Puree selerowe z bazylią i palonym masłem

Puree selerowe z bazylią i palonym masłem

Puree selerowe z bazylią i palonym masłem

"Mogłabym sama zjeść całą miskę", "pychości! nim samym można się najeść!" - takie komentarze słyszałam ostatnio na temat tego puree. Głównym jego składnikiem jest seler, a palone masło dodaje ciekawego smaku. Bardzo proste, ale niesamowicie pyszne. Polecam! Składniki: 1 ziemniak (ok 100g) 1 korzeń selera (ok 400g) 200ml mleka 2 łyżki oleju sól pieprz gałka muszkatołowa garść liści bazylii (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki masła Ziemniak i seler obrać, pokroić w kostkę. W rondlu zagotować mleko, wrzucić warzywa i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję