Leszcz w sosie jogurtowo cytrynowym
Leszcz w sosie jogurtowo cytrynowym
Składniki: 1 kg leszcza mąka do panierowania olej do smażenia łyżka masła sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego soku z 1/2 cytryny starta skórka z 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy głowę, ogon, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na paski. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące strzepując z jej nadmiaru. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmujemy z ognia i na każdy kawałek ryby kładziemy kawałek masła. Cytrynę umyć i sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi
Autor
Kasia Łysy
Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, ryba, sosy, szpinak, śledź, ryby smażone, sledzie w oleju, śledzie w sosach
Inne przepisy z magiczna kuchnia Kasi
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję