ryba smażona - 4845 przepisów (strona:74/323)

piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 140

surówką jaką się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 130

okrasą cebulową - farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne babeczki na oleju rzepakowym nadziane masą krówkową z bitą śmietaną... 126

bitą śmietaną i kawałeczkami czekolady babeczki są smakowite i szybko znikają...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym... 196

innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg z chilli i cytryną 130

pstrąga by weszła w nacięcia   i wsadzamy do środka po gałązce koperku i kawałku masła. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie obtaczamy rybę w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor na maśle.  Pstrąga podajemy z cytryną i pieczonymi ziemniaczkami. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Łosoś w solance z puree ziemniaczanym i warzywami 161

ryba nabrała smaku i nie leżała godzinami w zalewach, czy przyprawach, no i robi się praktycznie sama, a do tego jest bardzo soczysta. Polecam koniecznie. Ja podałam rybę z puree ziemniaczanymi, smażonymi szparagami i pomidorkami, a wszystko to polane włoską oliwą z oliwek, prosto z Lidla z tygodnia włoskiego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dorsz w sosie pomidorowym 246

pokrojonym w kostkę pomidorem i oliwkami. Wyciśnięty czosnek wymieszać z zalewą z pomidorów i dodać do sałatki. Dokładnie wymieszać. Na patelni ułożyć w sosie mięso z ryby. Przykryć pokrywką i smażyć po kilka minut z obu stron. Wyłożyć na talerze i posypać pokrojoną bazylią

Bullio
Pstrąg w zielonej kołderce 147

nacięcia w poprzek. Każdego dokładnie nacieramy (na zewnątrz i w środku) pesto z bazylią wymieszanym ze smakowym olejem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ryby obtaczamy w mące. Smażymy na patelni lub grillujemy

VioletoweKucharzenie
Coś jak paella, ale nie do końca;) 151

wlać trochę oliwy, wrzucić rozgnieciony ząbek czosnku i szczyptę chilli. Niech chwilę się rozgrzeją na wolnym ogniu. Na tak przygotowaną rozgrzaną oliwę wrzucić lekko posolone krewetki i rybę pokrojoną w kawałki. Smażyć kilka minut. Tak przygotowane rybki i krewetki ułożyć na daniu. Nie mieszać - chodzi o to żeby na dnie ułożyła się lekko przypieczona skorupka. Po zdjęciu patelni z ognia

Kulinarne Inspiracje
Dorsz w tymianku z warzywami 162

przesmażyć. Powinny być jędrne i chrupkie. Doprawiamy je solą i papryką słodką. Usmażone odstawiamy. Na drugiej patelni rozkładamy papier do pieczenia i układamy porcje ryby skórą do dołu. Smażymy ok. 3 min. z obu stron. Na talerzu układamy usmażone warzywa, a na nich filety z dorsza. Smacznego

kulinarnyJa
DOMOWE PALUSZKI RYBNE 152

Domowe paluszki rybne to kolejny przepis, który podpatrzyłam na blogu Margarytki TUTAJProściutki przepis odmienił wygląd standardowych kostek rybnych :)Składniki:kostki z mintaja2 jajkabułka tartaodrobina soliprzyprawa

Walijskie Pichcenie
Miruna w pikantnej marynacie z imbirowym bulionem 191

nią warzyw) do zrobienia rybnego bulionu do popicia II Dania . Potem robiłam z tego wywaru sos. Bardzo nam te dodatki posmakowały. Teraz nawet jak nie robię ryb na parze a smażone , jeśli kupiłam rybne tuszki to filetuję je , a obcięte kręgosłupy, skrzela i wszelkie okrawki gotuję z warzywami w małej ilości wody .W zależności od tego jak są doprawiane filety

Buniabaje w kuchni
Panga smażona 162

Osobiście nie przepadam za pangą. Ba! Uważam, że to nie jest prawdziwa ryba. M. jednak nie jada żadnej innej (staram się z tym walczyć). (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(...)gotowej przyprawy do ryb) Przygotowanie: Suszone zioła i nasiona (przypraw) ucieramy na drobny puder. Rybę płuczemy i osuszamy, a następnie doprawiamy. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Makrela smażona w przyprawach wędzonych 160

zacumowanych łodzi, gdzie najdorodniejsze osobniki ryb chwytane są przy pomocy haków i harpunów, podbieraków lub bezpośrednio rękami.” – źródło – „AtlasRyb.online” . Dla amatorów tej ryby… i nie tylko – Makrela smażona w przyprawach wędzonych. Składniki: – świeże tuszki z makreli (u mnie makrela atlantycka) - cypryjska sól morska wędzona – papryka wędzona – pieprz czarny świeżo mielony – mąka(...)zostawiamy). Ostrym nożem nacinamy w kilku miejscach skórę z obu stron. Ryby solimy, oprószamy pieprzem i papryką – wcieramy przyprawy na zewnątrz i wewnątrz. Pozostawiamy na ok. 30 minut, aby przeszły aromatem. Na patelni rozgrzewamy olej. Tuszki panierujemy w mące, otrząsamy z jej nadmiaru i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiano ze wszystkich stron. Makrela smażona w przyprawach wędzonych podana

mojewypiekiinietylko
KOTLECIKI Z DORSZA 97

już wyfiletowane. Tym razem przyszło mi się jednak zmierzyć z całą rybą, na szczęście bez głowy ;) Aby nie narazić rodziny, na zadławienie się ością, postanowiłam przygotować kotleciki. No bo jeśli nawet jakaś ość umknie moim oczom, to podczas mielenia mięsa przestanie już być taka groźna. Kotleciki podałam ze smażonym ryżem i brokułami, było smacznie :) SKŁADNIKI: 500 g mięsa z dorsza(...)łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 czerstwa bułka 1 jajko sól pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia A jak to zrobić: Rybę dokładnie zmielić lub zblendować na gładką masę. Bułkę namoczyć w wodzie, gdy napęcznieje odcisnąć. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dobrze wyrobić, najlepiej przy użyciu własnej dłoni. Odstawić

Kuchnia w opałach
Rybne pulpeciki 151

pora na coś niemięsnego. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe mielone pulpeciki, jednak w środku kryją się aż dwie rybki ;). Obiad dobry, szczególnie dla dzieci, które ryby jedzą tylko w postaci smażonych paluszków rybnych z grubą panierką. Łatwo też można przemycić tam warzywa w zblendowanym sosie, polecam wszystkim bo jest pycha! Ponadto ryby są bardzo zdrowe: są źródłem wielonienasyconych

Idę coś wszamać
Dorsz z purée marchewkowo - ziemniaczanym 152

Najgorszą rzeczą jaką możemy zrobić rybie i sobie to obtoczyć w panierce i usmażyć, możemy zapomnieć o zdrowych rybich kwasach tłuszczowych stłumionymi  masą niezdrowego tłuszczu ze smażenia jak również o smaku ryby zastąpionym panierką. Najwyższy już czas aby o tym pomyśleć a jednocześnie zwróćcie uwagę na przepis który tu właśnie zamieszczam. Składniki :Ryba : 1 duży filet z dorsza bałtyckiego

Mechanik w kuchni
Sandacz w sosie śmietanowo- maślanym na rukolowej łączce 135

śmietanie i maśle jest pyszne, nie ma co się oszukiwać J ). Dzięki duszeniu przez chwilę w śmietanie i maśle ryba nie była sucha a nabrała smaku i delikatności. Składniki: Dowolna ilość sandacza Sól Mąka ( do panierowania ) Olej do smażenia 200 ml śmietany słodkiej 18% Spora łyżka masła Rukola Wykonanie(...)sandacza usuwamy łuski. Płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy na kawałki. Każdy kawałek solimy. Odstawiamy na chwilę. W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę. Ponownie wracamy do ryby. Panierujemy ją w mące i smażymy na oleju z obu stron. Odkładamy. Na tej samej patelni przesmażamy cebulę. Przesmażoną cebulę wraz z sandaczem przekładamy na czystą patelnię. Wlewamy śmietanę i wykładamy masło. Do smaku

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania