ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:5/234)

Pstrąg w rozmarynie pieczony na ziemniakach z salsą z pieczonej papryki 121

przemieszać. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z przeciętą na pół główką czosnku, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika na grzaniu góra-dół piec około 25-30 minut (od czasu do czasu przemieszać podczas pieczenia) Ryby umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać z każdej strony solą oraz przyprawą do ryb, w środek włożyć po 2 plastry masła oraz cytryny i gałązkę(...)jest miękkie i białe to znak, że ryba jest gotowa. SALSA PAPRYKOWA: Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć  na pergaminie w blaszce do pieczenia, posypać solą, skropić oliwą i piec w nagrzanym do 220c piekarniku na termoobiegu przez 30 minut, aż skórka papryk sczernieje, na 15 minut przed końcem pieczenia dołożyć do papryki obrane  ząbki czosnku

Wanilia i Kardamon
Pieczony labraks nadziewany szpinakiem 170

PIECZONY LABRAKS NADZIEWANY SZPINAKIEM , wbrew pozorom, jest jednym z prostszych do wykonania dań. Jednakże, gdyby jego przygotowanie było trudne, otrzymany smak i aromat pieczonej ryby wynagradza wszelki wysiłek. Artykuł Pieczony labraks nadziewany szpinakiem pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Ryba z pieca w sosie bordelaise, ryba z pieca w sosie brokułowym FROSTA 93

chwile, kiedy nie masz czasu, aby przygotować wystawny obiad. Myślisz co zrobić, aby Twoja rodzina szybko otrzymała ciepły posiłek. Mam dla Ciebie świetny pomysł ! Zaserwuj im Rybę z pieca od Frosty ! Ryba z pieca z sosem Bordelaise Składniki:  Filety z mintaja 50% sos bordelaise 50% woda  mąka pszenna  masło 7%  cebula olej słonecznikowy zioła - pietruszka, koperek(...)się rozwala po "upieczeniu" i wyjęciu z opakowania. Czy bym kupiła ją ponownie? Niestety ale nie ! Samą rybkę tak, ale z tym sosem nie. Chyba, że dla męża. Ryba z pieca z sosem brokułowym Składniki: filety z mintaja 50% sos brokułowy 50% brokuły 17% śmietana ser mąka pszenna masło woda olej słonecznikowy cebula sól drożdże kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy

My World by Dagmara Rek
filet ze szczupaka pieczony w pikantnym sosie 149

pieczony szczupak  Od dawna wiadomo, iż ryby powinny gościć na naszych stołach jak najczęściej, dlatego dziś proponuję danie ze szczupaka, zapieczonego w sosie z pikaną papryczką chilli.  składniki  na danie dla czterech osób 800 g filetów ze szczupaka ( bez skóry) 1 cebula 1 papryka słodka 1 mała papryczka chilli(...)cytryny  i dusimy dalsze 2-4 minuty. Gorący sos układamy na dnie żaroodpornego naczynia, na wierzch kładziemy kawałki szczupaka, którego skrapiamy pozostałą oliwą i całość wkładamy do piekarnika Rybę pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze  180 stopni. Szczupaka podajemy z ryżem lub innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Ryba pieczona w pomidorach, idealna na święta 159

surówką, mizerią, świeżymi sałatami lub pikantnymi brokułami z patelni. Ryba podana ze świeżą chrupiącą bagietką, którą maczamy w powstałym sosie też pycha! Gotową rybę udekorowałam kiełkami rzodkiewki. Do ryby pieczonej w pomidorach można dodać posiekane świeże pomidory i szczyptę imbiru. POLECAM! SKŁADNIKI: 1 kg filetów dowolnej ryby, u mnie polędwica z dorsza 1 cebula 3 ząbki czosnku passata(...)kilka chwil na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli dodaję passatę, przyprawiam. Smażę kilka minut. Dodaję rybę i smażę po 3 minuty z każdej strony. Układam rybę z sosem pomidorowym w naczyniu żaroodpornym. Piekę grzaniem góra plus dół w temp. 220 C przez ok. 20 minut. Wybieram środkową półkę. Gotową rybę w pomidorach podaję z ziemniakami, ryżem, surówkami, mizerią

Zasmakuj Kuchni
Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem 81

votes ) Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem , to fajny przepis na piątkowy obiad dla tych co przestrzegają postu . Lub po prostu odmiana od dań mięsnych i ukłon w stronę kuchni wegetariańskiej Łatwy , przepis na pyszną rybę , nadają się do niego wszystkie rodzaje filetów Jak to stwierdził mój starszy syn , w tym daniu(...)układamy szpinak , ser i wkładamy do piekarnika na około 15- 20 minut w temperaturę 190 C z termoobiegiem . Jak ryba się zetnie danie jest gotowe Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub solo Smacznego !       Artykuł Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pstrąg pieczony z zieloną salsą 278

przysłowiowa pestka :) Pieczenie ryby w całości, oprócz oczywistych zalet zdrowotnych ma wiele innych korzyści. Przede wszystkim taka ryba jest na pewno bardziej świeża i tańsza od ryby filetowanej. Jeśli ktoś obawia się ości to też nie ma się czym martwić. Prawidłowo upieczone mięso ryby, będzie łatwo od nich odchodziło.   Jak wybrać dobrego pstrąga? Najlepiej kupować ryby o niewielkich rozmiarach(...)kolorowego. 14 Smacznego! Wskazówki Ponieważ skóra kurczy się szybciej niż mięso warto przed pieczeniem ponacinać skórę, żeby ryba nie zniekształciła się pod wpływem temperatury. Spodobał Ci się przepis, masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Pstrąg pieczony z zieloną salsą pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells
Filet z halibuta z frytkami z batata 195

minut. Filety z halibuta ułożyłem na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia. Skropiłem je sokiem z połowy cytryny i przyprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem. Ząbek czosnku posiekałem w cienkie plastry i ułożyłem po kilka plastrów na każdym filecie. Liście laurowe połamałem na mniejsze części i również ułożyłem na rybie(...)podobnie jak gałązki świeżego rozmarynu. Istotnym jest, aby nie solić ryby przed pieczeniem, dzięki czemu nie będzie ona przesuszona - rybę należy posolić dopiero po wyjęciu z piekarnika. Tak przygotowaną rybę piekłem w temperaturze 160 stopni przez 10 minut. Doskonałym dodatkiem do ryby z frytkami jest prosta sałatka z pomidorów i sałaty rzymskiej. Sałatę pokroiłem na mniejsze kawałki, a pomidorki

Wyprawy kulinarne
Ryba pieczona z warzywami 130

Kolejny pyszny przepis na pieczoną rybę! Składniki: 4 duże filety miruny ze skórą, 2 marchewki, duża pietruszka, 3-4 pomidory suszone z zalewy (oleju), pół papryki zielonej sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Paprykę kroimy w małą kostkę, pomidory na mniejsze kawałki. Dusimy pod przykryciem w rondelku z dodatkiem 2-3 łyżek wody(...)mieszając co jakiś czas - przez około 5-7 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rybę lekko soli i pieprzymy. Pieczemy 10 minut, a następnie wykładamy na rybę warzywa i pieczemy kolejne 15 - 17 minut

Lena Gotuje
Pstrąg pieczony z zieloną salsą 276

przysłowiowa pestka :) Pieczenie ryby w całości, oprócz oczywistych zalet zdrowotnych ma wiele innych korzyści. Przede wszystkim taka ryba jest na pewno bardziej świeża i tańsza od ryby filetowanej. Jeśli ktoś obawia się ości to też nie ma się czym martwić. Prawidłowo upieczone mięso ryby, będzie łatwo od nich odchodziło.   Jak wybrać dobrego pstrąga? Najlepiej kupować ryby o niewielkich rozmiarach(...)kolorowego. 14 Smacznego! Wskazówki Ponieważ skóra kurczy się szybciej niż mięso warto przed pieczeniem ponacinać skórę, żeby ryba nie zniekształciła się pod wpływem temperatury. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Pstrąg pieczony z zieloną salsą pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells
Świeża makrela pieczona na pomidorach 263

makreli. Makrela nie przepada za smażeniem – sama w sobie jest tłustą rybą i dodawanie do niej kolejnej porcji tłuszczu moim zdaniem mija się z celem. Do pieczenia wybierajcie jak najmniejsze, równej wielkości ryby, najlepiej o wadze do 360- 380g – tak samo jak w wypadku wędzonych, tak świeże makrele im są mniejsze, tym bardziej są soczyste i zwarte, a mniej tłuste(...)pomidorowy przelewamy do blaszki lub innego naczynia do pieczenia. Na sosie układamy przygotowane ryby. Całość lekko skrapiamy oliwą z oliwek i od razu wstawiamy na środkową półkę piekarnika. Pieczemy ryby w 200⁰C przez 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i podajemy od razu. Wygodnie najpierw zdjąć wszystkie ryby z blachy na osobny talerz, podzielić między naszykowane talerze sos i dopiero

Karo in the Kitchen
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą 131

Pieczona ryba haddock podana z soczewicą Haddock , w przetłumaczeniu na język polski: plamiak, łupacz - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej, popularny w Anglii, gdzie serwowany jest miedzy innymi w daniach: Fish and chips , ryba w cieście, smażona na głębokim tłuszczu oraz frytki.  Każdy myślę, odwiedzający piękny Londyn czy resztę urokliwej Anglii spróbuje tego dania. Niektóre restauracje są naprawdę piękne, klimatyczne(...)Jedną z nich polecam gorąco: Poppies Fish and Chips Spitalfields w Londynie. Jedzenie w tym miejscu to prawdziwa przyjemność. Na moim talerzu w zaciszu domowym znajdzie się natomiast ryba haddock pieczona, wersja dietetyczna. Mam nadzieję, że równie smaczna, na zielonej soczewicy z sosem jogurtowym.  Zapraszam. Składniki: 500 g ryby haddock (4 filety) 1 cytryna 200 g zielonej soczewicy

Wino Francja Kuchnia
Pasta z pieczonej ryby i jajek. Pasta rybna na kanapki. 253

pasta. Jeśli i Wam zostanie  np z obiadu kawałek pieczonej, czy grillowanej ryby to serdecznie polecam przygotowanie takiej pasty, minimum wysiłku, maximum smaku :) Polecam :) Składniki - kawałki pieczonej ryby ( u mnie kawałek pieczonego karpia i pół pstrąga ) - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka lub szczypiorek - majonez - sól, pieprz Wykonanie Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso

Kuchnia z widokiem na ogród
PSTRĄG W MAŚLE Z OREGANO! 186

PIECZONY PSTRĄG NA MAŚLE Z OREGANO Zapraszam dzisiaj na soczystego i aromatycznego pstrąga faszerowanego świeżym oregano z dodatkiem masła, podanego z kolorowym ryżem. Danie jest banalne w wykonaniu, samo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: - 2 pstrągi (wypatroszone, obrane, umyte i osuszone) - 1/2 kostki masła - sól morska - pieprz kolorowy - ryż kolorowy (biały, czarny, czerwony) - natka(...)opakowaniu. - jak ryz się ugotuje, dodaj do niego łyżkę masła i posiakną natkę pietruszki - na talerzu układamy po upieczonym pstrągu i porcję ryżu, możemy polać sosem jaki powstał przy pieczeniu ryby - już gotowe! ;-) Smacznego! ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI! JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN POMYSŁ NA RYBĘ SPRÓBUJ TEŻ INNYCH PRZEPISÓW NA RYBY I OWOCE MORZA, ZNAJDZIESZ JE TUTAJ Pozdrawiam

SMYKWKUCHNI
Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej 206

krajach anglosaskich. Charakteryzuje ją bardzo kruche i delikatne mięso. Plamiak bardzo dobrze komponuje się w sosach (np. pomidorowych, śmietanowych). Możemy go również piec, grillować i wędzić. Mięso ryby jest białe, bardzo chude i lekkostrawne. Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej. Składniki: - 2 filety z plamiaka (może być inna ryba z dorszowatych) - 2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej - świeże liście szałwii(...)minut do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy rozpakowane roladki. Skrapiamy lekko olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na ok. 30 minut. Co jakiś czas obracamy je, aby równomiernie się upiekły. Wyjmujemy rybę i kroimy ukośnie na porcje. Podajemy… z czym kto lubi. Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej podana na obiad, kolację

mojewypiekiinietylko