Puree selerowe z bazylią i palonym masłem
Puree selerowe z bazylią i palonym masłem
"Mogłabym sama zjeść całą miskę", "pychości! nim samym można się najeść!" - takie komentarze słyszałam ostatnio na temat tego puree. Głównym jego składnikiem jest seler, a palone masło dodaje ciekawego smaku. Bardzo proste, ale niesamowicie pyszne. Polecam! Składniki: 1 ziemniak (ok 100g) 1 korzeń selera (ok 400g) 200ml mleka 2 łyżki oleju sól pieprz gałka muszkatołowa garść liści bazylii (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki masła Ziemniak i seler obrać, pokroić w kostkę. W rondlu zagotować mleko, wrzucić warzywa i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy
Autor
Julianna Bednarczuk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
obiad, seler, ziemniaki, puree, ciekawe przepisy, ryby, ryba, kurczak, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, ziemniaki na obiad, kurczak z warzywami, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Obiad gotowy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję