ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:25/234)

Pstrąg pieczony z warzywami 361

rybą w Polsce. Jest pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Uważam, że pstrąg pieczony z warzywami to jedna z najlepszych propozycji na obiad z wykorzystaniem tej ryby. Pstrągi pieczone z warzywami można zajadać bez żadnych dodatków. Z dwóch ryb i warzyw otrzymasz cztery porcje obiadowe

AniaGotuje.pl
Pstrąg w warzywach 182

piekarnika (grzanie góra/dół). Pieczemy 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię, dokładamy umyte pomidorki koktajlowe, zwiększamy temperaturę piekarnika do 190 stop. C i pieczemy ok. 7-10 minut (aż skóra ryb będzie lekko zarumieniona). Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy rybę sokiem z cytryny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperku. Smacznego

gutfut
Fish and Chips 204

pokroić w łódki, ugotować w osolonej wodzie ( młodych można nie obierać tylko porządnie wyszorować) 3. Dno blaszki do pieczenia polać oliwą z oliwek. Połowę na której będzie ryba - posolić, a tą na której będą ziemniaki posypać przyprawami, w których będą pieczone. 4. Ułożyć rybę i ziemniaki na swoich miejscach, posypać przyprawami, a rybę przykryć świeżym koperkiem 5. Piec około

Matka Żywicielka
Ryba pieczona w płatkach owsianych. 187

wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Piec około 25 minut - w zależności od grubości płata ryby skrócić lub wydłużyć ten czas. Na 3 minuty przed końcem pieczenia odkryć rybę i położyć na niej kilka wiórków masła. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podać do ryby

zadanie-gotowanie
Pieczony łosoś z pesto i brokułami 228

Pieczony łosoś to moja ulubiona ryba na obiad . Jeśli brakuje Wam motywacji do gotowania to pieczony łosoś z pesto i brokułami jest właściwym wyborem na szybki obiad . Latem jest to ulubiony obiad, bo nie wymaga dużego nakładu pracy i godzinnego siedzenia w kuchni. Wystarczy go lekko doprawić i wstawić do nagrzanego piekarnika. Pesto możecie kupić ale ja zawsze(...)cytryny. Wstaw rybę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Ugotuj brokuły al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie przygotuj pesto. Pokrój grubo bazylię. Włóż do malaksera, dodaj migdały czosnek i zmiksuj na gruboziarnistą masę. Wlej oliwę, wsyp parmezan, lekko posól i wymieszaj. Przełóż pesto do słoiczka. Upieczony łosoś posmaruj pesto i podaj z brokułami. The post Pieczony łosoś

codojedzenia
ŚWIEŻA MAKRELA Z PIEKARNIKA 205

Świeża makrela nie wymaga zbytniego przyprawiania, wystarczy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek i można wyczarować pyszną w smaku pieczoną makrelę.  Ryba ta ceniona jest szczególnie za swoje wartości smakowe i odżywcze (zawiera bardzo dużo białka i doskonale wpływa na naszą odporność).  Składniki: * świeża makrela * sól i pieprz do smaku * kilka kropel soku z cytryny(...)cytryny, nasmarować oliwą z oliwek. Odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie rybę przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 40-45 minut (po około 20 minutach rybę odwrócić na drugą stronę).                          SMACZNEGO

Zrób to smacznie
Ryba pieczona z pomidorkami, z surówką z selera i marchewki 237

Pieczenie jest moim ulubionym sposobem przyrządzania ryby. Zdecydowanie zdrowsze od smażenia (zwłaszcza w panierkach), szybsze od gotowania na parze, jest swoistym kompromisem pomiędzy smakiem a wartością odżywczą potrawy. Jeśli jednak rybę zapieczemy ze słodkimi pomidorkami i podamy w towarzystwie surówki z selera i marchewki, to – choć danie pozostanie dietetyczne – nie stracimy ani nic ze smaku, ani wartości naszej potrawy(...)wierzchu upieczone pomidorki, podawać z surówką z selera i marchewki. Smacznego! Przed podaniem rybę i pomidorki można skropić jeszcze odrobiną oliwy. Jeśli kawałki ryby są cienkie i nie wymagać będą dłuższego pieczenia, to można początkowo zapiec same pomidorki (przez około 5 – 7 minut), a następnie wyjąć naczynie, ułożyć w nim kawałki ryby i ponownie wstawić do piekarnika. By danie

Even Better Food
DORSZ W CIEŚCIE PIWNYM 162

zwykły obiad zamienić na coś wyjątkowego. Pyszne chrupiące ciasto piwne, a w środku znajduję się soczysta i delikatna ryba🐟. Palce lizać! Musicie koniecznie wypróbować bo ja nadal jestem pod wrażeniem tego dania. P.S. Oczywiście podałam go z pieczonymi ziemniaczkami  😉   Składniki: 4 filety(...)dorsza 1 jajko 2/3 szklanki piwa 1 szklanka mąki sól, pieprz przyprawa do ryb olej do smażenia - ok. 3/4-1 szklana (w zależności od wielkości patelni) Pieczone ziemniaczki => przepis   Wykonanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy przyprawą do ryb i lekko solą oraz pieprzem.  Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną

Kuchnia MagdaLeny
Labraks pieczony w folii z czerwonymi warzywami 220

paprykę chili. Duś aż warzywa rozpadna się. 2. Opłucz ryby. Włóż do środka pokrojony czosnek i posól. Posmaruj ryby oliwą z każdej strony, aby podczas pieczenia skórka ryby nie przywarła do folii. Zawiń dokładnie w folię i na rozgrzanej patelni piecz ok 10 minut. Podawaj z naturalnym ryżem i ziołami

AZgotuj!
Karp pieczony, faszerowany 589

osób mających problemy z ciśnieniem, krążeniem krwi, czy są cukrzykami. My jednak nie wątpimy, że dobrze przyrządzony karp jest idealnym królem stołu, a jako ryba jest wyśmienity. Na własnej skórze przetestowaliśmy przepis na pieczonego karpia. Pamiętajmy, że karp ma złą sławę dotyczącą posmaku mułu. My jednak idealnie sobie z tym poradziliśmy. Niesamowita i bardzo skuteczna jest marynata z mleka(...)odrobiną mleka i zostawiamy na kolejne 20 minut, po czym skraplamy sokiem z cytryny. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni; góra-dół. Pamiętajmy jednak by obserwować rybę, każdy piekarnik piecze inaczej, a ten wieczór jest przecież wyjątkowy :) Rybę dekorujemy plastrami cytryny i odrobiną świeżego rozmarynu. Smacznego

KreatywnePiny
Obróbka termiczna różnych rodzajów mięs 137

najpierw zamarynować, aby ubogacić jego smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso drobiowe – jak sprawić, by było smaczne? Wszystkie rodzaje mięsa drobiowego świetnie nadają się do gotowania, duszenia, smażenia czy pieczenia. Jeśli zależy nam na uzyskaniu aromatycznej, prawdziwie soczystej sztuce mięsa to należy je poddać działaniu wysokiej temperatury już na początku przyrządzania – np. wrzucić je do wrzątku. W ten sposób białko mięsne(...)pozwala na zachowanie soczystości ryb Grillowanie – to idealna metoda do przyrządzania całych ryb oraz filetów. Dzięki grillowaniu mięso nie traci smaku, soczystości oraz swojego aromatu Pieczenie świetnie nadaje się do filetów i całych ryb. Aby mięso nie straciło swoich wartości należy zabezpieczyć je folią aluminiową Smażenie – do tej metody nadają się całe ryby oraz filety. Pod wpływem wysokiej temperatury powstaje

Kulinarne Przeboje
Pieczony labraks na dwa sposoby (okoń morski) - przepis autorski 190

piekarnik termoobiegiem do 220 stopni Naczynie z rybą przykrywamy folią aluminiową Wkładamy rybę do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 200 stopni zmieniając grzanie na góra-dół. Pieczemy pod folią 45 minut, a następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 15 minut Podałam z brokułami i z pieczonymi ziemniakami   Ryby można dodatkowo skropić sokiem z cytryny i sokiem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Troć pieczona w niskiej temperaturze - łosoś pieczony 189

Troć pieczona w niskiej temperaturze jest bardzo delikatna, kremowa. Warto spróbować. Troć ryba z rodziny łososiowatych. Jest mniejsza od łososia. Przygotowuje się ją tak samo jak łososia. płaty troci lub łososia, sól, skórka otarta z cytryny, oliwa, sos: 1/2 cebuli 100 ml wina białego wytrawnego, 1,5 łyżeczki pieprzu zielonego w zalewie, 1,5 łyżeczki pieprzu czerwonego w zalewie(...)naczyniu do zapiekania, oprószyć skórka otartą z cytryny, oprószyć solą i skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 60 stopni i piec około 35 – 50 minut. Czas pieczenia zależy od grubości ryby i od tego, czy chcemy rybę bardziej wypieczona czy mniej. Cebulę posiekać, poddusić na 2 łyżkach oliwy. Wlać wino, zagotować. Zmiksować, przetrzeć przez sito. Włożyć do garnuszka, dodać

królestwo garów
Pieczony łosoś z warzywami 312

ułożyć kolejno warzywa (najlepiej niedbale jak Jamie) i rybę pokrojoną w porcje i oprószoną solą. 5. Piec pod przykryciem około 20 minut w 180 C. Jeśli chcesz piec bez przykrycia rybę ułóż skórą do góry

Matka Żywicielka
Cytrynowo - imbirowy pstrąg z rozmarynem pieczony w folii z ziemniaczkami rozmarynowymi 283

strony brzuszka. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 25 minut w zależności od wielkości ryby. Podawać  z dowolnymi ulubionymi dodatkami lub bez dodatków :) Ja podałam z ziemniakami, które piekły się razem z pstrągiem. Pieczone ziemniaki: średniej wielkości ziemniaki , sól , grubo mielony pieprz , suszony rozmaryn , kilka łyżek oleju . Ziemniaki obrać i opłukać. Ponacinać(...)wzdłuż  do połowy i osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Każdy ziemniak natłuścić olejem i układać na blasze wyłożonej papierem. Posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Można zapiekać razem z rybą, gdyż pieką się w tym samym czasie. Lubicie tak przygotowywane ryby

Codzienna kuchnia niecodzienna