karpia, ale tutaj dobrze sprawdza się każda inna gotowana ryba) 1 jajko sól pieprz cytrynowy majeranek szczypta słodkiej papryki 1 cebula bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Ugotowaną wcześniej w bulionie warzywnym rybę obieramy z ew. ości, mielimy lub blendujemy. Cebulę drobno kroimy podsmażamy na maśle na złoty kolor, studzimy i przekładamy do ryby. Dodajemy jajko, sól, pieprz cytrynowy, majeranek
Walijskie Pichceniepojemnika, przykrywamy, chowamy do lodówki i pozwalamy im się macerować przez minimum 30 minut. Potem wrzucamy na rozgrzanego grilla, smażymy z obydwu stron, a przed podaniem koniecznie skrapiamy sokiem z cytryny. Na naszym grillu mogą wylądować wszystkie gatunki ryb - pamiętajmy, aby grillować je ze skórą, inaczej ryba się nam rozpadnie. Mogą to być filety lub mniejsze ryby w całości(...)zacząć od prostych dań, czyli grillowania ryb. Zapraszam po przepis na pyszny stek z tuńczyka z nutka rozmarynu. Tuńczyk ma bardzo zwarte mięso, ale jest rybą bardzo chudą, należy go więc smażyć krótko, żeby mięso zbytnio nie wyschło. Grillowany stek z tuńczyka Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 2 steki ze świeżego tuńczyka sok z cytryny
Kulinarne przygody Gatityskropić porządnie cytryną, z każdej strony oprószyć odrobiną soli i pieprzu, następnie obtoczyć w mące. Smażyć z każdej strony na oleju kokosowym. W trakcie smażenia, w ogóle nie czuć zapachu ryby, kokos jest niesamowity :-) Podawać wg uznania, z ziemniakami, kaszą, ryżem... Smacznego
pieprzny smaczekRybę myjemy, odcinamy głowę, ogon, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na paski. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące strzepując z jej nadmiaru. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmujemy z ognia i na każdy kawałek ryby kładziemy kawałek masła. Cytrynę umyć i sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jogurt wymieszać ze skórką cytryny i dodać z połowy
magiczna kuchnia Kasiłyżkami masła i umieszczamy w środku ryby.Cebulę siekamy w piórka , marchew kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy cebulę i marchew , chwilę podsmażamy.Dodajemy naszą rybę i na wolnym ogniu smażymy z każdej strony ( ok. 15 minut ), polewając masełkiem.Dodajemy pietruszkę , podajemy gorące!Smacznego
Ostra na Słodkowczesnymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. SKŁADNIKI 1 duży filet z łososia (ilość wedle uznania) 1/2 cytryny olej do smażenia około 2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa do ryby WYKONANIE Rybę umyć, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz i polać cytryną. Owinąć folią i odstawić na minimum 30 minut(...)łososia przyprawić solą, pieprzem (ja dodaję również szczyptę białego pieprzu, bo bardziej mi wtedy ryba smakuje), ziołami prowansalskimi i opcjonalnie można dodać również nieco przyprawy do ryb. Następnie obtoczyć łososia w mące i smażyć na rozgrzanym oleju około 10-15 minut (utrzymywać małą temperaturę, a dopiero pod koniec smażenia zwiększyć żeby łosoś ładnie się przypiekł
Passions hobbies liferyb olej warzywa: 1 bakłażan 1/2 brokuła 1 gałązka pomidorków koktajlowych 1/2 papryczki chili 100 g makaronu drobnego sól, pieprz natka pietruszki Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Brokuły gotuję też aldente w osolonej wodzie. Bakłażana kroję na plastry sole z dwóch stron odstawiam a 30 minut. Po tym czasie zmywam sól, osuszam posypuje pieprzem i smażę na oleju(...)przekładam do miski, dodaję jogurt, kurkumę, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Całość mieszam dokładnie i odstawiam na 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażę na oleju dosłownie po minucie z każdej strony. Do ryby dodaję brokuły, bakłażana, pomidorki makaron i całość mieszam, doprawiam, posypuję natką pietruszki
wesoła kuchniapanierowania- olej kokosowy do smażenia Pesto bazyliowe: - bazylia- trochę zielonej cebulki- 2-3 ząbki czosnku- mała garść orzechów pistacjowych- kilka orzechów włoskich- 2-3 łyżki mielonych migdałów- olej kokosowy- sólDodatkowo:- rukola- garść posiekanej zielonej cebulki- 1 łyżka soku z cytryny- olej sezamowy- sól Wszystkie składniki na pesto miksujemy w blenderze na gładką masę. Rybę dokładnie płuczemy, osuszamy, porcjujemy, wkładamy(...)oraz wędzoną paprykę. Zamykamy i ponownie odkładamy do lodówki na ok. 6 godzin (na zdjęciu składników jest pokazana już ryba w marynacie). Po wyjęciu z lodówki rybę panierujemy w mące (nadmiar otrząsamy). Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, na rumiano, ze wszystkich stron. Dosmażamy pod przykryciem. Rukolę płuczemy, osuszamy. Solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem sezamowym – delikatnie mieszamy. Dogfish
mojewypiekiinietylkoopiekacza czy piekarnika. Genialnie sprawdza się ona nie tylko podczas przygotowywania frittaty, ale również w przypadku smażenia różnego rodzaju mięs. Np. takich które ciężko jest podczas smażenia przewrócić na drugą stronę- np delikatnych ryb. Jej ogromną zaletą dzięki jej odpowiedniej budowie, jest to że zapach smażenia nie roznosi się po całym mieszkaniu a olej czy inny tłuszcz nie rozbryzguje się
Arbuziakidorsz 1 łyżeczka sumaku 1 łyżka nasion kminu 1 duża cebula 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta szafranu 3/4 kubka ryżu 250ml bulionu rybnego oliwa masło do smażenia natka pietruszki sól, biały pieprz Przygotowanie : Rybę umyć i pokroić na kawałki wielkości kęsa, przełożyć do miski, skropić oliwą, oprószyć sumakiem i delikatnie wymieszać. Odstawić. Na suchej patelni uprażyć kmin, aż zacznie wydobywać(...)Dodać kurkumę, szafran i ryż i smażyć przez kilka minut. Wlać bulion i zagotować, dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu przez kilkanaście minut lub do czasu aż ryż będzie miękki, w razie potrzeby podlewać wodą. Dodać pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę, po kilka minut z każdej strony. Ryż
Codzienne GotowanieNiezwykle pyszna i "soczysta" ryba. Jedna z ulubionych. Prosto i smacznie. Składniki 400 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki gęstej śmietany 800 g czarniaka (po 200 g na osobę) 5 łyżek mąki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szpinak wrzucamy na rozgrzane masło(...)się nie przypaliło). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron. Rybę podajemy od razu po usmażeniu z gorącym szpinakiem. Polecamy ryż. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenRyba z patelni Składniki Przepis dla czterech osób 1,2 kg tuszek z dorsza lub innej ryby 150 g mąki cytryna sól, pieprz olej do smażenia na patelni Sposób przygotowania Filetujemy nożem oczyszczone i umyte tuszki dorsza, oprószamy je solą oraz pieprzem i odstawiamy na co najmniej godzinę, w chłodne miejsce. Wysypujemy mąkę na duży płaski talerz, dodajemy(...)wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy, a następnie układamy filety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry)obsmażając je z obu stron ma złoty kolor. zdejmujemy rybę z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprzKotleciki nie tylko na piątkowy obiad. Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na dwa sposoby smażę lub piekę w piekarniku. Polecam! Składniki: 3 filety z ryby cebula czosnek przyprawa do ryb pieprz czarny mielony natka pietruszki jajko łyżka mąki pszennej ewentualnie bułka tarta Rybę, natkę pietruszki
Na moim talerzujako zimną przystawkę lub gorący, pożywny obiad z dodatkiem ziemniaków. Przygotowanie takiej ryby nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste. składniki na 4 porcje 500 g filetów rybnych 2 cebule 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera kilka ziaren ziela angielskiego 150 g koncentratu pomidorowego olej do smażenia mąka do panierowania 2 liście laurowe czarny pieprz(...)sól przepis Umyte i osuszone filety rybne kroimy na mniejsze 6-7 centymetrowe kawałki a następnie delikatnie oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron. Tak przygotowaną rybę obtaczamy w mące po czym smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone filety zdejmujemy z ognia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Obraną cebulę kroimy
Smakowite DaniaKotleciki nie tylko na piątkowy obiad. Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na dwa sposoby smażę lub piekę w piekarniku. Polecam! Składniki: 3 filety z ryby cebula czosnek przyprawa do ryb pieprz czarny mielony natka pietruszki jajko łyżka mąki pszennej ewentualnie bułka tarta Rybę, natkę pietruszki
NA MOIM TALERZU