ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:24/234)

Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami 194

piec kolejne 20 minut. Przed podaniem posypać rybę resztą posiekanego koperku. Krok po kroku: 1. Pokroić ziemniaki 2. Pokroić cebulę i czosnek 3. Wymieszać cebulę, czosnek, przyprawy i oliwę 4. Przełożyć ziemniaki i cebulę do naczynia żaroodpornego 5. Wysmarować rybę masłem z koperkiem 6. Skropić rybę cytryną i doprawić 7. Ułożyć rybę(...)ziemniaczkach Pobierz wersję do druku: Pobierz Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami Artykuł Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba w panierce sezamowej z sałatką a’la tabbouleh 194

Ryba jest ważnym składnikiem naszej diety. Jednak nie wszyscy są jej wielkimi fanami. A szkoda… Może niektórzy zmienią do niej nastawienie, po przygotowaniu jej w

Pyszny Duet
pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie 213

bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4 łyżki oliwy z oliwek Natka pietruszki  1/2 cytryny  Pieprz  Sól Sposób przygotowania Filety z sandacza bez skóry posypujemy solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropiamy sokiem z cytryny. Tak przyprawioną rybę odstawiamy(...)przesmarowujemy z obu stron oliwą i układamy na grillu. Następnie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni wkładamy posmarowane oliwą filety sandacza i pieczemy około 15 minut. Grillowane plastry bakłażanów układamy na talerzu, na nich kładziemy porcję ryby i   posypujemy natką pietruszki

Miód i pieprz
Łosoś Teriyaki 212

Pieczony filet z łososia marynowany w japońskim sosie teriyaki, podawany z ryżem lub makaronem. Dzięki wcześniejszemu marynowaniu ryba nabiera intensywnego aromatu i wspaniałego smaku.  Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia ze skórą na marynatę: 1/2 szkl. sosu sojowego 2 łyżki mirin 2 łyżki wody 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego ząbek czosnku 1 cm imbiru dodatkowo(...)Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Umieścić w nim rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W międzyczasie kilkakrotnie polewać łososia marynatą. Pare minut przed końcem pieczenia posypać rybę sezamem. Przed podaniem usunąć skórę

wyzwania kuchenne
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 176

jest secondo piatto di pesce – czyli ryba. Nie znaczy to oczywiście, że Włosi nie potrafią przygotować wspaniałej potrawy z mięsa, ale rybaRyba tam to poezja. Pieczona dorada Ryby dokładnie czyścimy z łusek, można je również pozbawić głów – chociaż nie jest to konieczne. Każdą z nich solimy, wkładamy do środka ząbek czosnku i kilka gałązek pietruszki

Patchwork
Pstrąg zawijany w boczek 208

zawijamy boczkiem rybę. To samo robimy z drugą. Z drugiej połówki limonki ścieramy skórkę i posypujemy nią pstrągi. Tak przygotowane ryby układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy ryby do rozgrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 20-25 min zależy od wielkości pstrąga. Smacznego

Niezły Młynek
Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami 240

zalewy. Jeśli używamy dorsza ze skórą: podsmażamy go przez minutę na suchej patelni tylko od strony skóry (wystarczy olej z marynaty) i przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, jeśli ryba jest bez skóry – pomijamy etap(...)smażenia. Dorsza wkładamy na 12-14 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C (jeśli filet jest cienki wystarczy 12 minut, jeśli gruby – 14 min.). W czasie gdy ryba się piecze, przygotowujemy dodatki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów. Podsmażamy pokrojoną w półplasterki cebulę wraz z fasolą i szynką dojrzewającą. Smażymy ok. 5 minut na dość

Poezja smaku
Dorsz w sosie 206

ryby) świeżej kolendry do dekoracji Wykonanie Wieczorem,oczyszczona i osuszona rybę  posypujemy , solą i pieprzem i pozostawiamy na noc w lodówce.Następnego dnia przekładamy rybę na blachę, wyłożoną  naoliwionym papierem do pieczenia .Można gotować dorsza ,ale można też(...)przyrządzić  w piekarniku z para ,umieszczając pod blaszka z ryba, na dolnej półce ,pojemnik  z wrzącą wodą  w rozgrzanym  piekarniku do 150ᵒ-155ᵒ C Pieczemy-gotujemy  ryby 15 minut. Podczas ,gdy ryba się gotuje ,przyrządzamy sos. Podgrzewamy  oliwę na dużej patelni i smażymy  cebulę ,dodajemy  paprykę ,kilka minut na średnim ogniu

w mojej kuchni
PIECZONY DORSZ W ZIOŁACH 187

czosnek, cebula, masło, sól WYKONANIE: 1. Dorsza umyj, obierz z łusek, odetnij płetwy, głowę itd. 2. Rybę natrzyj mieszanką przypraw i ziół, wymieszaną z masłem i oliwą z oliwek. 3. Dorsza owiń w folię nie zbyt ciasno, ułóż na blaszce do pieczenia. 4. Ziemniaki umyj, natnij nożem, oprósz solą. 5. Każdy ziemniak owiń folią, dodaj odrobinę masła, lub oliwy(...)lubisz, można również dodać kawałek czosnku lub cebulki wedle upodobań. 5. Ziemniaki wstaw do nagrzanego pieca (220 stopni C) na 40 minut. Po upływie tego czasu włóż rybę i piecz 20 minut razem.  6. Wyjmij i zjedz ;-) Sosem z ryby polej ziemniaczki, rybę skrop sokiem z cytryny! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Łosoś pieczony w foli z suszonymi pomidorami 192

cebulki i suszonych pomidorów serwowany z groszkiem cukrowym i makaronem to pełnowartościowy, zdrowy obiad bogaty zarówno w białko, witaminy jak i węglowodany. Świetnie sprawdza się jako posiłek sportowca. Łosoś pieczony w foli  z suszonymi pomidorami SKŁADNIKI: 600g łososia 2 małe cebule 9 kawałków suszonych pomidorów 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki posiekanego koperku cytryna sok i skórka(...)cebulę pokrojoną w piórka, po 3 kawałki suszonych pomidorów oraz kawałek łososia z marynatą. Zawijamy szczelnie i pieczemy w 180 stopniach C przez 20 minut. W czasie gdy piecze sie ryba gotujemy groszek cukrowy w osolonej wodzie przez około 3 minuty od zagotowania. W osobnym garnku gotujemy w osolonej wodzie dowolny makaron. Łososia serwujemy z groszkiem cukrowym i makaronem oraz

Pyry na Gaz
Sos cytrynowo-koperkowy 155

jest zdecydowany i wyrazisty zarazem. Sos cytrynowo-koperkowy zazwyczaj podaję jako dodatek do pieczonego łososia. Smażone ryby zazwyczaj podaję tylko z dodatkiem kawałka cytryny i nic im już więcej nie potrzeba do wspaniałego smaku. Jednak jeżeli chodzi o ryby gotowane lub pieczone, lubię uzupełniać je właśnie o poniższy sos. Smakuje wyśmienicie i świetnie pasuje do każdego rodzaju ryby

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dorsz prosto z Bałtyku 186

litr wody. Ryby zanurzamy w solance na 30 minut, na ten czas zanurzone wkładamy do lodówki. Po wyciągnięciu płuczemy je w zimnej wodzie i osuszamy ręczniczkiem.  PIECZENIE Gotowe płaty ryb posypujemy pieprzem i obtoczone w mące układamy na blasze, co jakiś czas kładziemy plaster masła. Pieczemy w temp. 180 st przez 20 - 30 minut. Pamiętając o obróceniu kawałków(...)drugą stronę w połowie pieczenia. Należy uważać, aby nie trzymać ryby zbyt długo w piekarniku, bowiem wtedy nam się rozpadnie i rozleje na całej blasze

Kuchenne aromaty
Lin pieczony w folii 189

środka. Do środka ryby włożyć 2-4 ząbki czosnku, 2-3 plasterki cytryny, pół natki pietruszki. Tak przygotowaną rybę zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wrzucić na grill, lub do piekarnika. Piec około 20-30 minut w temperaturze(...)Uwagi Aby ryba lepiej przeszła smakami należy ją piec „brzuchem do góry”. Łusek nie trzeba skrobać, zostawiamy jak jest po upieczeniu skóra lepiej nam zejdzie. Przed pieczeniem warto do ryby wrzucić troszeczkę masła

Mr. Taste
Ryba zapiekana z jajkami 149

Ryba delikatna pieczona o cytrynowym smaku i aromacie, zapiekana z jajkami. Danie szybkie, nie wymagające dużego nakładu pracy. Do takiej ryby podałam ryż, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, ziemniakami  czy makaronem. Ja przygotowałam z mintaja, ale może to być każdy filet z ryby. Jeśli macie ochotę na tak przygotowaną rybkę to zapraszam po przepis. Polecam również(...)folią i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Jajka rozbełtać z wywarem warzywnym, doprawić solą, pieprzem, płatkami chilli i wszystko wymieszać, po czym wlać na rybę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 30 minut. Przed podaniem posypać koperkiem i pokrojoną w paski czerwoną papryką. ryba zapiekana z jajkami

O kuchni z uczuciem
Pieczony łosoś z buraczano-ziemniaczanym puree i warzywami gotowanymi na parze 195

Łosoś to moja ulubiona ryba. Ja dłabym go po d każ dą postacią ;) Grunt to dobrać do niej ulubione smakowe do datki i możemy przygotować smaczny

ChilliJemy