rukola - 6622 przepisów (strona:313/442)

PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE Z CHORIZO 123

następnie posypuję bułka tartą. Przekładam ciasto. Smaruję koncentratem pomidorowym. Następnie kładę ser, cebulę, paprykę.,natkę oraz chorizo. Piekę ok 20 min w 200 stopniach. Po upieczeniu posypuję rukolą. Smacznego

Gotowanie Patki
Potrawka warzywna 176

warzyw, gdy są miękkie dodaję pomidory z puszki, mieszam, chwilę jeszcze duszę, ewentualnie doprawiam do smaku. Można podawać z bagietką, chrupiącymi tostami, z tartym serem i natką pietruszki lub rukolą, albo bez dodatków. Smakuje także z ryżem, makaronem lub ulubioną dowolną kaszą. Na zdrowie

Zasmakuj Kuchni
Odrobina Włoch w Warszawie 248

jest w języku polskim, a nie włoskim :) Zamawiając pizzę możemy dzielić ją na dwa smaki – ja chciałem spróbować tradycyjnej margheritty oraz pizzy z włoską szynką i rukolą . Madzia spróbowała pizzy z karczochami i pizzy z włoską szynką długodojrzewającą . Na pizzę długo nie czekaliśmy, jest zrobiona na bardzo cienkim cieście (jak we Włoszech) z chrupiącymi brzegami . Ze względu na bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z karmelizowanymi figami i kozim serem 91

Uwielbiamy kozi ser. Więc polecamy go w takim towarzystwie.  Składniki 10 świeżych fig 1 łyżka oliwy 1 łyżka cukru roszponka rukola 60 g uprażonych orzeszków piniowych 200 g świeżego sera koziego ( rolada ) Sos: pół łyżeczki musztardy Dijon półtora łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki likieru porzeczkowego lub soku porzeczkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju z orzechów

R'n'G Kitchen
Lekka pizza na brokułowym spodzie 139

uformować okrąg. Podpiekać ok. 10-15 minut w 200 stopniach C. dodatki puszka pomidorów bez skórki łyżka koncentratu pomidorowego kukurydza z puszki różyczki brokułu  ser żółty lub mozzarella rukola  sól, pieprz, oregano, bazylia Zawartość puszki przelewamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.  Po wstępnym pieczeniu rozsmarowujemy na spodzie pomidorowy sos i układamy

Kuchnia Ellie
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM W ZIOŁACH I SOSEM CHRZANOWYM 209

sałatkę: mix ulubionych sałat ale świetnie komponuje się tu  rukola, która ma orzechowy posmak. 5 pomidorków koktajlowych łosoś wędzony na gorąco z ziołami  2 łyżki łuskanego słonecznika lub orzechów włoskich. na sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka tartego chrzanu pieprz kolorowy szczypta soli W miseczce, łączymy składniki na sos i wszystko razem mieszamy. Na talerzu układamy sałatę

KuchcikoweLove
Quiche z dynią i kozim serem 205

160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 175ºC) i piecz przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, odczekaj 10 minut i pokrój na kawałki. Podawaj quiche na ciepło z zieloną sałatą, np. rukolą.     The post Quiche z dynią i kozim serem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
SUPER SZYBKIE PIEROZKI Z CHLEBA TOSTOWEGO 506

mięso krewetek. U mnie serek z grillowaną papryką i oliwkami. Do owoców morza warto wypróbować z innym rodzajem serka może to być np. kremowy serek naturalny lub pesto z rukolą Apetiny. Na początku formowanie pierożków jest trudne - już myślałam, że nic mi z tego nie wyjdzie (pierwszy pierożek bez szans na jakikolwiek sukces ) , ale farsz tak fajny mi wyszedł

Moja Książka Kucharska
Pieczone podudzia miodowo-musztardowe 230

porze obiadowej kilka godzin później piekę; piekę w temp. 190C grzaniem góra - dół bez termoobiegu przez godzinę, od czasu do czasu polewam powstałym sosem. Gotowe dekoruję zielonym akcentem - natką, rukolą. Podałam je z pieczonymi ziołowymi ziemniakami polanymi powstałym sosem z pieczenia drobiu, sosu miodowo-musztardowego. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na roszponce 189

zapas tuńczyka. Jajca też były, i sałata się do mnie uśmiechała. I tak właśnie powstała moja sałatka. Sałatka z tuńczykiem i jajkiem – składniki roszponka – chociaż pewno rukola też byłaby ok 1 jajo puszka tuńczyka w sosie własnym czerwona cebula pomidorki koktajlowe łyżka oliwy arachidowej – uwielbiam. Możecie dać oczywiście zwykłą albo zrobić dressing ale w z tą oliwą

Matylda Gotuje
Koktajle warzywne – zdrowy sposób na płaski brzuch 392

każdego warzywa daje pozytywne efekty, warto jednak zwrócić szczególną uwagę na kilka gatunków. Te, których powinniśmy używać w pierwszej kolejności, to warzywa zielone i liściaste, takie jak szpinak, sałata, rukola, jarmuż, seler naciowy czy kapusta chińska. Posiadają ogromne ilości błonnika oraz ważnych dla naszego organizmu minerałów i witamin. W zdrowych napojach nie może zabraknąć też buraka – prawdziwego bogactwa żelaza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wiosenna patelnia z kurczakiem, tortellini i Apetina 153

mięsa z udek kurczaka bez skóry 15 dag kolorowego  tortellini z szynką prosciutto 1 mała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina  Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini gotuję do miękkości wg przepisu na opakowaniu, odcedzam, przekładam

Wanilia i Kardamon
SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM JAŚMINOWYM 164

oliwek  Dressing: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki soku z cytryny  sól, pieprz Przygotowanie: Najpierw gotuję ryż (około 25 minut) Następnie studzę, przekładam do miski, dodaję umytą rukolę.  Pomidorki, oliwki, paprykę kroję na mniejsze kawałki, wrzucam do sałatki. Przygotowuję sos: olej rzepakowy łączę z sokiem z cytryny, doprawiam solą i pieprzem. Gotowym dressingiem  polewam sałatkę

Kukuleczki
Bitki schabowe w sosie szpinakowym 179

Składniki: ok. 1 kg schabu wieprzowego 2 średnie cebule 1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki 1 serek pesto i rukola Apetina 150 g szpinaku w brykiecie sól, pieprz 1/2 … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie szpinakowym

czarrna od kuchni
Wiosenna sałatka ze szpinakiem 140

samodzielne danie. Bardzo lubię różnego rodzaju sałatki, a wiosna daje nam coraz więcej możliwości, aby je przygotować. Ta jest na bazie szpinaku, ale możecie go zastąpić roszponką lub rukolą. Za każdym razem będzie nowy smak i inny dodatek do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie na moim blogu w zakładce SAŁATKI Składniki 1 garść świeżego szpinaku 1 pęczek rzodkiewki

O kuchni z uczuciem