makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano DOP Marzena Ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym Małgosia Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Marta Łosoś na rukoli z cytrusowym dressingiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień
Magiczne Życie Martywizytą w Mikołajki. Zresztą, nie musi to być deser - może być coś dobrego do picia, zupa, danie obiadowe, przekąska, co tylko chcecie. Zaznaczę, że lubię prawie wszystko, może oprócz rukoli i lodów miętowych. Nie jestem uczulona na żadne składniki spożywcze a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo póki co. Macie więc duże pole do popisu. Niestety, gościć
Smaczna Pyzaaromatyczne i nawet wyszukiwanie ości było nadzwyczaj łatwe. Oj, pojawią się jeszcze nieraz w mojej kuchni. Świetnym uzupełnieniem smakowym i kolorystycznym była sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych w sosie vinegrete. Skłdniki na 4 porcje: • 4 średnie pstrągi (ok. 250 g każdy) • 1 cytryna • pęczek koperku • 8 małych ząbków czosnku • 50 g masła
To co kochamDziś mam coś śniadaniowego lub kolacyjnego. A co to jest ? A są to jajka faszerowane musem łososiowym. Użyłam łososia w oleju z puszki. Do tego majonez sałatkowy, rukola, natka pietruszki i mamy smaczne jajeczka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigotujemy. Szybki rzut oka do lodówki i szafek... Pizza - na to zawsze mamy ochotę. Tym razem wiodącym składnikiem została kiełbasa z dzika, co z połączeniu z serami, papryką i rukolą stworzyła pyszną kompozycję
Milion Smakówblendera i pesto zrobi się samo :) Poniżej podaję przepis na pesto, które wystarczy na ok 5-7 kanapek, w zależności jaką warstwę będziemy smarować :) Składniki: Pesto: - dwie pełne garści rukoli (ok. 100 g) - 60 g orzechów nerkowca/ pistacji/ ziemnych lub piniowych - ząbek czosnku - łyżka startego, długo dojrzewającego sera (np. parmezan, pecorino) - łyżka oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku Grzanki
Cook&Lovezdecydowanie nabrał charakteru. Do tego delikatny łosoś i lekka sałatka- idealny fit obiad. Przepis na pesto podałam przy okazji grzanki z kurczakiem i pesto więc po przepis odsyłam tutaj . Rukolę można zastąpić również szpinakiem baby. Składniki(na 2 porcje): - 300 g świeżego filetu z łososia - pół szklanki kaszy kuskus - pół cytryny - łyżeczka musztardy - sól, pieprz - oliwa z oliwek - pesto Jeżeli
Cook&Lovemąż Ale za to możemy sobie ją dowolnie skomponować tzn. każdą połówkę zamówić z czymś innym. To co widzicie u mnie na zdjęciach to pizza: I love pizza (z rukolą) i pizza alpejska (z salami i białym sosem). Pizza jest na cienkim cieście, przygotowywana jest na naszych oczach i co najważniejsze wypiekana jest w piecu opalanym drewnem, przez
Relaxtimewyłożyć plasterki buraka i polać delikatnie masą jajeczną. Posypać pokruszonym serem feta i orzechami włoskimi. Wstawić ponownie do piekarnika i piec ok. 30 minut . Przed podaniem można udekorować świeżą rukolą. The post Tarta z burakami, orzechami i tymiankiem, czyli sposób na buraki z barszczu appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjajarmuż ale w wersji surowej smakuje nam tylko w koktajlach. Dlatego też postanowiłam przygotować jarmużowe pesto. Wyszło przepyszne i po prostu z samym makaronem smakuje najlepiej. Po pesto z rukoli to będzie drugie nasze ulubione. składniki: 10 średnich liści jarmużu ( ok 100 g bez twardych części) 1 łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki pestek z dyni 2-3 łyżki drobno startego
Monia miesza i gotujejabłkami → Puree (tłuczone ziemniaki) z czerwoną kapustą i marchewką SKŁADNIKI na 4 porcje : 500 g obranych ziemniaków 400 g obranej dyni butelkowej 600 g świeżego szpinaku lub np. rukoli 5 łyżek oliwy 8 suszonych pomidorków z oliwy czy oleju 125 sera koziego 2 łyżki prażonych pestek dyni Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 200*C Liście szpinaku opłukać pod bierzącą wodą
Sztuka gotowania w/g Samirykwasów omega 9, nie wiem czy słowo niezdrowy fast food pasuje do tego burgera :):) Składniki : 4 duże okrągłe pełnoziarniste bułki ulubione dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery : 400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy
zdrowa vege kuchnia