ryba smażona - 4845 przepisów (strona:89/323)

Polędwiczka z mintaja w sezamie 123

pieprz cytryna koperek mąka sezam oliwa Przygotowanie: rybę umyj, osusz, posyp solą i pieprzem do miski wsyp mąkę wymieszaną z sezamem na patelni rozgrzej olej rybę obtocz z mące z sezamem smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron podawaj z ryżem i surówką z kapusty, na którą przepis znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Grillowany tuńczyk 174

tuńczyka i to w każdej formie. W Chorwacji jadłam go grillowanego i tak postanowiłam przygotować w zaciszu domowym. Bardzo ważne jest aby go nie grillować czy smażyć długo, ponieważ spowoduje to wysuszenie ryby i straci ona swój wyjątkowy smak. Połączyłam go z sałatką i smakował cudnie.  Potrzebne składniki: filet tuńczyka 2 ząbki czosnku 3 łyżki mleczka kokosowego 1/3 startej

Łycha smaków
Rybka skąpana w sosie koperkowym 133

Ryba w sosie koperkowym to oczywiście nieśmiertelny klasyk. Z całą pewnością jest to świetna alternatywa dla tych, którzy lubią ryby lecz nie przepadają za wersją smażoną, lub nie tolerują procesu smażenia, zapach jest bowiem wszechobecny. Chciałabym Wam zaproponować moją ulubioną wersję tego dania. Sprawdzona i niezawodna. Uwarzcie taką rybkę, do tego ziemniaczki lub ryż, jakieś warzywka i super obiad gotowy

Pichceniomania
Sałatka makaronowa z ananasem i pstrągiem 132

Następnie wycinam miąższ ananasa i kroję  w kostkę. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i studzę. Przekładam do miski, dodaję ananasa, truskawki pokrojone i pomidorki. Rybę zawijam w folię aluminiową i smażę na odrobinie oleju na patelni dosłownie po dwie minuty z każdej strony. Pstrąga odwijam z foli, zdejmuję skórę i dzielę na kawałki. Dodaję do sałatki, dokładam śmietanę

wesoła kuchnia
,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 152

filet z halibuta 1 cukinia 1 cytryna sól, pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: Cukinię kroimy wzdłuż na cieniutkie plastry (max 1/2 cm). Smarujemy cienko oliwą i smażymy na patelni aż zmięknie. Filety ryby solimy i posypujemy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie kroimy wzdłuż na długie paski, o szerokości i długości odpowiadającej mniej więcej wielkości plastrów cukinii. Na pasku ryby

Podróż w kulinaria
Fish cake- angielskie kotleciki rybne 165

gotowana szynkę. Zasmakowałam tam najlepszych fish cake na wyspach. Zrobić je można z każdego rodzaju ryby ...im szlachetniejsza ryba tym smak bogatszy. Kotleciki można smażyć na głębokim tłuszczu, na patelni jak tradycyjne kotlety, i można tez upiec w piekarniku na blaszce.  Dodatki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Stek z tuńczyka 154

wygląd skóry, poprawiają działanie wzroku oraz wspomagają produkcję czerwonych krwinek. Przygotowanie steku z tuńczyka to najprostszy sposób na przygotowanie jakiejkolwiek ryby. Aby uzyskać stek krwisty, należy smażyć go na mocno rozgrzanej patelni po 1 minucie z obu stron, średnio wysmażony – po 2 minuty, a dobrze wysmażony – po 3 minuty

To co kocham
Ryba sezamowa 172

posolić.  Na drugim rozbełtać jajko. Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w jajku, następnie w mące z sezamem i położyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor. U nas dość często do ryby pojawia się kapusta kwaszona, szczególnie o tej porze roku gdzie jest dostawcą cennych witamin

Państwo Wojtczuk gotują
Karp smażony w dzwonka 174

najprostsze dania są najsmaczniejsze?? Coś w tym jest. Składniki: karp 2 kg mąka pszenna 1 szklanka bułka tarta pół szklanki jajko 1 szt przyprawa do ryb sól pieprz mielony  olej do smażenia Wykonanie: Karpia czyścimy z łusek, obcinamy płetwy i ogonek,wyjmujemy wnętrzności i myjemy. Kroimy w dzwonka.Dzwonki wkładamy do zimnej wody i moczymy rybkę 2-3 godziny

Różowa kuchnia
Dorsz – ryba, którą warto gościć na stole 178

rybę by była smakowita i zdrowa. Jedno jest pewne – sposobów jest mnóstwo, każdy z nas może więc znaleźć coś dla siebie. Świeże ryby możemy z powodzeniem grillować z ziołami lub zapiekać. Dobrze smakują również smażone na niewielkiej ilości tłuszczu i skropione cytryną. Jeśli nie przepadamy za rybami ościstymi zdecydujmy się na filet z dorsza. Dzięki temu przyjemność jedzenia będzie

Codogara
Filety z mintaja w złotej panierce 181

zniszczoną patelnię, inaczej ryba będzie przywierać  i przyklejać się; - używać dobrego oleju lub masła klarowanego; - rozmrozić rybę w lodówce, może nawet na sicie; - odmrożoną rybę wyjętą z lodówki tuż przed smażeniem należy bardzo dobrze odcisnąć z wody i ułożyć dodatkowo na papierowym ręczniku. Ja tak zawsze postępuje i moje smażone filety są pysznie chrupiące z zewnątrz, miękkie i soczyste

Zasmakuj Kuchni
Ryba w puchatym cieście 166

solą i pieprzem cytrynowym. W dużej łyżce rozmieszać (nad miską z ciastem) sodę z octem. Mieszaninę (będzie mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i rozmieszać. Rybę dokładnie zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron - na złoty kolor

Di gotuje
Ryba w cieście naleśnikowym z ziołami 125

ciasto naleśnikowe: - 2 szkl. mąki - 1 szkl. mleka - 1 szkl. wody gazowanej - szczypta soli Ciasto musi być gęste, lejące się by nie spływało bardzo z ryby. Rybkę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju

Moje Słodkie Piekiełko
Ryba w cieście 140

paprykę - dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Filety pokroić na kawałki ,skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb. Rybę zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przełożyć na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

Moje domowe kucharzenie
Karp smażony 223

Karp smażony Świąteczny bestseller :) Składniki karp (około 1,5 kg) 2 cebule 1 jajko bułka tarta mąka sól, pieprz olej do smażenia   Sposób przygotowania Karpia

czarrna od kuchni
Kalmary smażone w pysznej panierce 196

Kalmary smażone w pysznej panierce Kalmary smażone, to pyszne danie na przystawkę.    Kalmary smażone to danie a wręcz przystawka, którą zrobiłam niedawno i bardzo

Kuchnia na wzgórzu
Karp smażony w ziołowej panierce 167

Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły. Składniki: 1 kilogram płatów z karpia 1 łyżeczka suszonej natki

Bajeczna Kuchnia
Buraczki z papryką i cebulą ( w słoiki) 148

Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do mięs smażonych, pieczonych, duszonych, a nawet do ryby! :) Składniki: 6 kg czerwonych buraków 1 kg czerwonej papryki 6 dużych cebul Zalewa: 1 szkl. wody 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 1/2 szkl. octu 10% 2 płaskie łyżki

Kolorowy Przepisownik
Ryba smażona w cieście piwnym 159

piwne. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać jajko oraz piwo i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Rozgrzać patelnie z nieco większą ilością oleju. Kawałki ryby obtoczyć dokładnie w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor (można też rybkę usmażyć na głębokim oleju). Osączyć na papierowym ręczniku i podawać

Monia miesza i gotuje
Polenta 169

kroimy polentę na kawałki. I tu ogranicza Was tylko wyobraźnia. Można pokroić w kostkę, paski, trójkąty… Polentę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju (lub oliwie do smażenia), na rumiano. Podajemy do mięs, ryb, owoców morza, jajek sadzonych, z sezonową surówką… i nie tylko. Kaszka kukurydziana to składnik tortilli, omletów, chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością

mojewypiekiinietylko
Dorsz w chrupiącej panierce. 127

przygotować panierkę: płatki kukurydziane rozwałkowujemy na drobno, dodajemy bułkę i przyprawy, jajko trzeba rozkłócić i dobrze wymieszać z mąką, na patelni rozpuszczamy masło klarowane- 1 łyżkę, rybę zanużamy w cieście, panierujemy i smażymy na wolnym ogniu

Kuchnia Beaty
Antar z imbirem i sosem maślano- kokosowym 140

znów antar. Polubiłam tą rybę i jakoś tak mi wychodzi , że jak wybiorę się po ryby zawsze połowa kupionych to antary. Smażę, gotuję na parze. Dziś postanowiłam poeksperymentować z takim pół tajskim smakiem. Do marynaty dodałam imbir i sok z cytrusów , a sos zrobiłam na bazie mleka kokosowego. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
PAPRYKARZ SZCZECŃSKI 149

Domowy paprykarz szczeciński, to świetny sposób na wykorzystanie ryby lub/i ryżu pozostałego z obiadu. Jest pełen smaku, pożywny i zdrowy. Najczęściej przygotowuję go z wędzonej ryby, jednak równie dobrze smakuje z rybką grillowaną, smażoną lub pieczoną. Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno. Wspaniale smakuje  na codzienne zdrowe śniadanie, kolację lub na przekąskę dla zaproszonych gości. Najlepszy(...)świeżą bułeczką z masłem lub chrupiącym chlebkiem, chwilę zrumienionym na patelni. SKŁADNIKI 1/2 szklanki suchego ryżu (1 woreczek) 10 g masła 250 g filetu wędzonej ryby lub grillowanej/ usmażonej/ upieczonej (bez ości i skóry) 1 szklanka bulionu lub wody 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 25 g  masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego

cool and minty
Tarta ze szpinakiem i łososiem. 212

kwaśnej śmietany 3-4 łyżki startego żółtego sera sól pieprz oliwa Wykonanie: Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć. Dodać szpinak smażyć dalej ok. 10 minut. Doprawić solą.  Rybę doprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na drugiej patelni. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną  formę, nakłuć gęsto widelcem i podpiec 10 minut w temperaturze 200° C (termoobieg

zadanie-gotowanie
Śledż w sosie słodko kwaśnym 103

minut. Na tą samą patelnię wlać trochę oleju i obsmażyć cebulki pokrojone w piórka. Smażyć aż cebulka lekko zmięknie. Wlać keczup, przecier pomidorowy, miód, ocet i dokładnie wymieszać. Dodać odcedzone rodzynki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wylać zalewę na wcześniej usmażone ryby. Przykryć i odstawić na minimum 12 godzin. Rybki są pyszne polecam

Kuchnia Pokoleń
Dorsz z folii w maśle czosnkowym 247

Dzisiaj proponuję Wam smaczny obiad z rybą w roli głównej, klasyka nadmorskich smażalni, czyli dorsz w maśle czosnkowym :)Tylko, że u mnie nie w wersji smażonej, a dużo zdrowszej- duszonej w folii.Polecam zamarynować rybę wcześniej, wtedy mięso jest jeszcze bardziej aromatyczne i nieprzesuszone.Polecam, ryba (czy to dorsz, pstrąg, halibut a nawet i łosoś) przyrządzona w ten sposób jest naprawdę

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania