Dorsz pieczony w warzywach Pyszna, maślana rybka z czosnkiem, cytryną i warzywami. Świetny pomysł na zdrowe, kolorowe i lekkie danie. Tak przygotowanego dorsza możemy upiec w piekarniku lub na grillu. Polecam! Składniki: 2 dzwonki z dorsza 2 łyżeczki masła 1 marchewka 1 mała cebulka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 łyżki posiekanej pietruszki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 plasterki cytryny Przyprawy: sól ziołowa, pieprz cytrynowy *** Dorsz myjemy, osuszamy i przypraw... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...