Świeża makrela nie wymaga zbytniego przyprawiania, wystarczy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek i można wyczarować pyszną w smaku pieczoną makrelę. Ryba ta ceniona jest szczególnie za swoje wartości smakowe i odżywcze (zawiera bardzo dużo białka i doskonale wpływa na naszą odporność). Składniki: * świeża makrela * sól i pieprz do smaku * kilka kropel soku z cytryny * oliwa z oliwek do nasmarowania makreli Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, skropić so... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...