ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:20/234)

Ziemniaczana zupa-krem z pesto pietruszkowym 160

ziemniakami. Pesto pietruszkowe zresztą uwielbiam na równi z tym bazyliowym - pasuje nie tylko do ziemniaków (spróbujcie dodać odrobinę do ugotowanych ziemniaków lub sałatki ziemniaczanej), ale również do pieczonej ryby. W tym przepisie stanowi kontrast dla delikatnego smaku zupy i bardzo przyjemnie ożywia jej smak. Na koniec oczywiście werdykt Męża - zupa, choć krem, bardzo mu smakowała i sam kazał

Chilli Czosnek i Oliwa
DORSZ POD KRUSZONKĄ Z PIEKARNIKA 175

drobną kostkę lub plasterki boczek oraz posiekany czosnek. Zalać olejem kokosowym i wymieszać. Tak przygotowaną kruszonkę wyłożyć na płaty ryby. Piekarnik rozgrzać na 190 stopni. Wstawić blachę z rybą. Piec około 30 minut, aż kruszonka zarumieni się.  UWAGA !  Czas pieczenia może być krótszy w zależności od piekarnika

Kuchnia Paulettes
Krupnik 153

godz. lub jeśli nie czujecie głodu trochę dłużej i wtedy czas na część składającą się z produktów neutralnych np.: surówki i produktów białkowych, czyli np. kawałka pieczeni, ryby lub w przypadku wegetarian jajka sadzonego... A w przypadku wegan potrawy np. z soi lub fasoli... ☺ Składniki: 140g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1,5l rosołu 2 marchewki 1 pietruszka  ćwiartka selera

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jak zrobić sos francuski Mornay 250

francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła - 2 łyżki • 30 g mąki - 1 czubata

AniaGotuje.pl
Sos pomidorowy z fetą i chili 192

chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło, w zależności do jakiego dania ma nam posłużyć. Głównym składnikiem sosu jest passata - przetarte pomidory  Jamar

Zasmakuj Kuchni
Morszczuk pieczony w folii 182

ukladamy cukinię,  potem ryba obsypana obficie przyprawami,  marchewka,  cebula.  Calosc jeszcze odrobine solimy i kladziemy masło. Zamykamy szczelnie i odstawiamy na pół  godziny. Rybę  pieczemy w 190 C przez 25 min:)  podajemy z ulubioną  kaszą

Mamuśka wraca do formy
HELLMANN'S AUSTRALIAN SAUCE BBQ 149

słodki , fajny delikatny smak , wyczuwalne są przyprawy , papryka oraz słodycz ananasa.  OCENA 5/5 ZASTOSOWANIE: Marynata - marynowałam kurczaka i rybę w obu przypadkach marynata się sprawdziła. Mięso jak i rybę piekłam w rękawie w piekarniku, Produkt przeszedł smakiem marynaty.  OCENA 5/5 Dip- idealny do mięs, kanapek, warzyw . Sos  w tej formie nie spływał z warzyw , fajnie się komponował

Gotowanie Patki
pory na maśle 251

jednym ze swoich programów Gordon Ramsay podał takie pory do ryby pieczonej w solnej Składniki: młode pory masło białe wino sól pieprz oliwa tymianek orzechy laskowe natka pietruszki kilka ząbków czosnku Pory umyć, pokroić na kawałki około 10 cm (białe części). Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pory, dodać gałązki tymianku, czosnek – nieobrany, tylko zgnieciony nożem – obsmażyć pory

stajnia gołębie od kuchni
Kiszone Cytryny 376

czego używam kiszonych cytryn. Mają one to do siebie, że są słone i kwaśne i dobrze ukiszone są przepyszne. Dodaję je do gulaszy, sosów, sałatek, do sosów jogurtowych, pieczonych ryb, marynat na grila, do winegretów. Idealnie podkręcają orzeźwiające lemoniady na bazie cytrusów. Musicie tylko pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością, bo są naprawdę mega intensywne w smaku. Szukajcie swoich

ladykitchen
Sos remoulade - prawie fit 202

olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców 196

bazie przygotowałam przepis. Łatwe i aromatyczne pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się do wielu dań. Najprościej - podać je do makarony. Inny sposób to grzanki z zielonym pesto czy pieczona ryba lub filet z kurczaka marynowane w pesto. A dla poszukujących nieco innych smaków - zielona pizza. Zielone pesto z czosnku niedźwiedziego przygotowałam z orzechami nerkowca. Dzięki nim pesto ma ciekawy

kolorowotorcikowo
Dieta rozdzielna na Wielkanoc... 219

zgodne z dietą rozdzielną, a zarazem zdrowe i bez zbędnych kilogramów.     Potrawy mięsne serwujemy z warzywami i np.surówką z kapusty kiszonej. Pieczeń, kotlety lub pieczoną rybę można też pokropić odrobiną cytryny, co doda smaku i znowu pomoże w trawieniu.    " Diabeł tkwi w szczegółach " i na pewno w święta kusi do obżarstwa, które potem

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
RYBA Z GRILLA 142

aluminiowej. Rybę smarujemy masłem pieprzowym, obkładamy pieczarkami oraz dymką, obsypujemy posiekaną natką pietruszki. Końce folii zbieramy razem i szczelnie zawijamy.  Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy

Moja Książka Kucharska
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 287

Surówka coleslaw czy colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały

e-PrzepisyKulinarne
Wiosenna sałatka ziemniaczana – zamiast ziemniaków do obiadu 252

koper, szczypior, wrzucamy rzodkiewkę. Całość zalewamy sosem, szybko razem mieszamy i podajemy ciepłe. Takie ziemniaki – lekko kwaśne, lekko kremowe, z chrupiącym świeżym akcentem – idealnie pasują do smażonej lub pieczonej ryby i jasnych, lekkich mięs (kurczak, indyk, cielęcina). To naprawdę bardzo przyjemny zamiennik dla ‚czystych’, tylko ugotowanych ziemniaków. Niech świadczy o tym fakt, że kiedy podałam obiad usłyszałam

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania