ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:28/234)

Pieczone warzywa i grillowany dorsz. Idealny pomysł na weekendowy obiad. 217

olej, masło czy oliwę? I jak prawidłowo grillować ryby? To wszystko znajdziecie w tym wpisie. Mam nadzieję, że uda mi się Was zachęcić do spożywania ryb, których jako Polacy mający dostęp do morza, jemy zastraszająco mało, a najczęściej sięgamy po hodowane przez 2 tygodnie nastrzykiwane kurczaki. To co? Rybka dzisiaj? PIECZONE WARZYWA Pieczone warzywa to jeden z najprostszych(...)zamknięcie całego smaku i aromatu wewnątrz struktury mięsa. Czas pieczenia, czy też grillowania zależy przede wszystkim od grubości mięsa. Ale zazwyczaj nie wynosi dłużej niż kilka minut tj. 8-12 minut. Podczas grillowania na rybę wycisnęłam sok z 1 grubego plastra pomarańczy. Sok całkowicie odparuje, pozostawiając bardzo pożądany aromat. Rybę podajemy gorącą prosto z grilla z wyjętymi z piekarnika warzywami

SMYKWKUCHNI
Ryba zapiekana w jogurcie z pieczarkami 306

jadlam to rybe po grecku, paluszki rybne no i sledzie (je akurat lubie). Dopiero jak wyprowadzilam się z rodzinnego domu i zaczelam eksperymentowac  w kuchni, odkrylam  ze ryba jest smaczna. Dzisiaj  ze względu na to ,ze staram odżywiać się zdrowo zrobilam filety rybne zapiekane w jogurcie ,w naczyniu żaroodpornym . Wyszla bardzo delikatna i smaczna . No !! i niech(...)kroimy w plasterki , cebule kroimy w piorka , czosnek kroimy w plasterki . Pieczarki i cebule smażymy . W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ukladamy filety i kladziemy na nie plasterki czosnku . Taka rybe pieczemy w 160 st. C około 15 minut . Po  15 minutach wyciagamy rybe, ukladamy na niej pieczarki i polewamy całość jogurtem  naturalnym . Wkladamy do piekarnika i zapiekamy

PychaDania
Flądra pieczona 180

Nawiązując do 4 grupy produktów spożywczych, o dziwo ryba! Flądra pieczona z cytrusami i podana z kaszą gryczaną. Składniki: -3szt flądry -sok z połowy cytryny -4 łyżki oliwy -sól, świeżo mielony pieprz -100g kaszy gryczanej -1/2brokuła -2 łyżka masła Przygotowanie: 1. Flądrę opruszyć solą i pieprzem z każdej strony, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (posmarowanym łyżką(...)opakowaniu. 4.Brokuł kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Na rozgrzanej patelni roztapiamy pozostałe masło, podsmażamy ugotowany brokuł, dodajemy kasze. 6. Rybę polewamy sokiem z cytryny połączonym z oliwą, pieczemy przez ok. 30min w piekarniku rozgrzanym do 180'C, do momentu aż się zarumieni. Smacznego! FLĄDRA: -przede wszystkim źródło wielonasyconych kwasów omega-3 i -6 (obniżenie

FITBUuK
PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA 173

Pstrąg to ryba, którą przyrządzam najczęściej w moim domu, w końcu Pstrąg to Król rzek Dlatego chcę się Wam podać, swój prosty przepis na pieczonego pstrąga w piekarniku. Jak już z pewnością zauważaliście, moje przepisy nie są skomplikowane, nie dodaje do nich nich wymyślnych składników a mimo wszystko są pyszne i zdrowe. Taki jest i ten przepis PROSTY PRZEPIS(...)doprawiamy solą. Tak zamarynowaną rybę odstawiamy na godzinę aby przeszła aromatem czosnku i koperku. Po tym czasie układamy pstrąga na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180°C i pieczemy go ok 15-20 min. Pstrąg z tego przepisu zawsze wyjdzie Wam wilgotny i pyszny SMACZNEGO Artykuł PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA pochodzi

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Ryba smażona w cieście piwnym 171

filetów z ryby, u mnie morszczuk sól prowansalska sok z cytryny ciasto piwne 3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki 1 jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Filety ryby jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki. Następnie oprószyć solą oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić. Przygotować ciasto piwne. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać jajko oraz

Monia miesza i gotuje
okoń z piekarnika na maśle z pietruszką, cytryną... 135

żaroodpornym do środka dać kawałeczek masła, resztę na wierzch, położyć gałązki natki pietruszki piekarnik nagrzać do 200 C, wstawić bez przykrycia i piec 30-35 minut, jeśli ryba jest mniejsza to piec krócej lub dłużej przy dużej rybie okoń jest pyszny, delikatnie smakuje masłem i pietruszką.................SMACZNEGO!!! okonie kupiłam u rybaków i dostałam do nich śledzia większego, też

W Mojej Kuchni Lubię
DORSZ ZAPIEKANY Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ NA SAŁATCE Z BOTWINY 238

DORSZ ZAPIEKANY z pastą z trawy cytrynowej, natki pietruszki i... Artykuł DORSZ ZAPIEKANY Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ NA SAŁATCE Z BOTWINY pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ryba z warzywami w papilotach 165

pieprzymy i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.Obrane ziemniaki podgotowujemy w lekko osolonej wodzie , a następnie kroimy na plasterki.Paprykę kroimy w kosteczkę , marchewki w cienkie plasterki.Na papierze do pieczenia układamy przygotowane ryby , pokrywamy warzywami.Posypujemy jeszcze odrobiną soli , pieprzu i chili.Dodaejmy plasterek cytryny i świeżą gałązkę rozmarynu.Zamykamy , boki zwijamy jak cukierki i wkładamy do nagrzanego na  ok. 170C piekarnika.Czas pieczenia zależy

Ostra na Słodko
Makrela pieczona z farszem podana z duszoną cukinią i pomidorkami 194

Makrela kojarzy mi się z dzieciństwa tylko pod jedną postacią - w formie wędzonej pasty na kanapki. Jeżeli lubicie lekko tłuste i mięsiste ryby to musicie przygotować pieczoną makrelę. Taka ryba jest łatwa do przyrządzenia, ponieważ nie trzeba obierać jej z łusek. Ponadto makrela zawiera bardzo dużą ilość selenu, który wspomaga odporność. Idealne jesienne danie 😊 Składniki na 4 porcje(...)żaroodpornym skórką do dołu. Następnie na filety z ryby przełożyć przygotowany farsz. Dokładnie go rozsmarować. Na sam wierzch ułożyć pozostałe filety z makreli. Całość czymś dociążyć, aby filety nie straciły swojego kształtu, np. papierem i małą, prostokątną formą do pieczenia (spójrz na zdjęcia) . Piec około 35 minut w 180ºC. Pod koniec pieczenia przygotować duszone warzywa: cukinie umyć, obrać ze skórki

Ugotować
Ryba w ostrej panierce z salsą buraczkową 155

ryby można przecież przyrządzić na tak wiele różnych sposobów.  Poza zwyczajnie smażoną rybą, kiedyś przygotowałam curry rybne, które bardzo mi smakowało, dziś jednak postanowiłam przygotować rybę nieco inaczej - pieczoną w ostrej panierce z indyjskiej pasty madras, w akompaniamencie salsy buraczkowej. Do tego dania idealnie nadaje się każda biała ryba, ja użyłam łupacza (haddock), która jest mięsistą i bardzo(...)soku z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Rybę natrzeć pastą madras i zostawić na kilkanaście minut. Nagrzać piekarnik, lub tylko gril (górną grzałkę), rybę ułożyć na kratce do pieczenia i piec kilka minut (4-6) po każdej stronie.  Buraczki pokroić w drobną kostkę, papryczkę chili pozbawić pestek i drobniutko posiekać, cebulę poszatkować. Wszystkie składniki przełożyć

Codzienne Gotowanie
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 135

Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru(...)minut. Na kwadrans przed końcem pieczenia usunąć folią aluminiową i ułożyć na rybie plastry cytryny (będzie potem więcej soku na polania ryb). Podawać rybę polaną sokiem wyciśniętym z cząstek cytryn i np. z surówką z selera naciowego i jabłka , z surówką z pora lub inną ulubioną surówką. ---------- Podobne: Sałatka śledziowo-ziemniaczana Pieczony karp Oszukane polskie sushi

Weekendy w domu i ogrodzie
DOBRE RYBY – to w nich tkwi zdrowie i smak 204

dziecka uwielbiam ryby. Smażone, pieczone, grillowane, wędzone, same lub z dodatkami… Zawsze uważałam, że to jedno z lepszych dań. A do tego nie należy zapominać, że ryby są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Oczywiście należy wybierać dobre ryby, bo niektóre gatunki mają mniejszą wartość odżywczą. Ja przede wszystkim polecam: pstrąga – ma smaczne chude mięso i zawiera

Słodkie okruszki
Nuggetsy rybne z dipem pomarańczowo-musztardowy 170

bułkę tartą z płatkami kukurydziane na złoty kolor. Roztrzepać jajko z mlekiem i dwukrotnie opanierować rybę. Najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej z płatkami. Piec w piekarniku na papierze do pieczenia przez ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni(...)rybę na mniejsze kawałki 2. Zmiażdżyć płatki kukurydziane 3. Wymieszać płatki z bułką tartą i przyprawami, a następnie zarumienić na patelni 4. Opanierować rybę 5. Piec w piekarniku 6.Wymieszać mąkę z mlekiem i doprawić 7. Gdy sos się zagotuje dodać skórkę i sok z pomarańczy, musztardę

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania