom od Skworcu . Danie proste a bardzo smaczne :) Składniki: 3 filety dorsza (może być inna ryba) 3/4 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki Bazylii Suszonej od Skworcu 2 łyżki Oregano Premium od Skworcu 1 jajko sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety dorsza rozmrażamy(...)następnie dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Roladki rybne ze szpinakiem 354

przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie. Gdy czosnek się zarumieni, dodajemy szpinak i na niedużym ogniu dusimy odparowując nadmiar wody. Dodajemy rozdrobniony ser i jeszcze chwilę smażymy. Umytą i osuszoną rybę kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek(...)ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego!         Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy

MarcinChef
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55907

smażony na patelni. Taki zwykły. I taki Wam polecam. Składniki : płat karpia sól, pieprz mąka (może być zwykła pszenna, ale ja lubię rybę panierować w mące kukurydzianej) Przygotowanie : Karpia kroimy na części, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące. Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony (po 4 minuty). I gotowe! Przyrządzamy tuż przed samą kolacją wigilijną, bo taki(...)panierowania ryby (zwykła lub kukurydziana) 2 marchewki 1 pietruszka ćwiartka selera 1 por 1 cebula 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier Przygotowanie : Rybę możemy przekroić na pół. Solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony (3-4 minuty). Wykładamy na półmisek. Warzywa myjemy, obieramy. Cebulę i pora kroimy, seler, pietruszkę

dobra gospodyni dom wesołym czyni
DORSZ PIECZONY W CIEŚCIE 159

SKŁADNIKI : 300 - 400 g fileta z dorsza sól, pieprz i papryka do smaku przyprawa do ryby olej do głębokiego smażenia                                                                     CIASTO : 2 jajka 3/4 szklanki mąki(...)PRZYGOTOWANIE :  Filety z ryby kroimy na mniejsze kawałki ( jeżeli mamy mrożone filety to rozmrażamy i lekko wyciskamy z nadmiaru wody), doprawiamy do smaku. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy resztę składników ciasta i dokładnie mieszamy trzepaczką aż będzie gładkie i lekko gęstawe. Kawałki ryby maczamy w cieście, ciasto powinno dobrze je pokryć i pieczemy od razu na dobrze rozgrzanym, głębokim

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba po węgiersku 156

cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 200 g śmietany (dałam 18%) 3 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego 1 liść laurowy sól pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania Rybę pokroić w kawałki , oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na rumiano. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną(...)piórka. Dodać papryki drobno pokrojone i chwilę smażyć. Wlać 2 szklanki wody, dodać liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i dusić do momentu zredukowania się połowy wody. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i wlać do papryki. Wymieszać i chwilę gotować. Usmażoną rybę zalać sosem i podawać na gorąco. ryba po węgiersku

O kuchni z uczuciem
Śledź w occie z cebulką i papryką 155

Składniki: 1 kg świeżych tuszek śledzi 2 cebule 1 papryka przyprawa cytrynowa do ryby mąka olej do smażenia zalewa: 3 szklanki wody   3/4 szklanki octu   3 płaskie łyżki cukru   1 łyżeczka soli liść laurowy 2 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu Sposób wykonania: Śledzie oczyściłam, wyciągnęłam grzbiety i boczne ości posypałam cytrynową przyprawą do ryby, i zostawić

Darcia w kuchni
Karp zapiekany z pieczarkami i śmietaną 221

Jeżeli w święta pozostaną Wam kawałki smażonego karpia to zachęcam do przygotowania ryby w wersji zapiekanej wraz z dodatkiem pieczarek i śmietany. Karp w tym wydaniu będzie naprawdę smaczny - miękki, soczysty i idealny w smaku :) Zachęcam do wypróbowania! Składniki na porcje dla 4 osób: 1 płat z karpia (wagowo co najmniej 0,5 kg) 150 g pieczarek 1 mała cebula(...)łyżek śmietany 30% sól, pieprz sok z cytryny olej do smażenia mąka do obtoczenia posiekana, zielona pietruszka Karpia umyć, osuszyć, pozbawić łusek i pokroić go na 4 części. Rybę przyprawić z obu stron solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. W międzyczasie pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno pokroić

Ugotować
Dorsz z surówką a'la Coleslaw 275

sód. Ponadto ryby morskie zawierają niezbędne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe (kwasy omega-3). To tak w skrócie o rybach. :) Dlatego też zapraszam dzisiaj na dorsza. Dorsza możemy np  zapiekać lub upiec w folii. Ja dzisiaj smażę. :)Zaczynamy: Składniki:ok 700 gr dorsza2 jajkasól, pieprz, paprykaolej do smażeniatroche startego miękiego seranatka pietruszkimąka Wykonanie:Dorsza płuczemy I osuszamy(...)przegryzł-na ok 5-10 min.  Do miski nasypujemy mąki, dodajemy stary ser I natkę pietruszki. Mieszamy. Wyciągamy dorsza z jajka I obtaczamy w mące.Kładziemy rybę na rozgrzany olej I smażymy zdwóch stron na srednim gazie.  Do obiadu przygotowałam surówkę a' la colesław.Składniki:Kapusta pekinska1-2 marchewkiszczypiorek2-3 łyżki majonezu lub joguru naturalnegosól, pieprz, cukierWykonanie tutajObiad

Smaki Edyty
FISH AND CHIPS 170

łupacza), pokrojone na małe kawałki i usmażone w delikatnej panierce z ciasta piwnego.   Powłoczka z mąki i piwa nie zawiera jajka, jest lekka, delikatnie otula rybę i gwarantuje zachowanie jej soczystości. Smażymy ją krótko, w wysokiej temperaturze, w głębokim oleju. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, a panierka chrupiąca. Klasycznie, usmażoną w ten sposób rybkę, skrapia się octem winnym(...)mąką z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli i pieprzu. Dolewamy zimne piwo i dokładnie mieszamy. W rondelku rozgrzewamy grubą warstwę oleju.  Porcje ryby maczamy w cieście i partiami kładziemy na mocno rozgrzany olej. Smażymy z obu stron, do lekkiego zrumienienia, przez około 3 minuty. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem paprykowym (wszystkie składniki mieszamy w miseczce

cool and minty
DYNIOWE RISOTTO WEGANONA vs. RISOTTO Z KALAFIORA I SANDACZ PANA TASAKA 194

Pawłem Ochmanem, popularnym Weganonem . Tematem wspólnym obydwu warsztatów było RISOTTO , zobaczcie jednak jak różnie się prezentujące: Risotto z kalafiora Pana Tasaka i sandacz z pateni To, że lubię ryby wiecie nie od dzisiaj, więc sami rozumiecie moją radość, gdy się dowiedziałam, że będziemy robić sandacza? W dodatku na risotto z kalafiora z chorizo i koperkiem. Nie trzeba było mnie specjalnie(...)rozgrzać odrobinkę oliwy i usmażyć drzewka z kalafiora na złoty kolor po obu stronach. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a na patelnię wrzucić rybę. Posolonego delikatnie sandacza smażyć najpierw 2-3 minuty od strony skóry, przytrzymując od góry ręką (lub łopatką), żeby sandacz leżał płasko na patelni (niedociśnięty się wygnie, bo skóra się skurczy

Dietolog
chrupiące placki na oleju rzepakowym ze śledziem w śmietanie... 218

podane chrupiące placki ze śledziami zwłaszcza w zimowe i chłodne dni.......SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
ziemniaczane chrupiące placki na oleju rzepakowym ze śledziem w śmietanie podane... 230

świętami, ja je robię co jakiś czas w ciągu roku.......polecam.......SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania