ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:24/234)

Ryba w cieście piwnym podana z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniakami. 155

ciasto: jajka, mąkę, piwo, sól, pieprz, proszek do pieczenia, słodką paprykę.  Ryby odsączamy z nadmiaru wody i kroimy na kawałki o szerokości 3-4 cm. Każdy kawałek oprószamy solą, otaczamy w mące, a następnie zanurzamy w cieście piwnym.  W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Musi być go tyle, by ryba była zakryta(...)połowy wysokości, czyli około 2 cm (ciasto urośnie podczas smażenia). Na rozgrzany wrzucamy po kilka kawałków ryby i rumienimy ją z każdej strony na ładny jasnobrązowy kolor. Wyjmujemy na ręcznik papierowy, by zgubić nadmiar tłuszczu.  4. Rybę podajemy z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniaczkami.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Poniedziałkowy "fit" - Dorsz pieczony pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi 197

nowo zrobił furorę. Fakt faktem jest on banalnie prosty i szybki, gdyż rybka piecze się w piekarniku sama, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut. Całość wygląda bardzo apetycznie, myślę że skusi się na nią niejeden smakosz ryb...  Dorsz pieczony pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi SKŁADNIKI :  400 g dorsza 10 pomidorków koktajlowych 125 g mozzarelli pieprz czarny(...)kroimy w plasterki.  Mozzarellę kroimy w plastry. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem.  Następnie układamy plastry pomidorków oraz mozzarelli na dorszu.  Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180  stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalani przyrumienić się mozzarelli.  Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczony łosoś z sałatą rzymską i pomidorkami 137

Pieczony łosoś z sałatą rzymską i pomidorkami to idealne połączenie ryby i szybkiej bardzo prostej sałatki. Do sałatki wykorzystamy sałatę rzymską, która nie jest aż tak popularna jak sałata masłowa. Nasz łosoś będzie przygotowany bardzo klasycznie … Składniki (2 porcje) filet z łososia (ok. 300g) 1 sałata rzymska pomidorki koktajlowe sól pieprz olej z pestek dyni pestki dyni Pieczony

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami 141

Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym Pieczony pstrąg z pietruszką, masłem czosnkowym i warzywami to pomysł na zdrowy, szybki i pyszny obiad!     Składniki: 2 średniej wielkości pstrągi sok z połowy cytryny 3 łyżki masła pół pęczka posiekanej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 mała cukinia 1 papryka ( użyłam żółtej i czerwonej papryki ) sól, pieprz(...)paprykę *** *** Warzywa również smarujemy oliwą i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 20 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RYBA W CIEŚCIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS TUTAJ RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Ryba zapiekana z pieczarkami i serem 116

pieczenia tak, by zakryć filetami dokładnie cały spód. Ryby smarujemy grubą warstwą ketchupu, obsypujemy obficie pieczarkami, a następnie startym serem i całość przykrywamy grubą pierzynką z natki pietruszki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po zapieczeniu całość można kroić jak zapiekankę i podawać z ostrą surówką np. z pora z jajkiem. Zapiekana ryba(...)smakuje też wybornie z pieczonymi ziemniaczkami lub czosnkowym pieczywem. Artykuł Ryba zapiekana z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Pieczony łosoś. Odchudzamy 154

przepisy z łatwo dostępnych składników, proste i szybkie w przygotowaniu. Pieczony łosoś to dokładnie takie danie. Wystarczy krótko marynować rybę i jeszcze krócej piec.  Marynata nadaje łososiowi lekko słono-słodki smak i piękny brązowy kolor. Pieczonego łososia podaję z gotowanymi warzywami, takimi jak groszek cukrowy, brokuły, szparagi.  Latem świetnie sprawdzi się z miksem chrupiących sałat(...)mieszance sosu sojowego, syropu klonowego, soku z cytryny i oleju. Nie wstawiam łososia do lodówki, chyba że jest upał to wtedy tak, ale na 15 minut przed pieczeniem trzeba wyjąć rybę z chłodziarki. Łososia wyjąć z marynaty, ułożyć na blaszce skórką do dołu. Piec 15-20 minut w temp. 180 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Rosół 258

proste? Z czego można ugotować rosół? kości – wołowe, cielęce, owcze, jagnięce, wieprzowe, z kurczaków, indyków, kaczek… ryby – ości, głowy, płetwy – także pozostałości po filetowaniu, pieczeniu czy gotowaniu ryb na parze potencjalnie niejadalne części zwierząt – szyje, ogony, kolana, kręgosłupy, nogi, łapy… mięso z kośćmi – np. żeberka, kurze skrzydełka, udka – w przypadku(...)wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł od „szczęśliwszych” kur. Rosół gotuję z cebulą, czosnkiem i marchewką – tę ostatnią przecieram przez sito podczas odcedzania, nadaje

PaleoSMAK
Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami 162

piec kolejne 20 minut. Przed podaniem posypać rybę resztą posiekanego koperku. Krok po kroku: 1. Pokroić ziemniaki 2. Pokroić cebulę i czosnek 3. Wymieszać cebulę, czosnek, przyprawy i oliwę 4. Przełożyć ziemniaki i cebulę do naczynia żaroodpornego 5. Wysmarować rybę masłem z koperkiem 6. Skropić rybę cytryną i doprawić 7. Ułożyć rybę(...)ziemniaczkach Pobierz wersję do druku: Pobierz Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami Artykuł Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba w panierce sezamowej z sałatką a’la tabbouleh 153

Ryba jest ważnym składnikiem naszej diety. Jednak nie wszyscy są jej wielkimi fanami. A szkoda… Może niektórzy zmienią do niej nastawienie, po przygotowaniu jej w

Pyszny Duet
pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie 177

bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4 łyżki oliwy z oliwek Natka pietruszki  1/2 cytryny  Pieprz  Sól Sposób przygotowania Filety z sandacza bez skóry posypujemy solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropiamy sokiem z cytryny. Tak przyprawioną rybę odstawiamy(...)przesmarowujemy z obu stron oliwą i układamy na grillu. Następnie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni wkładamy posmarowane oliwą filety sandacza i pieczemy około 15 minut. Grillowane plastry bakłażanów układamy na talerzu, na nich kładziemy porcję ryby i   posypujemy natką pietruszki

Miód i pieprz
Łosoś Teriyaki 184

Pieczony filet z łososia marynowany w japońskim sosie teriyaki, podawany z ryżem lub makaronem. Dzięki wcześniejszemu marynowaniu ryba nabiera intensywnego aromatu i wspaniałego smaku.  Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia ze skórą na marynatę: 1/2 szkl. sosu sojowego 2 łyżki mirin 2 łyżki wody 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego ząbek czosnku 1 cm imbiru dodatkowo(...)Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Umieścić w nim rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W międzyczasie kilkakrotnie polewać łososia marynatą. Pare minut przed końcem pieczenia posypać rybę sezamem. Przed podaniem usunąć skórę

wyzwania kuchenne
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 146

jest secondo piatto di pesce – czyli ryba. Nie znaczy to oczywiście, że Włosi nie potrafią przygotować wspaniałej potrawy z mięsa, ale rybaRyba tam to poezja. Pieczona dorada Ryby dokładnie czyścimy z łusek, można je również pozbawić głów – chociaż nie jest to konieczne. Każdą z nich solimy, wkładamy do środka ząbek czosnku i kilka gałązek pietruszki

Patchwork
Pieczony okoń morski z sosem z sera brie i suszonych pomidorów 152

białego wina, ale możecie dolać go odrobinę do sosu, będzie na pewno jeszcze lepszy. No i moje ulubione pieczone ziemniaczki - przepis podawałam tutaj przy okazji pieczonego łososia. Rybę warto zamarynować kilka godzin wcześniej. Jest pyszna, delikatna i zaskoczyła mnie niewielką ilością ości :) Składniki:- 2 okonie morskie (po 200 - 250 gram każdy)- 5 łyżek oliwy(...)przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Smarujemy rybę z obu stron, przykrywamy folią aluminiową i odkładamy do lodówki przynajmniej na dwie godziny.2. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową i smarujemy cienką warstwą oliwy. Przekładamy na nią rybę wraz z marynatą. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut.3. Kilka minut przed końcem pieczenia przygotowujemy sos. Odkrawamy

Kraina Tysiąca Smaków
Pstrąg zawijany w boczek 178

zawijamy boczkiem rybę. To samo robimy z drugą. Z drugiej połówki limonki ścieramy skórkę i posypujemy nią pstrągi. Tak przygotowane ryby układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy ryby do rozgrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 20-25 min zależy od wielkości pstrąga. Smacznego

Niezły Młynek