ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:25/234)

Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami 203

zalewy. Jeśli używamy dorsza ze skórą: podsmażamy go przez minutę na suchej patelni tylko od strony skóry (wystarczy olej z marynaty) i przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, jeśli ryba jest bez skóry – pomijamy etap(...)smażenia. Dorsza wkładamy na 12-14 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C (jeśli filet jest cienki wystarczy 12 minut, jeśli gruby – 14 min.). W czasie gdy ryba się piecze, przygotowujemy dodatki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów. Podsmażamy pokrojoną w półplasterki cebulę wraz z fasolą i szynką dojrzewającą. Smażymy ok. 5 minut na dość

Poezja smaku
Dorsz w sosie 168

ryby) świeżej kolendry do dekoracji Wykonanie Wieczorem,oczyszczona i osuszona rybę  posypujemy , solą i pieprzem i pozostawiamy na noc w lodówce.Następnego dnia przekładamy rybę na blachę, wyłożoną  naoliwionym papierem do pieczenia .Można gotować dorsza ,ale można też(...)przyrządzić  w piekarniku z para ,umieszczając pod blaszka z ryba, na dolnej półce ,pojemnik  z wrzącą wodą  w rozgrzanym  piekarniku do 150ᵒ-155ᵒ C Pieczemy-gotujemy  ryby 15 minut. Podczas ,gdy ryba się gotuje ,przyrządzamy sos. Podgrzewamy  oliwę na dużej patelni i smażymy  cebulę ,dodajemy  paprykę ,kilka minut na średnim ogniu

w mojej kuchni
PIECZONY DORSZ W ZIOŁACH 154

czosnek, cebula, masło, sól WYKONANIE: 1. Dorsza umyj, obierz z łusek, odetnij płetwy, głowę itd. 2. Rybę natrzyj mieszanką przypraw i ziół, wymieszaną z masłem i oliwą z oliwek. 3. Dorsza owiń w folię nie zbyt ciasno, ułóż na blaszce do pieczenia. 4. Ziemniaki umyj, natnij nożem, oprósz solą. 5. Każdy ziemniak owiń folią, dodaj odrobinę masła, lub oliwy(...)lubisz, można również dodać kawałek czosnku lub cebulki wedle upodobań. 5. Ziemniaki wstaw do nagrzanego pieca (220 stopni C) na 40 minut. Po upływie tego czasu włóż rybę i piecz 20 minut razem.  6. Wyjmij i zjedz ;-) Sosem z ryby polej ziemniaczki, rybę skrop sokiem z cytryny! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Łosoś pieczony w foli z suszonymi pomidorami 159

cebulki i suszonych pomidorów serwowany z groszkiem cukrowym i makaronem to pełnowartościowy, zdrowy obiad bogaty zarówno w białko, witaminy jak i węglowodany. Świetnie sprawdza się jako posiłek sportowca. Łosoś pieczony w foli  z suszonymi pomidorami SKŁADNIKI: 600g łososia 2 małe cebule 9 kawałków suszonych pomidorów 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki posiekanego koperku cytryna sok i skórka(...)cebulę pokrojoną w piórka, po 3 kawałki suszonych pomidorów oraz kawałek łososia z marynatą. Zawijamy szczelnie i pieczemy w 180 stopniach C przez 20 minut. W czasie gdy piecze sie ryba gotujemy groszek cukrowy w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania. W osobnym garnku gotujemy w osolonej wodzie dowolny makaron. Łososia serwujemy z groszkiem cukrowym i makaronem oraz

Pyry na Gaz
Sos cytrynowo-koperkowy 120

jest zdecydowany i wyrazisty zarazem. Sos cytrynowo-koperkowy zazwyczaj podaję jako dodatek do pieczonego łososia. Smażone ryby zazwyczaj podaję tylko z dodatkiem kawałka cytryny i nic im już więcej nie potrzeba do wspaniałego smaku. Jednak jeżeli chodzi o ryby gotowane lub pieczone, lubię uzupełniać je właśnie o poniższy sos. Smakuje wyśmienicie i świetnie pasuje do każdego rodzaju ryby

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dorsz prosto z Bałtyku 151

litr wody. Ryby zanurzamy w solance na 30 minut, na ten czas zanurzone wkładamy do lodówki. Po wyciągnięciu płuczemy je w zimnej wodzie i osuszamy ręczniczkiem.  PIECZENIE Gotowe płaty ryb posypujemy pieprzem i obtoczone w mące układamy na blasze, co jakiś czas kładziemy plaster masła. Pieczemy w temp. 180 st przez 20 - 30 minut. Pamiętając o obróceniu kawałków(...)drugą stronę w połowie pieczenia. Należy uważać, aby nie trzymać ryby zbyt długo w piekarniku, bowiem wtedy nam się rozpadnie i rozleje na całej blasze

Kuchenne aromaty
Lin pieczony w folii 151

środka. Do środka ryby włożyć 2-4 ząbki czosnku, 2-3 plasterki cytryny, pół natki pietruszki. Tak przygotowaną rybę zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wrzucić na grill, lub do piekarnika. Piec około 20-30 minut w temperaturze(...)Uwagi Aby ryba lepiej przeszła smakami należy ją piec „brzuchem do góry”. Łusek nie trzeba skrobać, zostawiamy jak jest po upieczeniu skóra lepiej nam zejdzie. Przed pieczeniem warto do ryby wrzucić troszeczkę masła

Mr. Taste
Ryba zapiekana z jajkami 117

Ryba delikatna pieczona o cytrynowym smaku i aromacie, zapiekana z jajkami. Danie szybkie, nie wymagające dużego nakładu pracy. Do takiej ryby podałam ryż, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, ziemniakami  czy makaronem. Ja przygotowałam z mintaja, ale może to być każdy filet z ryby. Jeśli macie ochotę na tak przygotowaną rybkę to zapraszam po przepis. Polecam również(...)folią i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Jajka rozbełtać z wywarem warzywnym, doprawić solą, pieprzem, płatkami chilli i wszystko wymieszać, po czym wlać na rybę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 30 minut. Przed podaniem posypać koperkiem i pokrojoną w paski czerwoną papryką. ryba zapiekana z jajkami

O kuchni z uczuciem
Pieczony łosoś z buraczano-ziemniaczanym puree i warzywami gotowanymi na parze 152

Łosoś to moja ulubiona ryba. Ja dłabym go po d każ dą postacią ;) Grunt to dobrać do niej ulubione smakowe do datki i możemy przygotować smaczny

ChilliJemy
Pstrąg pieczony z warzywami 307

rybą w Polsce. Jest pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Uważam, że pstrąg pieczony z warzywami to jedna z najlepszych propozycji na obiad z wykorzystaniem tej ryby. Pstrągi pieczone z warzywami można zajadać bez żadnych dodatków. Z dwóch ryb i warzyw otrzymasz cztery porcje obiadowe

AniaGotuje.pl
Pstrąg w warzywach 148

piekarnika (grzanie góra/dół). Pieczemy 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię, dokładamy umyte pomidorki koktajlowe, zwiększamy temperaturę piekarnika do 190 stop. C i pieczemy ok. 7-10 minut (aż skóra ryb będzie lekko zarumieniona). Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy rybę sokiem z cytryny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperku. Smacznego

gutfut
Fish and Chips 178

pokroić w łódki, ugotować w osolonej wodzie ( młodych można nie obierać tylko porządnie wyszorować) 3. Dno blaszki do pieczenia polać oliwą z oliwek. Połowę na której będzie ryba - posolić, a tą na której będą ziemniaki posypać przyprawami, w których będą pieczone. 4. Ułożyć rybę i ziemniaki na swoich miejscach, posypać przyprawami, a rybę przykryć świeżym koperkiem 5. Piec około

Matka Żywicielka
Ryba pieczona w płatkach owsianych. 150

wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Piec około 25 minut - w zależności od grubości płata ryby skrócić lub wydłużyć ten czas. Na 3 minuty przed końcem pieczenia odkryć rybę i położyć na niej kilka wiórków masła. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podać do ryby

zadanie-gotowanie
Pieczony łosoś z pesto i brokułami 188

Pieczony łosoś to moja ulubiona ryba na obiad . Jeśli brakuje Wam motywacji do gotowania to pieczony łosoś z pesto i brokułami jest właściwym wyborem na szybki obiad . Latem jest to ulubiony obiad, bo nie wymaga dużego nakładu pracy i godzinnego siedzenia w kuchni. Wystarczy go lekko doprawić i wstawić do nagrzanego piekarnika. Pesto możecie kupić ale ja zawsze(...)cytryny. Wstaw rybę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Ugotuj brokuły al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie przygotuj pesto. Pokrój grubo bazylię. Włóż do malaksera, dodaj migdały czosnek i zmiksuj na gruboziarnistą masę. Wlej oliwę, wsyp parmezan, lekko posól i wymieszaj. Przełóż pesto do słoiczka. Upieczony łosoś posmaruj pesto i podaj z brokułami. The post Pieczony łosoś

codojedzenia
ŚWIEŻA MAKRELA Z PIEKARNIKA 178

Świeża makrela nie wymaga zbytniego przyprawiania, wystarczy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek i można wyczarować pyszną w smaku pieczoną makrelę.  Ryba ta ceniona jest szczególnie za swoje wartości smakowe i odżywcze (zawiera bardzo dużo białka i doskonale wpływa na naszą odporność).  Składniki: * świeża makrela * sól i pieprz do smaku * kilka kropel soku z cytryny(...)cytryny, nasmarować oliwą z oliwek. Odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie rybę przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 40-45 minut (po około 20 minutach rybę odwrócić na drugą stronę).                          SMACZNEGO

Zrób to smacznie