ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:15/234)

Fish Burger 175

trochę mąkiPrzygotowanie:1. Filet obtaczamy cienko w mące, następnie w jajku i w bułce tartej zmieszanej z otrębami pszennymi (w jajku i w bułce możemy obtoczyć podwójnie)2.  Rybę pieczemy w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) w temp. 180 stopni ok. 15 - 20 min (termoobieg, środkowy poziom piekarnika)3. Pod koniec pieczenia na patelni podpiekamy przekrojone połówki bułki (żeby były

Malowane smakiem
Zupa rybna z warzywami 130

jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zupa z wędzonym łososiem – tajska zupa z krewetkami – zupa rybna z owocami morza – halibut pieczonyryba z frytkami – łosoś z pomidorami – karp w galarecie – karp smażony – ryba po grecku – dorsz ze szpinakiem ZUPA RYBNA Z WARZYWAMI PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI

nietylkopasta.pl
KARP WIGILIJNY 201

mleku i odciśniętą bułkę pełnoziarnistą), sporą szczyptę soli i świeżo mielony pieprz. Wymieszać dokładnie. Farsz rybny wyłożyć na skórę czekającą w naczyniu żaroodpornym, naciągnąć skórę i uformować kształt ryby. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (z termoobiegiem), aż skóra się ładnie zrumieni. Karp pięknie się prezentuje w całości, wygląda jakby ryba była po prostu upieczona. Moja wersja

Dietolog
Sushi futomaki z wędzonym łososiem, warzywami i serkiem śmietankowym 208

leży w rybie. Niestety ciężko jest dostać świeżego łososia lub tuńczyka, który można byłoby wykorzystać na surowo do sushi. Dlatego prostszym i pewniejszym rozwiązaniem jest użycie wędzonej lub pieczonej ryby, albo po prostu warzyw. W dodatku wiele osób nie przepada za surową rybą, taka wersja będzie dla nich idealna. Najprostsze w przygotowaniu są maki . Są to rolki, które przygotowujemy

PatiGotuje
Dorsz w sosie tysiąca wysp 144

widokach cudownego morza. Ja dzisiaj proponuję danie nie do końca obiadowe, choć oczywiście można podać je na ciepło. Sos tysiąca wysp pasuje bowiem idealnie do grillowanych mięs, ryb, pieczonych ziemniaków czy  frytek...Serdecznie polecam. Składniki: 4 świeże filety z dorsza bez skóry ( u mnie 80 dkg) 2 jajka mąka pszenna  do panierowania przyprawa do ryb Kamis sól

Gosia gotuje
Masło czosnkowo-ziołowe 129

Najprostsze na świecie masło czosnkowo-ziołowe! Hit na grilla, do grzanek, pieczonych ryb czy mięsa. Zrobione z prawdziwego masła, świeżego czosnku oraz świeżych ziół. Smakuje fantastycznie i stawia kropkę nad „i” wielu daniom. Można je wykorzystać do podania GRILLOWANEGO ŁOSOSIA , czy PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW . Prosta rzecz, a sprawia, że każda potrawa zyska na smaku i aromacie. Wystarczy raz zrobić

Analiza Smaku
Pieczone młode marchewki i pieczony fenkuł. Lekkie dodatki 217

Pieczone warzywa to dla mnie smak warzyw do kwadratu. O ile gotowanie czy duszenie sprawia że część ich smaku znika w płynie, o tyle pieczenie i karmelizowanie dodaje im głębi, wzmacnia naturalną słodycz, podkreśla pierwotny smak i aromat. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, z termoobiegiem (co da nam razem 210⁰C). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Marchewki dokładnie szorujemy(...)półkę do mocno nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, po czym obracamy i pieczemy je kolejne 15-20 minut, aż widocznie zaczną się karmelizować. Gorące warzywa mieszamy z plasterkami zimnego masła, delikatnie solimy, lekko pieprzymy, mocno kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Podajemy jako dodatek do ryb, pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi

Karo in the Kitchen
Pstrąg łososiowy z ryżem i fasolką szparagową 203

występuje ryż. Ryż bardzo lubię i tym razem jest on również obowiązkowym składnikiem przygotowanej potrawy. Do przygotowania tego dania użyłam ryżu basmati firmy  Uncle Ben’s, świeżego pstrąga łososiowego pieczonego w mleczku kokosowym i fasolki szparagowej. Biorąc udział w akcji   "Zostań szefem kuchni"   mój przepis Sałatka z melona, kiwi i ryżu  został wyróżniony i otrzymałam(...)miękka lecz jeszcze sprężysta (5 - 6 minut). Po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałeczki i wymieszać z ugotowanym ryżem. Fasolki z puszki nie gotować. Wlać do rondelka sos spod pieczonej ryby, doprawić solą i pieprzem do smaku, zagotować i ewentualnie jeśli lubimy gęste sosy, zagęścić go łyżeczką mąki rozmieszanej w niewielkiej ilości zimnej wody (po dodaniu mąki ponownie zagotować

Kuchcik gotuje
Skwierczący sos – do mięs i do warzyw 201

gotowaniu. Zaintrygowani? Sprawdźcie ten sos do kurczaka, indyka, kaczki, wołowiny i do wieprzowiny, do warzyw gotowanych, tych na parze i pieczonych, do zielonych sałatek, grzanek, smażonych i pieczonych ryb i do gotowanych jaj. Gotowanie. Infuzja. Dwa proste kulinarne pojęcia, oba – jeśli jesteście stałymi czytelnikami bloga – na pewno już znacie. Ten sos to naprawdę tylko 5 składników – świeży jędrny(...)idealnie pasuje do pieczonej kaczki i kurczaka po pekińsku (przepis na niego już pojutrze), ale nie tylko – lekko pikantny od czosnku i imbiru, z delikatnym cebulowym posmakiem sparzonego szczypioru – sos pasuje wyśmienicie nie tylko do prawie wszystkich mięs (poza cielęciną i dziczyzną, oba te mięsa mają swój specyficzny smak który może przy tym sosie zginąć), ryb (idealny do karpia

Karo in the Kitchen
CYTRYNOWY SOS DO PIECZONEJ RYBY 201

Każdy kucharz powinien mieć w zanadrzu przynajmniej kilka przepisów na... Artykuł CYTRYNOWY SOS DO PIECZONEJ RYBY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Jesiotr pieczony w niskiej temperaturze 222

godzin. Na godzinę przed pieczeniem wyciągamy jesiotra, skrapiamy oliwą i obkładamy resztą pietruszki i tymianku. Rybę spinamy klamrami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 70 stopni i pieczemy przez półtorej godziny (z termoobiegiem). Następnie zwiększamy temperaturę do 170 stopni i podpiekamy jeszcze 10 minut. Jesiotr pieczony w niskiej temperaturze według tego przepisu jest naprawdę wyśmienity! Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
dorsz w pergaminie 118

dorsze (600 g) 1 cebula 1 marchewka 1 niewielka cukinia 2 papryki 1 cytryna 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 1/2 pęczka naci pietruszki pieprz, sól dodatkowo papier do pieczenia wykałaczki     sposób wykonania tuszki dorsza myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, nacieramy solą oraz pieprzem i odstawiamy na godzinę  w chłodne miejsce. Marchew(...)arkuszu) grzbietem ku górze. Na dorsze układamy resztę warzyw, zamykamy je w pergaminie zagniatając brzegi(zostawiamy u góry niewielki otwór) i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Ryby pieczemy przez 30 minut a następnie podajemy na talerze jedynie rozchylając nieco papier w którym się piekły

Miód i pieprz
A to Flądra! Od rybaka prosto na grilla, czyli świeża morska rybka na ruszcie 170

lodówce porządnie zafoliowane by nie rozprzestrzeniać swej morskiej woni ;) Wieczorem, kiedy nasi Panowie uruchomili nędzne grillątko, o którym wspominałam w poprzednim wpisie   trzeba było przygotować jeszcze tacki do pieczenia ryby. Użyliśmy do tego czterokrotnie złożonej folii aluminiowej, z której zrobiliśmy tacki na miarę ;). Aby ryba nie przywierała nasmarowałam folię masłem i posypałam mąką. I tu kolejna nauczka na przyszłość

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania