ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:19/234)

Pomidorowe oczko, czyli 21 odmian pomidorów które uprawiałam tym roku 217

słodko-kwaśne, o cieniutkiej skórce. Perłoworóżowe, o smaku starej malinówki – idealny balans słodyczy i kwasowości. Do chrupania na surowo i do marynowania. Sprawdziły się genialnie jako dodatek do ryby, pieczone w całości. 6 Maliniak Polska odmiana samokończąca, gruntowa – pomidor o sztywnych liściach, niski. W gruncie (na grządce wyniesionej) dorósł do 90cm. Wymaga palika ze względu na ilość owoców – oklejony

Karo in the Kitchen
Ryba zapiekana w majonezie 170

Wykonanie Filety rybne skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem .    Poukładać rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.   Każdą porcję ryby posmarować majonezem ,posypać serem.   Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 180° C-termoobieg , do zarumienienia się sera , około 20-25 minut

w mojej kuchni
Ryba zapiekana w majonezie 95

Wykonanie Filety rybne skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem .    Poukładać rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.   Każdą porcję ryby posmarować majonezem ,posypać serem.   Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 180° C-termoobieg , do zarumienienia się sera , około 20-25 minut

mojej kuchni
Jarzyna z ogórków 106

Jarzyna z ogórków jest smacznym dodatkiem do mięsa, ryb pieczonych, kiełbasek, albo po prostu do ugotowanych ziemniaków. Składniki: 1 kilogram ogórków gruntowych 100 g wędzonego surowego boczku 2 cebule 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 300 ml kwaśnej śmietany 1 pęczek koperku 1 łyżka octu 1 łyżeczka cukru biały pieprz mielony sól Przygotowanie: Ogórki obrałem, przekroiłem wzdłuż. Łyżeczką wyskrobałem

R'n'G Kitchen
Pieczona makrela 105

4 makrele, 3 ząbki czosnku, 1,5 łyżki posiekanego rozmarynu, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, sól, 100 g czarnych oliwek bez pestek (mogą być

królestwo garów
Halibut pod chrupiącą pierzynką 113

soli i wymieszałam. 3. Rybkę pokroiłam na porcje, naczynie żaroodporne (dno) wysmarowałam masłem, ułożyłam rybę  i wyłożyłam na nią naszą pierzynkę.  4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rybę pieczemy około 25 minut. Podajemy z sałatką, ryżem lub kaszą. Smacznego

kruche babeczki
Sushi domowe- krok po kroku 137

łyżeczka soli     1 łyżeczka cukru Do octu dodajemy cukier i sól. Mieszamy ze sobą a następnie z ryżem. dodatki: opakowanie surimi wędzony łosoś pieczona ryba ( ja upiekłam dorsza w chili z solą) świeży ogórek imbir marynowany wasabi sos sojowy sos chili Ryż gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania pożądanej miękkości ( ok. 10 minut). Studzimy. WYKONANIE: płat

Domowe ciasta
Pstrąg łososiowy w mandarynkach (Trota salmonata al mandarino) 123

temperatura ambiente. Filety z pstrąga wyjmujemy z marynaty, układamy w naczyniu żaroodpornym sk ó rą do dołu i przykrywamy foli ą  spożywczą.  Rybę  pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete i filetti di trota con la pelle rivolta verso il basso

La grande e la piccola cuoca
Prowansalski sos aioli 172

aioli. Jego podstawę stanowi domowy majonez zrobiony z oliwy z oliwek oraz żółtek, a charakterystycznym dodatkiem, który tej pikanterii dodaje jest oczywiście czosnek. Sprawdza się przede wszystkim do pieczonych ryb i drobiu, ale śmiało może posłużyć też jako dodatek do grillowanych potraw, zwłaszcza jeśli spotykają się miłośnicy ostrzejszych smaków 😆 Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo 155

tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek lub pieczonej ryby. Sałata rzymska jest bogatym źródłem karotenu oraz witamin B1, B2, PP, C. Zawiera cenne dla zdrowia składniki mineralne, m.in. wapń, fosfor, żelazo. Jest lekkostrawna. Amerykański Instytut Badań nad Rakiem podaje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rybka w rozkosznie chrupiącej, ziołowej panierce 188

Ryba w panierce wcale nie musi ociekać tłuszczem, jak jawi się to niektórym orędownikom hiper zdrowego jedzenia. Ja sama na co dzień wybieram rybę pieczoną w całości, albo w potrawce, ale nie da się ukryć, że w panierce też lubię i z chęcią kuszę się na taką smażeninę od czasu do czasu. Panierka może być świetnym dodatkiem, wnieść

Pichceniomania
Dorsz w cieście francuskim 152

Małe, chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego a w środku co? soczysty kawałek ryby, pieczona papryka i listki szpinaku. Połączenie wyszło znakomite i warto takie pakieciki sobie zafundować, polecam. Dorsz w cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie