ryba smażona - 4845 przepisów (strona:86/323)

Dorsz – ryba, którą warto gościć na stole 210

rybę by była smakowita i zdrowa. Jedno jest pewne – sposobów jest mnóstwo, każdy z nas może więc znaleźć coś dla siebie. Świeże ryby możemy z powodzeniem grillować z ziołami lub zapiekać. Dobrze smakują również smażone na niewielkiej ilości tłuszczu i skropione cytryną. Jeśli nie przepadamy za rybami ościstymi zdecydujmy się na filet z dorsza. Dzięki temu przyjemność jedzenia będzie

Codogara
Ryba w puchatym cieście 211

solą i pieprzem cytrynowym. W dużej łyżce rozmieszać (nad miską z ciastem) sodę z octem. Mieszaninę (będzie mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i rozmieszać. Rybę dokładnie zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron - na złoty kolor

Di gotuje
Ryba w cieście naleśnikowym z ziołami 170

ciasto naleśnikowe: - 2 szkl. mąki - 1 szkl. mleka - 1 szkl. wody gazowanej - szczypta soli Ciasto musi być gęste, lejące się by nie spływało bardzo z ryby. Rybkę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju

Moje Słodkie Piekiełko
Ryba w cieście 181

paprykę - dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Filety pokroić na kawałki ,skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb. Rybę zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przełożyć na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

Moje domowe kucharzenie
Karp smażony 317

Karp smażony Świąteczny bestseller :) Składniki karp (około 1,5 kg) 2 cebule 1 jajko bułka tarta mąka sól, pieprz olej do smażenia   Sposób przygotowania Karpia

czarrna od kuchni
Kalmary smażone w pysznej panierce 242

Kalmary smażone w pysznej panierce Kalmary smażone, to pyszne danie na przystawkę.    Kalmary smażone to danie a wręcz przystawka, którą zrobiłam niedawno i bardzo

Kuchnia na wzgórzu
Karp smażony w ziołowej panierce 208

Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły. Składniki: 1 kilogram płatów z karpia 1 łyżeczka suszonej natki

Bajeczna Kuchnia
Buraczki z papryką i cebulą ( w słoiki) 193

Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do mięs smażonych, pieczonych, duszonych, a nawet do ryby! :) Składniki: 6 kg czerwonych buraków 1 kg czerwonej papryki 6 dużych cebul Zalewa: 1 szkl. wody 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 1/2 szkl. octu 10% 2 płaskie łyżki

Kolorowy Przepisownik
Ryba smażona w cieście piwnym 195

piwne. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać jajko oraz piwo i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Rozgrzać patelnie z nieco większą ilością oleju. Kawałki ryby obtoczyć dokładnie w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor (można też rybkę usmażyć na głębokim oleju). Osączyć na papierowym ręczniku i podawać

Monia miesza i gotuje
Polenta 220

kroimy polentę na kawałki. I tu ogranicza Was tylko wyobraźnia. Można pokroić w kostkę, paski, trójkąty… Polentę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju (lub oliwie do smażenia), na rumiano. Podajemy do mięs, ryb, owoców morza, jajek sadzonych, z sezonową surówką… i nie tylko. Kaszka kukurydziana to składnik tortilli, omletów, chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością

mojewypiekiinietylko
Dorsz w chrupiącej panierce. 157

przygotować panierkę: płatki kukurydziane rozwałkowujemy na drobno, dodajemy bułkę i przyprawy, jajko trzeba rozkłócić i dobrze wymieszać z mąką, na patelni rozpuszczamy masło klarowane- 1 łyżkę, rybę zanużamy w cieście, panierujemy i smażymy na wolnym ogniu

Kuchnia Beaty
Antar z imbirem i sosem maślano- kokosowym 175

znów antar. Polubiłam tą rybę i jakoś tak mi wychodzi , że jak wybiorę się po ryby zawsze połowa kupionych to antary. Smażę, gotuję na parze. Dziś postanowiłam poeksperymentować z takim pół tajskim smakiem. Do marynaty dodałam imbir i sok z cytrusów , a sos zrobiłam na bazie mleka kokosowego. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
PAPRYKARZ SZCZECŃSKI 195

Domowy paprykarz szczeciński, to świetny sposób na wykorzystanie ryby lub/i ryżu pozostałego z obiadu. Jest pełen smaku, pożywny i zdrowy. Najczęściej przygotowuję go z wędzonej ryby, jednak równie dobrze smakuje z rybką grillowaną, smażoną lub pieczoną. Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno. Wspaniale smakuje  na codzienne zdrowe śniadanie, kolację lub na przekąskę dla zaproszonych gości. Najlepszy(...)świeżą bułeczką z masłem lub chrupiącym chlebkiem, chwilę zrumienionym na patelni. SKŁADNIKI 1/2 szklanki suchego ryżu (1 woreczek) 10 g masła 250 g filetu wędzonej ryby lub grillowanej/ usmażonej/ upieczonej (bez ości i skóry) 1 szklanka bulionu lub wody 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 25 g  masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego

cool and minty

Proponowane wyszukiwania