ryba smażona - 4845 przepisów (strona:65/323)

Filety śledziowe smażone w cieście 169

Śledź smażony w cieście to moja dzisiejsza  propozycja na szybki i pyszny obiad. Jeżeli nie próbowaliście jeszcze śledzia tak  przygotowanego, to zapraszam po przepis

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z glonów wakame 279

jest prosta, pyszna i zdrowa, a raz kupiona paczka suszonych wodorostów wystarczy Wam na kilkanaście porcji. Sałatka z wakame równie dobrze jak do sushi sprawdzi się podana do smażonych i gotowanych ryb, krewetek oraz do kurczaka. SKŁADNIKI 4 porcje na przystawkę 25g suszonych glonów wakame ciepła woda 2 łyżeczki sezamu podprażonego na patelni 1,5 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki

Karo in the Kitchen
Poniedziałek: Sushi bowl z sosem mayo 173

wędzonego – najlepszy byłby surowy, odpowiednio przyrządzony, jednak nie mamy dostępu do pewnej ryby, ze sprawdzonego źródła, nie hodowlanej i świeżej. Ryba do sushi musi być super świeża. Rybę można zastąpić smażonymi krewetkami, mięsem kraba, albo, w wersji, wegetariańskiej, serem tofu. Z pozostałych składników musi być ryż, dobrze ugotowany, kleisty, wymieszany ze słodko-kwaśnym dresingiem. No i warzywa: marchewka, ogórek

Niedzielny kucharz
Biała fasolka w pomidorach po hiszpańsku 206

świetnie będzie pasowało też jajko w koszulce. Fasolkę można zjeść samą jako szybki i syty obiad czy kolację, ale można ją też wykorzystać jako dodatek do pieczonych czy smażonych mięs i ryb. SKŁADNIKI 2 bardzo duże albo 4 małe porcje 2 puszki białej fasolki, 450g fasolki po odcieku 1 puszka pomidorów bez skórki w passacie pomidorowej, 400g + pół puszki wody

Karo in the Kitchen
Sos pomidorowy z fetą i chili 181

francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło, w zależności do jakiego dania ma nam posłużyć. Głównym składnikiem sosu jest passata - przetarte pomidory

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki z dorsza na maśle 178

nią klarowane masło. Na rozpuszczone masło wrzucamy rybę. Po około 3-4 minutach, kiedy ryba będzie gotowa z jednej strony, delikatnie przewracamy ją na drugą stronę. Smażymy kolejne 3 minuty. Ryba jest gotowa, kiedy mięso jest całkowicie białe i dzieli się na płaty. Na koniec ściągamy patelnię z ognia i wrzucamy na nią masło. Takim roztopionym masłem kilka razy polewamy

PatiGotuje
sos cytrynowy do ryby... 137

wodę, przyprawę w płynie, śmietanę, sok z cytryny, żółtko i rózgą mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęstnienia sosu, na koniec dodać biały pieprz mielony pyszny sos do każdej smażonej, grillowanej, gotowanej ryby...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wiosenna sałatka ziemniaczana – zamiast ziemniaków do obiadu 231

miski, wsypujemy koper, szczypior, wrzucamy rzodkiewkę. Całość zalewamy sosem, szybko razem mieszamy i podajemy ciepłe. Takie ziemniaki – lekko kwaśne, lekko kremowe, z chrupiącym świeżym akcentem – idealnie pasują do smażonej lub pieczonej ryby i jasnych, lekkich mięs (kurczak, indyk, cielęcina). To naprawdę bardzo przyjemny zamiennik dla ‚czystych’, tylko ugotowanych ziemniaków. Niech świadczy o tym fakt, że kiedy podałam obiad usłyszałam

Karo in the Kitchen
Groszek z marchewką i dynią 189

mrożonek? Ja proponuję groszek z dodatkiem dyni i marchwi. Celowo dałam więcej groszku, by ten dodatek do obiadu nie był za słodki. Polecam do pieczonych, duszonych czy smażonych mięs lub ryby. Składniki: 1 opakowanie mrożonego groszku po pół opakowania mrożonej marchewki i dyni 1 łyżka mąki przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu - ok. 1 płaskiej łyżeczki ok. 1 łyżki kopiatej

Czerwień i błękit
Ryba pieczona w pergaminie. Karp zapiekany z pieczarkami. 182

słodkim mięsie - pstrąg czy amur. Świetnie się prezentuje na talerzu, i to nie tylko podczas Wigilii Bożego Narodzenia, ale także podczas kolacji czy zupełnie innej okazji. Rybę połączyłam z odrobiną smażonych pieczarek oraz natki pietruszki, co stworzyło bardzo ciekawe połączenie smakowe, które z pewnością jest mniej kaloryczne niż tradycyjnie smażony w tłuszczu karp. Można zapiec w całości, lub w kawałkach

Poezja Smaków - blog kulinarny
Garnek kamienny - zdrowe i beztłuszczowe gotowanie :) 245

marki Delimano przygotujesz: niskotłuszczowe potrawy, gdyż z nieprzywierającą kamienną powłoką stosuje się zaledwie kroplę oleju dania, w których produkt ma zdolności do przywierania do powierzchni, czyli jajka, ryby, wszelkie potrawy smażone potrawy z piekarnika - pasztety, ciasta, zapiekanki tradycyjne posiłki, które powinny być przyrządzane na prawdziwym kamieniu  Nieprzywierająca powłoka bez dodatku związków PFOA Garnek kamienny Stone Legend wyposażono

Zdrowie na języku :P
Powrót do źródeł w kuchni 228

stosował w swoim życiu jakąś dietę mającą na celu zachowanie dobrej formy. Wśród tych osób przeważają ludzie młodzi, często wykształceni. Dzięki zmieniającej się świadomości społecznej, coraz częściej tłuste, smażone mięsa czy ryby zastępuje się delikatnymi, lekkimi potrawami gotowanymi w opakowaniach próżniowych oraz na parze. Kuchnia XXI wieku W ostatnim czasie wykorzystanie bogactwa i różnorodności naszej rodzimej kuchni oraz dostosowanie

Kuchcik gotuje
Grillowany kurczak nadziany serem kozim z sałatką z dodatkiem oleju rzepakowego 118

kurczaka, myjemy suszymy, nacinamy po długości, wypełniamy serkiem kozim i spinamy wykałaczkami. Wierzch mięsa delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Tak przygotowane filety wkładamy do woreczków papierowych do smażenia mięs i ryb, każde oddzielnie. Grillujemy w papierowych woreczkach po 10 min z każdej stronie. Dzięki temu, że mięso zamknięte jest w woreczku, wszystkie smaki się pomieszają, a kurczak będzie soczysty

Moniki Smakołyki
Dorsz grillowany z pieczonymi warzywami i szpinakiem. Detox dzień 6 100

pewno nie! Podobno siedzą w szafie i zszywają w nocy ubrania... Jeśli lubicie dorsza tak jak ja to mam dla Was inną propozycję na podanie tej ryby. Spróbujcie dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorami - pyszności! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ 148

sól do oprószenia ryby zalewa: 5 szkl wody 1 szkla octu 1 łyżka soli 5 łyżek cukru 2 liście laurowe 4 ziela ang 1 cebula Wykonanie: Ryby oprószamy solą, panierujemy w mące, smażymy na rumiano z obu stron. Rybę osączamy z nadmiaru tłuszczu. Wodę, ocet z cukrem i solą oraz listkami i zielem ang zagotowujemy. Cebulę kroimy w piórka

Z Majeczką w kuchni
Jesiotr zapiekany z kapustą kiszoną na słodko 173

suszonych moreli 40 g orzechów nerkowca 0,5 łyżeczki kminu 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki miodu sól i pieprz do smaku odrobina mąki najlepiej krupczatki do oprószenia ryby oliwa do smażenia (3 łyżki) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Filety doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą , smażymy dość krótko chodzi tylko

Niezły Młynek
Karp w sosie pomarańczowo - miodowo - winnym (bezglutenowy) 154

zostanie przysposobiony do innych ryb. Tych słodkowodnych. Już go widzę ze szczupakiem.  kilka dzwonek karpia obranego i dobrze osuszonego sok z 2 pomarańczy mąka ziemniaczana do oprószenia ryby olej do smażenia   mała puszka koncentratu pomarańczowego  łyżka miodu akacjowego  szklanka wody szklanka wina białego cebula w piórka sól i pieprz  garść rodzynków Karpia posól

AZgotuj!
RECENZJA PATELNI GRANITOWEJ GŁĘBOKIEJ BALLARINI LUCCA Z DWOMA UCHWYTAMI I KONKURS 115

nowoczesność, jak i funkcjonalność. Naczynie to świetnie sprawdzi się zarówno jako rondel do duszenia sosów  i potraw, naczynie do przyrządzania włoskiej pasty, jak i tradycyjna patelnia do smażenia kotletów czy ryb.   Nic dodać nic ująć :) No dobrze, ja od dwóch tygodni nie daję swojej patelni ostygnąć, poddając ją co chwilę nowym wyzwaniom. Jedno z wyzwań :) Teraz czas

Kuchnia w opałach
Halibut tymiankowy 118

mnie bez skóry) - pęczek tymianku - mąka - masło klarowane - sól Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy masło klarowane (około łyżki) i wrzucamy tymianek. Halibuta lekko solimy i obtaczamy w mące. Układamy rybę na tymianku. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Ryba w cieście naleśnikowym 129

Składniki: Filety rybne 1 szkl. Mąki 0,5 szkl. wody 1 jajko sól pieprz 4 łyżeczki przyprawy do ryb olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Filety zanurzamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na niewielkim ogniu do złotego koloru

The Sweet Damsel
Surówka z kiszonej kapusty 98

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta prosta surówka najlepiej pasuje do dań ze smażoną lub pieczoną rybą w roli głównej. Dzięki kapuście surówka jest kwaskowa, … Przeczytaj cały artykuł Post Surówka z kiszonej kapusty pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Dynia z bakłażanem w mleku kokosowym / Pumpkin and eggplant in coconut milk 216

chili1 łyżka sosu rybnegosól i pieprzPrzygotowanie:W głębokiej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej i wrzuć cebulę z czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut do zeszklenia.Dodaj dynię, bakłażana i ryby sos i smaż przez kolejne 2-3 minuty.Następnie wlej mleko kokosowe, doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień do małego i duś warzywa prawie do miękkości, przez około

karmelowy
Ryba z grilla z cytrynami czyli Środowe Rybki odc.24 167

robić? ano wsiąść do samochodu i gdzieś ruszyć.Tym razem pojechaliśmy do Swaderek gdzie mieszczą się stawy hodowlane. Tym samym można tam kupić świeżutka rybę oraz ryby wędzone i smażone.Zakupiłam pstrąga ale nie tęczowego i sielawek kilka. Od razu na wspomnienia mi się zebrało gdy dziadek przywoził z tegoż samego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą 166

sprawia , że po danie z przyjemnością skuszą się zarówno panie jak i panowie.Ja wykorzystuję do nich makrelę – Wy śmiało możecie pokusić się o swoją ulubioną wędzoną rybę.Do tego smażona cebulka , ulubione przyprawy i trochę mozzarelli – pycha! Polecam!SKŁADNIKI:* mąka – 1 szkl* mleko – 2 szkl* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól

Ostra na Słodko
Cebula 186

sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach, pastach smakowych itp.zrodlo: wyd. Publicat, "Kuchnia Polska", Ewa Aszkiewicz

Klaudynkowa kuchnia
Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 172

tych, jakie są dostępne w polskich sklepach! Są słodsze, bardziej kremowe, absolutnie niesamowite! Są również dosatkiem do najbardziej charakterystycznej potrawy z ryb espada com banana, czyli panierowany filet ryby pałasz ze smażonym na maśle bananem i dodatkami. Danie absolutnie warte skosztowania. Kuchnia na maderze to doprawdy raj dla smakoszy. Lepiej niż słowa opowiedzą o niej zdjęcia regionalnych potrawjakimi są m.in

Taste Of My Day
Masło jabłkowe 160

Nowy pomysł. W założeniu będę stosować do smażonego drobiu i ryb. Ponieważ jabłka dodaję do wielu potraw i wiem , że doskonale się sprawdzają jako ,, wzmaczniacz ,,smaku. Do sznycli często podaję krążki masła ( cytrynowe, czosnkowe lub ziołowe).Dziś zrobiłam coś nowego - polecam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
RYBA PO GRECKU 789

grecku. To jedno z dań, które uwielbiam, ale nie gotuję go zbyt często z obawy, żeby się nam nie przejadło. Osoby dbające o linię mogą pominąć panierkę w rybie i zamiast smażenia upiec ją lub ugotować na parze. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Pstrąg z jesiennym sosem 174

Prosty smażony na maśle filet z pstrąga .Polany aromatycznym sosem .Można by go nazwać jesiennym bo akurat jest sezon na paprykę i pomidory.  Dałam sporo przypraw

Buniabaje w kuchni
Wigilijny karp z faszerowanymi pieczarkami 165

Karp smażony na wigilijnym stole to u mnie tradycja. Co nie znaczy, że nie można go podać trochę inaczej. Bardzo nam pasuje łączenie karpia z grzybowym

Buniabaje w kuchni
Leszcz w zalewie octowo-pomidorowej 132

miejscu nawet przez parę miesięcy. Składniki 2 sztuki leszcza 2 cebule sól papryka ostra mąka olej do smażenia Zalewa: 900 ml wody 250 ml octu cebula 2 liście laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu 3 łyżeczki cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie   Ryby oczyszczamy z łusek ,kroimy(...)dzwonki. Cebule ścieramy na tarce ,nacieramy startą cebulą ,doprawiamy solą. Wstawiamy do lodówki na noc. Następnie ryby płuczemy ,oprószamy solą i ostrą papryką ,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę przekładamy do słoików. Do wody dodajemy pokrojoną w talarki cebulę ,cukier ,pieprz ,liście laurowe i ocet. Zagotowujemy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 5 min. Tak przygotowaną

R'n'G Kitchen
Paprykarz domowy - ryba 173

szklanka ryżu 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 ząbki czosnku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego słodka papryka w proszku pieprz sól olej do smażenia pieprz cytrynowy  Filety ryby posolić i popieprzyć pieprzem cytrynowym, następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Rozgrzać(...)olej i smażyć na małym ogniu przez około 15 minut, następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe, zalać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem do całkowitej miękkości warzyw przez około 30 minut. Po tym czasie wyjać ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i zmiksować blenderem na gładką masę.  Filety ryby ugotować na parze, następnie rozdrobnić widelcem na małe kawałki

Jadło i czytadło
sandacz ze szpinakiem 181

sandacz na maśle ze szpinakiem Sezon na sandacza trwa w najlepsze, więc w końcu i ja spróbowałem szczęścia w pobliskim jeziorze Sarąg. Na dole widoczny jest rezultat połowu. Gotowy smażony sandacz                     Składniki              Danie dla ośmiu osób(...)czekamy, aż patelnia stanie się naprawdę gorąca, uważając przy tym, żeby nie spalić masła (dodatek oliwy podnosi temperaturę dymienia masła).  Następnie przesmażamy rybę ( wyciągniętą z lodówki i obsuszoną papierowym ręcznikiem), pamiętając, aby zawsze zacząć smażenie od strony skóry. Sandacza smażymy z obu stron na złoty kolor, skrapiając go na koniec smażenia, sokiem z pozostałej połówki cytryny. Na talerze wykładamy

Miód i pieprz
Ryba po grecku II 115

grecku doskonała na ciepło i na zimno. Na pewno każdemu smakuje. Dziś przygotowałam ją w innej nieco wersji. Łagodniejszej. Rybę po grecku klasyczną znajdziecie  w tym miejscu. Ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją, a sami Grecy dziwią się skąd się nam wzięła ta nazwa. Niemniej jednak każdemu smakuje . Ja lubię ją z bułeczkami, prosto z lodówki(...)ziela angielskiego jeśli lubisz cukier do smaku Wszystkie warzywa należy zetrzeć na zapałkę ,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Pokrojoną na kawałki rybę obtoczyć mąką i smażyć. U mnie- na oleju kokosowym. Do uduszonych warzyw dodać puszkę pomidorów, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu

Z Kuchni Do Kuchni
Dorsz – wartościowe źródło białka, witamin i kwasów omega-3 98

piekarniku. Aromat ryby podkreślają zioła takie jak tymianek czy pietruszka, a także skórka cytryny. Żeby wydobyć pełen smak Skrei, przyprawy należy dodać dopiero pod koniec smażenia, zmniejszając temperaturę. Dorsz atlantycki – ryba bezpieczna również dla dzieci i kobiet w ciąży Choć ryby stanowią dobre źródło białka, minerałów i kwasów omega-3, ostrzega się przed ich nadmiernym spożywaniem ze względu na obecność(...)skórkę cytryny, pomidora i imbir posiekaj na malutkie kawałeczki. Dodaj sól i pieprz i zalej oliwą z oliwek. Ryba: Na dużej patelni na średniej temperaturze rozgrzej olej z pestek winogron razem ze startą skórką z cytryny. Umyj i osusz filety rybne. Smaż je na patelni przez 7-8 min. Ułóż usmażone filety na dużym talerzu i polej przygotowanym wcześniej sosem

Moja smaczna kuchnia
Karp smażony 159

zeszłym roku na wigilię...zapomniałam wtedy dodać wpis....pomysł  podpatrzyłam u  Aleex..polecam..  karp  cebula  przyprawa do ryb papryka słodka w proszku sól  mąka oliwa do smażenia Sprawionego karpia opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na dzwonka. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.Dzwonka ryby, posolić. Posolone kawałki karpia natrzeć przyprawą(...)papryką w proszku. Tak przygotowane dzwonka ułożyć w naczyniu, posypać cebulką i szczelnie przykryć.Rybę odstawić w chłodne miejsce na około 8 godzin. Po upływie tego czasu strząsnąć cebulę z ryby.Rozgrzać oliwę na patelni. Dzwonka karpia obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Marynowana w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie 215

zamrażalnika. Wiąże się to z pozbyciem się ewentualnych żyjących w żywych białych rybach nicieni, które zginą doszczętnie przez zamrożenie. Normalnie dzieje się tak w trakcie smażenia. Po tym czasie rybę razem z solą zamrozić 3 do 5 dni w zamrażalnik. Zamrażanie jest ważne. Po upływie tego czasu filety opłukać z soli pod bieżącą zimną wodą a następnie zanurzyć w misce

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sprawianie karpia - krok po kroku 216

nacinamy wzdłuż kręgosłupa z jednej strony prosto w dół. Powstają nam wówczas dwie części ryby wraz z ośćmi. Wszystkie te kawałki dokładnie myjemy. Zostawiamy w lodówce do smażenia lub mrozimy. Kiedy rybę chcemy mrozić warto podsypać ją solą i majerankiem. Gotowe!! Jeśli macie jakieś pytania lub coś jest nie jasne piszcie w komentarzach, chętnie pomożemy

Kolizje Smaków
Ryba na słodko-kwaśno 347

Składniki: 1 kg ryby np. morszczuk przyprawa do ryby (można zastąpić solą i pieprzem) słoik ogórków konserwowych słoik papryki konserwowej 3 duże cebule tłuszcz do smażenia Ciasto: 1 1/2 szklanki wody 1 jajko 1 szklanka mąki szczypta soli Zalewa: 2 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 4 łyżki cukru 4 łyżki ketchupu mały koncentrat pomidorowy(...)szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Rybę kroimy na mniejsze części. Obficie obsypujemy przyprawami. Składniki na ciasto łączymy ze sobą (gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Rybę maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Składniki zalewy (bez koncentratu) zagotowujemy. Dodajemy przecier, szczyptę pieprzu. Studzimy. W naczyniu układamy warstwami rybę

Pobite gary Barbary
Śledź smażony, marchewka i frytki z brukwi 166

Śledź smażony to szybki i tani obiad. Świeże śledzie należą do najtańszych ryb i niestety niedocenianych przez domowe gospodynie. My lubimy śledzie smażone . Śledzie smażone są bardzo smaczne, pożywne i można je podawać z różnymi przystawkami. Proponuję tartą marchewkę z feta i frytki z brukwi. Szukacie czegoś innego, chcecie urozmaicenia, frytki z brukwi ze smażonym śledziem i marchewką to jest

codojedzenia
ZŁOTE FILETY MIRUNY Z KOPREM 121

bardzo miło SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 2-3 płaty miruny ze skórką Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia 1/3 szklanki bułki tartej domowej 1/3 szklanki mąki np orkiszowej 2 jajka 50 ml mleka  PRZYGOTOWANIE:  Rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy płat kroję na 3 części. Posypuję solą, pieprzem.  Na jeden talerz wysypuje bułkę(...)drugi mąkę (ja dałam orkiszową) a na trzeci rozbijam jajka i mieszam z dodatkiem mleka. Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania