Jajka w obłoczkach

Jajka w obłoczkach

Jajka w obłoczkach

Przepis na : śniadanie

O ja nieszczęśliwa, że odkryłam to dopiero niedawno! A poraz kolejny byłam pewna, że znam już wszystkie patenty na jajka. Mino, że przygotowanie może wydawać się skomplikowane, trwa tyle co zrobienie sadzonego. I nie pryska! :) Składniki: - jajka - w zależności od poziomu głodu - sól - parmezan lub inny ulubiony ser - dowolne dodatki (u mnie pomidorki papryczkowe, rukola, olej pistacjowy) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni z termoobiegiem. Białka oddzielamy od żółtek (każde żółtko w oddzielnym naczyniu). D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cook&Love

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.