Składniki (na 1 porcję) - 1/2 opakowania tofu (ok. 90 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - 2 garście rukoli (ok. 40 g), - 5 pomidorków koktajlowych (ok. 100 g), - 1/2 papryki (ok. 75 g), - mała cebula czerwona (ok. 70 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - łyżeczka octu balsamicznego (ok. 5 g), - pół łyżeczki miodu (ok. 6 g), - przyprawy: papryka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachdressingiem 2. Sałatka awaryjna 3. Sałatka warstwowa 4. Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym 5. Sałatka gyros 6. Sałatka z łososiem 7. Sałatka z cieciorką 8. Sałatka z rukolą Zachęcam do skorzystania z przepisów i przesyłanie do mnie zdjęć finalnych potraw na adres: kolorowyprzepisownik@gmail.com
Kolorowy Przepisownikkozim serem Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka Caprese Prosta tarta z pomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze polędwicą wieprzową Śledzie na pierniku Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie Lasagne z krakersami Świeży śledź w tempurze Drodzy czytelnicy
Mango Papajapieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego
Codzienne Gotowaniełyżki soku z limonki lub cytryny 4 łyżki oliwy 2 łyzki lekkiego sosu sojowego 2 łyżki miodu sól i pieprz do smaku garnisz: garść zielonych młodych listków np.: rukoli, buraczków, roszponki, szpinaku itp. 2 łyżki pokruszonego sera feta 2 łyżeczki suszonego czerwonego pieprzu 2 łyżeczki kaparów Wykonanie: winegret: oliwę , sok z limonki lub cytryny i ocet balsamiczny umieścić w kubku
Sztuka gotowania w/g Samiryszklanki wody z gotowania makaronu i wymieszaj z torebką ziół toskańskich. Następnie dodaj oliwę, ugotowany makaron i wymieszaj. Natychmiast podawaj. Spaghetti można również wzbogacić startym żółtym serem, rukolą lub śmietanką. Źródło Skład: (57%) płatki pomidorowe (pasta pomidorowa, skrobia kukurydziana), sól jodowana, bazylia, czosnek, oregano, cebula, pietruszka. Produkt może zawierać śladowe ilości jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza), gorczycy
Qlinarnie i Qlinarniepaprykę, cebulę. Rzodkiew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy ze śmietaną lub jogurtem, solimy i pieprzymy. Twarożek podajemy koniecznie z dowolną zieleniną, w moim przypadku to była rukola oraz wędliną. Możemy zaakcentować jeszcze pomidorem i jajkiem na twardo. Koniecznie dołóżmy do tego ciemne pieczywo. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaBarszcz wigilijny bez zakwasu Wigilijna zupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka z masłem orzechowym
Kulinarne Inspiracjekakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Koktajl truskawkowy z suszonymi jagodami goji Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą
Moja smaczna kuchniarybka lubi najbardziej. Słodkie pomidorki, rukola, SER! Czytaj więcej
Pasja tworzeniabyły bardzo dobrej jakości. Polecam! Jajka wysadzane na pomidorach z oscypkiem 1 cebula 1 łyżka masła 2 pomidory 4 jaja niewielki oscypek wędzony sól, pieprz do smaku sałata (np. rukola) Obierz cebulę i pokrój ją w piórka. Zeszklij cebulę na łyżce masła. Dodaj pomidory pokrojone na plastry po czym wbij jaja. Nakryj patelnię pokrywką i trzymaj na małym ogniu
Gotuj Sam!dania. Placki makaronowo cukiniowe ze słonecznikiem 100 g ugotowanego drobnego makaronu 1 niewielka cukinia 2 duże jaja 1 czubata łyżka mąki pszennej pół szklanki słonecznika sól, pieprz do smaku rukola i pomidorki koktajlowe do dekoracji olej roślinny do smażenia Do miseczki wsyp ugotowany makaron (zimny). Niewielką cukinię zetrzyj w łezkę po czym dodaj do makaronu. Dodaj jaja, mąkę. Dopraw solą
Gotuj Sam!tęsknoty za wiosną kupiłam całą masę różnych sałat, a to rukolę, roszponkę, rzymską mini, lodową i masłową. Do kompletu wzięłam do kosza sporą rzodkiew - biały sopel. No i taka właśnie surówka z tymże sopelkiem była na obiad... Wiosenna surówka z sałat 3 rodzaje sałat kawałek rzodkiwki biały sopel oliwa sok z cytryny płynny miód
Gotuj Sam!moje pomysły przypadną Wam do gustu. Jeśli nie macie lub nie przepadacie za jarmużem (choć to bardzo zdrowe warzywko), to możecie użyć szpinaki (zblanszowanego) lub listków rukoli lub roszponki. Będzie równie ładne, smaczne i zdrowe danie! Smacznego i na zdrowie ! Mam nadzieję że i Wy polubicie Lubellę w takim wydaniu. Przekąskę przygotowałam na konkurs 1000 osobowości, 1000 pomysłów
Gotuj Sam!zdrowe i pełne witamin surówki, które wzbogacą każdy obiad. Drugi to pyszne inspiracje na sałatki z warzywami, jak sałatka z pieczarkami, buraczki z zielonym ogórkiem czy sałatka z rukoli i dyni. W rozdziale trzecim autorzy umieścili bardziej sycące pozycje z łososiem, jajkami, tuńczykiem, kurczakiem itp. Ciężko nie skusić się na pyszną sałatkę śledziową z buraczkiem, sałatkę z pieczonym kurczakiem
Słodkie okruszki