Czarny Baron" pod uroczą nazwą Byk :) Również w oszałamiającej cenie 5 PLN :) Składały się na nią czarne pieczywo własnego wypieku lokalu / rostbef wołowy / ser żółty / ogórek kiszony / cebula czerwona / rukola / domowy cytrynowy majonez. 2016: Cytrynowy majonez pobił tu na głowę wszystkie inne sosy jakich można było tu użyć! Dawno nie jadłam kanapki tak dobrze doprawionej! Chciałoby się dostać miseczkę takiego
Grunt to przepis!Klasyczna polska jajecznica z kurkami i cebulką wzbogacona o dość nietypowe dodatki: oliwki, które dają ciekawą przeciwwagę smaku i chipsy z rukoli. Ciekawe połączenie różnych konsystencji produktów i różnorodnych smaków
Milion Smakówbyło łatwiejsze. Skrawak do sera twardego, ten z dłuższą końcówką wyśmienicie radzi sobie z twardymi serami. Bez problemu możemy wykroić idealne listki parmezanu i położyć na grzance z rukolą. Skrawak nadaje się również do krojenia warzyw - ogórków, cukinii czy bakłażanów. Skrawak do sera miękkiego, ma króciutką końcówkę, tak naprawdę zakończenie skrawaka jest tuż za ostrzem do krojenia. Taka
Gotowanie i blogowanierównie dobrze może stanowić samodzielną potrawę. Polecam wypróbować, szczególnie teraz, gdy papryki jest pod dostatkiem. Składniki : 3-4 papryki (czerwona, żółta) opakowanie sera halloumi opakowanie ulubionej mieszanki sałat (np. rukola, rukiew wodna, szpinak) oliwa sok z cytryny sos balsamico (opcjonalnie) Przygotowanie : Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Ułożyć w piekarniku skórka do góry i piec przez
Codzienne Gotowaniemimo to jest lekka, sycąca i wciąż bardzo wakacyjna. Zerknijcie na listę składników ;-) SKŁADNIKI: - porcja makaronu Penne rigate Lubella - 1 figa - 2 plastry łososia wędzonego - 2 łyżki zielonego groszku - rukola - posiekane zioła: pietruszka, bazylia i melisa - orzechy włoskie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Figę kroimy na ósemki, łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Zioła siekamy, mieszamy z oliwą
SMYKWKUCHNIsoli. Idealne proporcje zalewy sprawiają, że buraczki nie tracąc słodyczy nabierają jednocześnie ostrości. Takie buraczki to nie tylko dodatek do obiadu, ale świetna baza do lekkiej sałatki, np. z rukolą, fetą i ziarnami słonecznika. Składniki na 4 słoiczki 0,75 l: 3 kg niewielkich buraczków zbliżonej wielkości Zalewa: 4 szklanki przegotowanej wody 1 niepełna szklanka octu 1 szklanka cukru
Trzeci talerzproste i pyszne i jako sos do makaronu i jako dodatek np do zapiekanki czy sałatek-polecam Składniki: garść rukoli garść orzechów(nerkowca,piniowe,laskowa lub nawet włoskie-jakie lubicie) dwie łyżki startego sera najlepiej parmezan ale może być również twardy żółty ser oliwa z oliwek sól pieprz ząbek czosnku Przygotowanie: wszystkie składniki dajemy do blendera i rozdrabniamy razem
Swojskie jedzonkosię zielony pieprz, a prawdziwków podsmażonych na klarowanym maśle chyba nie muszę zachwalać ;) Składniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy pół małej sałaty pęczek liści mniszka lekarskiego 2 garście rukoli 12 plasterków combra dojrzewającego z sarny 5-6 prawdziwków 1 mała czerwona cebulka 2 łyżeczki zielonego pieprzu w zalewie 1 łyżka klarowanego masła 1 łyżka octu winnego
Quinoa Raz!cytryny + 1 łyżka miodu, sól i pieprz), ale i bez niego bajgle smakują fantastycznie! Wypróbujcie ich także np. z kremowym serkiem naturalnym, wędzonym łososiem i rukolą oraz stekiem, mixem sałat, chrupiącym boczkiem i sadzonym jajkiem lub wieloma innymi niezwykłymi dodatkami! Ogranicza Was tylko wyobraźnia, no i może domowy budżet. :D Kurczak w sezamowej panierce świetnie będzie smakował
Cooking Monstersłodkich buraków. Najlepiej smakują podane do śląskiego obiadu. Buraki bardzo lubię nie tylko w takiej postaci. Chętnie miksuję zdrowe koktajle czy przygotowuję sałatki z ugotowanymi burakami , z rukolą i np. serem pleśniowym. Buraczki tarte do obiadu Składniki: 1 kg podobnej wielkości buraków cukier do smaku Przygotowanie: Buraki gotujemy. Odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skóry i ścieramy
Moja smaczna kuchniaBurak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEwaniliowym autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawa na rukoli autorka: kulkiwrosole | blog: Kulki w rosole Truskawki w kremie czekoladowym autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Blok sezamowo-orzechowy autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Jogurtowy deser z malinowym chia żelem autorka: colorfulrecipesblog
Weekendy w domu i ogrodzieblaszce do pieczenia, polewamy miodem i posypujemy przyprawami, obficie polewamy olejem kokosowym. Pieczemy przez 25 minut do całkowitej miękkości. Usuwamy skórę i kroimy w grubą kostkę. SAŁATKA: - porcja rukoli - 2 łyżki orzechów włoskich - garść ugotowanego makaronu Lubella nr 40 - Uszka - listki bazylii SOS: - 2 łyżki upieczonej dyni - otarta skórka z cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka oleju
SMYKWKUCHNItekturowo-papierowym ekwiwalencie "talerza" - dobry patent na odciążenie obsługi od zmywania ;) Przygodę z lokalnym Amerykańskim Burgerem rozpoczęłam od jego wersji Fit z bułką otrębową . Grillowanej wołowinie towarzyszyła tu rukola , sałata , czerwona cebula , świeży ogórek i pasta paprykowa . Ta ostatnia nadawała bułce odrobiny "mokrości", gdyż cały zestaw pozbawiony był kalorycznego sosu. Kotlet wołowy , niezbyt gruby, wytopiony został z tłuszczu podczas
Grunt to przepis!śmietanka 30 lub 36% (opcjonalnie 18%, ale lepsza jest tłustsza do tego dania) 2 łyżeczki marynowanego pieprzu Sól Pieprz Dodatkowo: Kilka suszonych pomidorów Ser z niebieską pleśnią Rukola lub roszponka lub świeży szpinak Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Nagrzać gofrownicę. Wlewać porcję ciasta i piec do uzyskania odpowiedniego koloru. Chutney
Fabryka pomysłów