ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:13/234)

Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 259

zbyt dużo, ponieważ następnego dnia już ich nie podamy. 5. ryba w galarecie, tutaj można połączyć na jednym półmisku dwa gatunki np. łososia i pstrąga, oczywiście można podać  tylko jeden gatunek, albo podać je osobno, 6. ryba wędzona. Jeżeli decydujemy się na ten rodzaj zakąski, postarajmy się taką rybę zamówić w wędzarni i odebrać w dzień wesela, 7. małe(...)się wstawać od stołu i iść da tego stołu wiejskiego, po kawałek wędliny. Jeszcze na pewno ktoś zapyta, a ile ma być tych mięs pieczonych, wędlin, ryb. Mięsa pieczone, wędliny i sery -  po 3 dag z każdego asortymentu  na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe

Kulinarny karnet Christophera
Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 165

ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Na początku lekko odmrażamy halibuta i smarujemy każde dzwonko pieprzem ziołowym i oliwą z oliwek Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Naczynie , w którym będziemy piec rybę smarujemy oliwą z oliwek. Kładziemy naszą rybę, solimy i dodajemy czosnku ,niewiele,teraz skrapiamy mlekiem i winem. Lyżeczkę herbaty Basilur z górnej puszki rozcieramy w dłoniach na mniejsze kawałeczki(...)dodaje sok z cytryny.  Podlewamy delikatnie białym winem. Przykrywamy folią i dajemy do piekarnika na ok. 15 minut, po czym ściągamy folię i pieczemy w sumie do 25 minut,ale już bez folii. Kiedy ryba jest miękka , jest gotowa.Wykładamy na talerze, dosmaczamy glassą sojową z octem balsamicznym i podajemy z grzankami. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki z flondry w sosie serowym 127

mleko, vegetę, gałkę muszkatołową, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać wszystkie sery, oczywiście potarte. Podgrzewać aż się rozpuszczą. Dodać koperek, natkę pietruszki i wylać na roladki z ryby. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Podawać z ziemniakami, makaronem lub chlebkiem. Ryba jest delikatna i pyszna, polecam

Kuchnia Pokoleń
ŁOSOŚ MIODOWO- CYTRYNOWY 150

oprószamy solą, pieprzem. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i miodem. Dokładanie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy rybę. Odstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie rybę pieczemy ok 15 minut w piekarniku podlewając marynatą.Gotową rybę możemy posypać posiekaną natką pietruszki

Z Majeczką w kuchni
Pstrąg pieczony w folii z kaszą jęczmienną i fioletową surówką 177

kilka zielonych łodyg pietruszki i kolendry. Ryby ułożyć na dwóch kawałkach folii aluminiowej i zawinąć w papiloty. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Podczas pieczenia ryby, przygotować dodatki – kaszę jęczmienną i fioletową surówkę. Kaszę ugotować w osolonej wodzie w proporcji 3:1, aż wchłonie płyn. Czerwoną kapustę drobno pokroić i wrzucić na wrzątek, blanszować przez(...)smaku solą i pieprzem. Rybę podawać gorącą, od razu po wyjęciu z piekarnika (można podać w folii lub też wyjąć z papilotów), serwować z kaszą i fioletową surówką. 1 porcja to ok. 455 kcal , węglowodany: 34g, białko: 44g, tłuszcz: 18g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się 3,4WW i 3,4WBT SMACZNEGO! Artykuł Pstrąg pieczony w folii

Dietolog
Pieczone paluszki rybne z sosem tatarskim 145

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Rybę skrapiamy oliwą i pieczemy w 180 stopniach C ok. 20 min (po ok. 10 min. kawałki ryby przewracamy na drugą stronę). 8. Siekamy ogórki kiszone i szalotkę w drobną kostkę. 9. Łączymy ogórki z cebulą, jogurtem i doprawiamy szczyptą pieprzu. 10. Pieczone paluszki rybne podajemy z sosem tatarskim i cytryną. Pieczone paluszki rybne są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z ryby), które jest składnikiem budulcowym. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 450 g Energia: 381 ,7 kcal Białko: 31 ,3 g Tłuszcze: 8 ,8 g Węglowodany: 44 ,7 g Błonnik pokarmowy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI 229

Statystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Para do Sherry - Wystawa win hiszpańskich 123

wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif lub do hiszpańskich tapas ale i do dań z ryb , małży, homarów, krewetek. Manzanilla za to do grillowanych lub pieczonych ryb a nawet wędzonego łososia. Amontillado dobrze uzupełni lekkie sery, kiełbasę chorizo a nawet szisz kebab. Słodkie cream sherry do ciasta a nawet keksu. Słodkim Pedro Ximenes można polać lody

królestwo garów
ŁOSOŚ ZAPIEKANY W MAŚLE CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu) 283

odpowiednie kawałki i wyłożyć do naczynia żaroodpornego skóra do dołu. Na wierzchu posmarować przygotowanym masłem ziołowym. Piec pod przykryciem w temperaturze 200°C przez 20-30 minut. Nie należy ryby piec zbyt długo aby nie była wysuszona. Podawać z ulubionymi warzywami świeżymi, gotowanymi lub grillowanymi. — BTW całości: 515 g, 1330 kcal

Ola la LCHF
Halibut z warzywami w papilotkach 137

sól sok z cytryny 1/3 szklanki bulionu warzywnego (najlepiej domowego - klik )  Filety z ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić. Z pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Cukinię, bakłażana i cebulę pokroić w plasterki. Rozłożyć na sobie 2 arkusze papieru do pieczenia, posmarować je na środku oliwą, ułożyć warzywa. Posypać(...)suszonym tymiankiem i solą. Na warzywach ułożyć rybę, polać ją bulionem warzywnym. Delikatnie zwinąć końce papieru jednocześnie podwijając środek, tak jak zawinięty jest cukierek. Podobnie postąpić z drugim filetem ryby. Piec przez 30 minut w 180 stopniach

Moja Galeria Smaku
Łosoś w maśle czosnkowym 159

Ryby pieczone w folii aluminiowej zawsze się udają. Oto przepis na delikatnego łososia z czosnkiem i koperkiem.   Składniki na 2 porcje 30 dkg łososia (filet bez skóry) ¼ kostki masła 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku cytryna sól Przygotowanie Łososia przekroić na pół, aby powstały dwie porcje ryby. Każdą z nich odrobinę posolić i skropić cytryną. Utrzeć(...)czosnku i szczyptą soli. Na kawałku folii aluminiowej położyć ¼ masła czosnkowego i trochę koperku oraz porcję łososia. Rybę posypujemy koperkiem i układamy na niej kolejną ¼   masła czosnkowego. Zawijamy wszystko szczelnie w folię. Powtarzamy wszystko z drugą porcją łososia. Oba zawiniątka pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 170 ° C. Można podawać z folią aluminiową – wtedy każdy odpakuje sobie rybkę

Kulinarne Inspiracje
Dorsz zapiekany w porach 174

masłem. Pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na maśle. Jak zmięknie, zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i tymianek. Dusimy dosłownie 3 minuty. Pory wykładamy na rybę i pieczemy przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Dorsza możemy podać wraz z ziemniakami z wody. Smacznego! Artykuł Dorsz zapiekany w porach pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony sum w sosie musztardowo-miodowym 102

marketów. Za marynatę posłużyło połączenie miodu i musztardy oraz soli, pieprzu i koperku. Warto tak doprawioną rybę odstawić mniej więcej na godzinkę do lodówki, aby dobrze przeszła przygotowaną marynatą. Następnie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Sum z tego przepisu świetnie smakował z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 300-350 g filetu z suma 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy(...)taką marynatą smarujemy naszą rybę. Na górę sypiemy odrobinę posiekanego koperku i zamykamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy suma posiekanym, świeżym koperkiem. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniaczkami, zarówno gotowanymi, jak i pieczonymi

Programista w kuchni
Pieczony sum w sosie musztardowo-miodowym 208

marketów. Za marynatę posłużyło połączenie miodu i musztardy oraz soli, pieprzu i koperku. Warto tak doprawioną rybę odstawić mniej więcej na godzinkę do lodówki, aby dobrze przeszła przygotowaną marynatą. Następnie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Sum z tego przepisu świetnie smakował z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 300-350 g filetu z suma 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy(...)taką marynatą smarujemy naszą rybę. Na górę sypiemy odrobinę posiekanego koperku i zamykamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy suma posiekanym, świeżym koperkiem. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniaczkami, zarówno gotowanymi, jak i pieczonymi

Programista w kuchni
Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią 132

Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią Proporcje na 3 osoby: Składniki: 3 polędwiczki z dorsza 1 łyżka parmezanu 1 łyżka bułki tartej  sól morska i pieprz biały do smaku  Składniki na risotto: 2 szalotki 2 ząbki czosnku  200 g ryżu Arborio  2 młode cukinie 1 lampka białego wytrawnego wina (Riesling) około 1 litr wywaru(...)żaroodpornym ułożyć umyte, osuszone oraz posmarowane z każdej strony oliwą polędwiczki. Oprószyć je solą i pieprzem. Parmezan i bułkę tartą wymieszać ze sobą, podsypać nimi z wierzchu każdy kawałek ryby. Piec w 190 stopniach około 10 minut. Podawać kremowe risotto razem z upieczonym dorszem zaraz po przygotowaniu. Smacznego

Wino Francja Kuchnia