rukola - 6622 przepisów (strona:317/442)

placki z cukinii z quinoa (paleo bezglutenu) 133

placki i smażymy na patelni około 4-5 minut z każdej strony. Gdy zaczną się robić złote wykładamy je na talerz. Placki z cukinii serwujemy z pietruszką, świeżą bazylią, rukolą i sosem np. czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego! Artykuł placki z cukinii z quinoa (paleo bezglutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Jadłospis #1 - 1200 kcal 158

Składniki: - 1 szt. kiwi - 2 łyżeczki sezamu Wykonanie: Kiwi pokrój w kostkę i posyp sezamem.            5. Kolacja   ok 250 kcal sałatka z rukolą, fetą i ogórkiem

Atlas Smaków
Sałatka wieloskładnikowa. 119

Piątek: Sałatka typu co głodny wegetarianin znajdzie w swojej lodówce. Znajdziecie tutaj rzodkiewki, rukolę, ogórka, pora, cebulki szalotki, które dodadzą jej ostrości oraz kilka orzeszków piniowych. Dressing: 2 łyżki oliwy z oliwekłyżka wody 1 łyżka soku z limonki1 łyżeczka musztardy 1łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru wymieszaj energicznie, polej po sałatce.Pycha! I to jest

dolcevitainmykitchen
Kasza jęczmienna z warzywami i kurczakiem 152

odmiany. Z dodatkiem soczystego i pachnącego przyprawami kurczaka i kolorowymi, zdrowymi warzywami. Możecie posypać danie innym serem, np. parmezanem, pokruszoną fetą lub twarożkiem. Obowiązkowo także coś zielonego - natka, rukola, roszponka, posiekany szpinak czy jarmuż. Kasze są doskonałym źródłem niezbędnych dla zdrowia składników spożywczych, takich jak skrobia, błonnik pokarmowy, witaminy, żelazo, magnez. Najwięcej składników odżywczych zawiera nieoczyszczony ryż oraz mąki

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z udka kurczaka po azjatycku 189

kremówkę i solimy do smaku - chwile gotujemy a następnie lekko zagęszczamy mąką przesiewaną przez sito. Możecie dodać lekko przesmażone orzechy nerkowca do gulaszu :). Podaję go z kaszą jaglaną i rukolą. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Roladki z szynki i papryki 146

Paprykę możecie zastąpić ogórkiem - świeżym, kiszonym, konserwowym lub tartymi pieczarkami - próbowałam, będą smaczne. Można je maczać w dipach, udekorować natką pietruszki, koperkiem, różnymi kiełkami, podać na liściach sałaty czy rukoli. Ma być kolorowo i kusząco! Składniki: 6 plastrów szynki eksportowej Krakusa - jest prostokątna i idealnie nadaje się do takiej przekąski zwiniętej w rulon 6 plastrów żółtego sera - ma być wielkości

Zasmakuj Kuchni
Lekka sałatka z batatem, quinoa i sałatą 318

Składniki: 2 porcje 150 g gotowanej czarnej quinoa 1 batat, ok. 350 g 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 1 duże jabłko 150 g zielonej sałaty, np. rukola, rzymska, szpinak i sałata lodowa 4 łyżki natki pietruszki, grubo pokrojonej 1 mała cebula, czerwona Sos winegred 2 łyżki winnego octu 1 łyżeczka musztardy francuskiej, gruboziarnistej 1 łyżka soku

codojedzenia
Makaron z cukinią i papryką na ostro 132

mała cukinia 8 pomidorków koktajlowych przyprawy do smaku: sól, pieprz, vegeta natur, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk 65 g tartego żółtego sera na drobnych oczkach świeża drobno posiekana natka pietruszki / rukola oliwa z oliwek Sposób przygotowania: cebulę kroimy w cienkie piórka, paprykę w kostkę, cukinię w półksiężyce, czosnek w drobną kosteczkę, pomidorki kroimy na pół, na rozgrzaną oliwę wrzucamy: cebulę, czosnek

Zasmakuj Kuchni
Burgery z piersi indyka z cukinią i suszonymi pomidorami 149

łyżki oliwy z oliwek duże szczypty soli morskiej 2 duże szczypty czarnego, świeżo mielonego pieprzu duże szczypty suszonego oregano 12 pomidorków koktajlowych lub 2 pomidory Opcjonalnie – 2 garści rukoli Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie . Foto by Fotocja

Eat me! Fit me!
Lekka sałatka z serem pleśniowym i ziarnami 138

sezamu, pestek dyni, słonecznika oraz suszonej żurawiny jest świetnym połączeniem w tego typu przekąskach.  Lekka sałatka z serem pleśniowym i ziarnami  Składniki : 1 garść sałat - mix z rukolą 100 g sera pleśniowego blue  1 papryka czerwona 1/2 ogórka zielonego  2-3 łyżki ziaren: sezam, słonecznik, dynia, suszona żurawina  Przygotowanie : Do miski przekładamy mix ulubionych sałat

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kanapka z jajkiem 190

może dobrać dodatki według własnych upodobań i tymczasowej zawartości lodówki:) U mnie dziś na przykład były to chrupkie plasterki boczku, podsmażone na patelni krążki cukinii (patelnię posmarowałam oliwą), awokado, rukola (już wyrosła na balkonie;) żółty ser. A podstawę tworzyła pyszna pełnoziarnista kajzerka. Jajko usmażyłam na wodzie, dzięki temu białko jest idealnie ścięte, a żółtko pozostaje płynne - takie lubię najbardziej. Jeszcze

Obiad gotowy
Lekka sałatka z makaronem i wędzoną rybą 245

mięso. Smakowała pysznie zarówno na grzankach z serkiem i awokado, jak w lekkiej sałatce. I ową sałatkę chcę Wam dziś pokazać:) Składniki: 200g wędzonej ryby (łosoś, gorbusza) spora garść rukoli 2 główki sałaty rzymskiej mini 10 przepiórczych jajek 100g makaronu pełnoziarnistego muszelki (u mnie Makaron Międzybrodzki ) garść kiełków rzodkiewki dressing: sok z połowy limonki 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy

Obiad gotowy
Polędwiczka wieprzowa z groszkiem cukrowym, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim 184

nagrzanego piekarnika, piec ok 90 minut w temp. 120stC. Po upieczeniu roladę pozostawić na kilka minut, następnie kroić ostrym nożem w plastry. Pysznie smakuję z dressingiem z liści rzodkiewki, rukoli i pietruszki. Smacznego

Obiad gotowy
Pesto z liści rzodkiewki i rukoli 138

również z mięsem lub na kanapkę pesto z liści rzodkiewki też smakuje pysznie. A jak doskonale dopełnia smak grillowanych szaszłyków lub warzyw! Wyśmienite! Składniki : pęczek liści rzodkiewki pęczek rukoli pęczek natki pietruszki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki tartego parmezanu sok z połowy limonki 2 łyżeczki musztardy dijon Pestki uprażyć na złoto na suchej patelni

Obiad gotowy
Lekka sałatka z tuńczykiem i jajkiem 140

Składniki: 2 małe kolorowe sałaty (albo 2 "serca" z sałaty masłowej) 2 mięsiste pomidory 1 czerwona cebula 1 puszka tuńczyka 50g oliwek 4 jajka kilka gałązek koperku garść liści rukoli kilka listków bazylii sos: 2 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki brązowego cukru szczypta soli świeżo mielony pieprz łyżka listków oregano i tymianku do posypania: prażone pestki

Obiad gotowy