jest pyszna, słodko- kwaśna. Moja rodzinka zajada się nią zawsze z apetytem ;) Składniki: * 700 g filetów rybnych (u mnie mintaj) * mąka do obtoczenia * przyprawa do ryb (użyłam Skworcu) * 2 cebule * olej do smażenia * sól i pieprz do smaku * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego Na zalewę: * 1 litr wody * kilka ziarenek ziela angielskiego (użyłam Skworcu) * kilka listków laurowych
Zrób to smacznienatka pietruszki, kolendra, mięta (w dowolnych proporcjach) sól 5 łyżek bułki tartej rozmieszane z 6 łyżkami wody 1 jajo dodatkowo bułka tarta to panierowania oliwa do smażenia kilka garści rukoli 6 bułek Zmieloną rybę przełożyć do miski. Połączyć z serkiem Apetina. Dodać skórkę z limonki, zioła i sól, wymieszać. Następnie dodać bułkę tartą rozmieszaną z wodą i wbić jajko. Całość
Pełny talerzgrecku na dorszu 1 kg dorsza 50 dag cebuli mały słoiczek koncentratu 10 łyżek ketchupu parę pasków papryki sól pieprz nać pietruszki olej do smażenia mąka, jajko i bułka tarta do panierki ryb Dorsza pokroić w kawałki. Każdy płat posolić, panierować w mące, jajku oraz w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odstawić
Gotuję TestujęSkładniki: * 50 dag filetów z ryby * sól, pieprz * mąka do obtoczenia * tłuszcz do smażenia * 2 pęczki koperku * 20 dag żółtego sera * szklanka kremówki * łyżka masła do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Filety solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor. Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych
Pobite gary Barbaryzimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy łososia z obydwu stron na złoty kolor (smażenie zaczynamy od strony ze skórką). Po usmażeniu rybę odkładamy na bok i zdejmujemy z niej skórę. Odlewamy nadmiar tłuszczu z patelni i z powrotem podgrzewamy. Na gorący tłuszcz wrzucamy zmiażdżony czosnek, pokrojone w paski pomidory
Qchnia po prostupieprz cytrynowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna 3/4 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, sól morska 1 łyżeczka aby ryba nie puściła soku i nie była sucha to soli dopiero dać do panierki przed samym smażeniem, marynować w innych przyprawach bez soli, tak samo zrobić z sokiem cytrynowym, przed samym smażeniem dodać = dwa duże filety dorsza ze skórą(...)wsypać mąkę, bułkę tartą, sól morską, wymieszać, w mące obtaczać dzwonki dorsza na mocno rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym kłaść dzwonki skórą do góry smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy ryba jest soczysta i chrupiąca, podawać z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchilli, czosnek, bazylia,...) Wykonanie:Na łyżce oliwy lub oleju przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli dodajemy rozdrobnione pomidory, a następnie oliwki i łososia.Smażymy ok 2 minut, do momentu aż ryba będzie gotowa, wtedy dodajemy śmietaną i całość doprawiamy do smaku. Miejcie na uwadze, że łosoś jest słony.Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na wcześniej ugotowany, gorący
Taste Of My Dayzbioru przepisów. To curry jest bardzo zdecydowane w smaku. Słodkawe od pomidorów i pikantne od chili, a do tego lekkie lub jeśli wolicie fit. Ryba jest krótko gotowana w sosie, bez panierowania i wcześniejszego smażenia. Gwarantuję, że to coś pysznego. Możecie mi uwierzyć na słowo lub przygotować i przekonać się na własnym podniebieniu. :) Składniki dla 2 osób: 300g filetów(...)podgrzewać mieszając przez ok. 1 minutę. Dodać łyżkę oliwy i cebulę. Oprószyć solą, dokładnie wymieszać. Smażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pomidory, sumak i słodką paprykę. Gotować przez 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodać do sosu odłożone pomidory i kawałki ryby. Gotować jeszcze chwilę (3-5 minut cieniutkie filety flądry lub 5-7 minut grubsze filety dorsza
Pełny talerzskładniki:250 g makaronu400-500 g filetów z moszczuka1 opakowanie szpinaku mrożonego1 kubek śmietany 18%150 g sera żółtego1 łyżeczka soli czosnkowej2 łyżeczki czosnku granulowanego1 jajko
Monia miesza i gotujespecjalnych udziwnień do jej przygotowania, aby wybornie smakowała. Dobra świeża ryba to podstawa, reszta, to kwestia gustu kulinarnego. Składniki: 4 filety z halibuta 2 jajka, 1 szklanka płatków kukurydzianych sok z ½ cytryny 1 łyżeczka suszonego cząbru sól i grubo mielony pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety z halibuta umyć i osuszyć papierowym(...)płatki kukurydziane. Do miseczki wbić jajka i dobrze roztrzepać. Filety najpierw moczyć w jajku, a potem przekładać na półmisek z płatkami aby dokładnie obtoczyć rybę panierką. Na patelni rozgrzać ole i ułoćyć filety. Smażyć na srednim ogniu po około 4 minuty z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie tradycyjnie jest to kiszona kapusta i ziemniaki puree. Smacznego
Gosia gotujejajka sól i pieprz do smaku suszony czosnek staropolski (opcjonalnie) lub 2 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki, 2-3 łyżki olej rzepakowy do smażenia Ja przygotować najlepsze kotlety rybne? Filety z ryby płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Rybę mielimy lub rozdrabniamy wraz z białkiem, solą, pieprzem, czosnkiem i natką w elektrycznej szatkownicy. Masę rybną mieszamy z bułką tartą. Z masy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUbić na puszystą masę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę wraz z pokrojonym czosnkiem w plasterki, dodać oliwki, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć 3,4 minuty. Na talerzu ułożyć rybę na puree, dodać cukinię z oliwkami. Danie skropić cytryną oraz oliwą z pierwszego tłoczenia. Chłodne Sauvignon blanc będzie idealnym wykończeniem tego dania. Smacznego
Wino Francja KuchniaWiem, wiem - czas na karpia był w Boże Narodzenie. Jednak jest to jedna z moich ulubionych ryb i na moim stole gości kilka razy w roku
tojestpyszne.blogspot.comPrzy piątku rybka musi być obowiązkowo. Zwykły kawałek upieczonej ryby możemy wzbogacić podając go z fajnym dipem, u mnie dziś paprykowy. Zobaczcie sami. Składniki: pól kg filetu z miruny sól,pieprz, słodka papryka dip: 2 papryki 1 cebula 1 ząbek czosnku sól,pieprz(...)cukier, sok z cytryny Wykonanie: Paprykę i cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, wkładam na niewielka ilość oleju na patelnię, smażę ok 4 minut doprawiam wg uznania. Rybę przyprawiam solą i pieprzem, piekę w torebce do pieczenia ok 15 minut. Podaję z dipem paprykowym. Rybę upiekłam w torebce do pieczenia Gosia. Dzięki niej
Z Majeczką w kuchnipodałam indyjski sos jogurtowy z miętą - pyszne połączenie! Składniki: 3-4 dzwonki z łososia 1 papryka 1 cukinia 1 batat 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do smażenia+1 łyżka do batatów 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz ulubione zioła Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z oliwek z octem balsamicznym(...)plastry. Obtaczamy w oliwie z ziołami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Rybę oraz warzywa odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron po 2 min. Następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 10 min. Wykładamy na talerz warzywa
Kuchnia MagdaLeny