rukola - 6622 przepisów (strona:308/442)

🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 111

wyglądała na niepozorną, jednak była niesamowicie syta oraz pyszna. Dwa rodzaje wędlin, kilka rodzajów sera, marynowana marchewka (to pyszne odkrycie!), marynowana cebula, świeże oliwki, samodzielnie przygotowane pesto, sos balsamico, rukola oraz bagietka. To była prawdziwa uczta! Taką deskę przekąsek polecam każdemu kto odwiedzi to miejsce. Na danie główne oczywiście wybrałam pizzę – pyszną, na cienkim cieście, idealnie wypieczoną. Polana oliwą

Kuchnia Bazylii
Sałatka warstwowa z kurczakiem i fasolką 241

grecki mieszamy z majonezem, posiekana natką pietruszki, przeciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawami (lub sosem sałatkowym). Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy równomiernie warstwę fasolki szparagowej. Całość wieńczymy porwanymi listkami sałaty (lub rukoli

Pyry na Gaz
Zapiekana z dojrzewającym salami, kurczakiem i kolorowymi pomidorkami. Pyszny kolorowy obiad. 150

Przekładamy serem żółtym. Na wierzch również posypujemy serem oraz słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 30 w sprawnym piekarniku. Mój wymagał trochę więcej czasu ;) My posypaliśmy zapiekankę świeżą rukolą, a Syn zażyczył sobie tonę keczupu. Pysznie wyszło. Polecam. Prosty, sycący obiad, a tak pełen smaku. Dokładkę każdy zaliczył ;) Mam nadzieję, że w najbliższym czasie powrócę z nowymi pomysłami

Kuchnia po mojemu
🌶 Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 174

zdjęciach Natomiast kolendra dodana do sałatki nadała jej oryginalnego charakteru. Nie chciałam całości traktować żadnym ciężkim sosem, dlatego delikatnie ją skropiłam oliwą z oliwek. Zobaczcie też: Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z pieczoną papryką Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 40 minut Składniki 3 papryki w różnych kolorach 150 g sera feta

Kuchnia Bazylii
Sałatka ze szpinaku 130

Szpinak jest wdzięczną rośliną, bowiem tak naprawdę wystarczy ją obmyć z ziemi i już może trafiać do naszego żołądka. Co więcej, nie ma ona specyficznego smaku jak na przykład rukola, więc jest to idealny substytut sałaty. Co piszą w internecie o szpinaku? Ma właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny

Kuchennyviral.pl
Kurczak w sosie z gorgonzoli 117

przykryciem około 7 - 10 minut. Śmietanę i mąkę rozrabiamy z wodą i dodajemy do sosu. Całość gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. Podajemy z makaronem, a na wierzch kładziemy rukolę

Delusional Trine
Pomarańczowy dressing do sałaty 137

mieszanką pasty miso, sosu sojowego z orzeźwiającym i słodkim sokiem z pomarańczy. Mój absolutnie ulubiony sos do wszelkiego rodzaju sałaty: nie tylko lodowej czy rzymskiej, ale również szpinaku, roszponki, rukoli. Wystarczy dodać pomidora, ogórka, paprykę lub inne ulubione warzywko, obficie skropić dressingiem i przystawka do obiadu gotowa. A jeśli do tego dołożycie jeszcze smażone tofu to macie pożywny lunch Polecam

Lamarida.pl
PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU 123

masy mięsnej, a na nią wyłożyć puree z pasternaku, posypać parmezanem. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż się zrumienią. Podawać z dowolnymi dodatkami np. z rukolą lub (tak jak u mnie) z tartym burakiem ćwikłowym. 1 porcja to ok. 400 kcal , węglowodany: 24g, białko: 34g, tłuszcz: 19g SMACZNEGO

Dietolog
Makaron zapiekany z mięsem pod beszamelem 175

pomidory, papryka, cebula, delikatny aromat gałki muszkatołowej, ostrej papryczki i curry.  Jest sycąco, prosto, smacznie, tak jak lubimy. Zapiekankę podaję ze świeżo skrojoną natką pietruszki, pasuje także rukola, lekko pikantna i orzechowa w smaku. Zapiekankę można posypać bułką tartą wymieszaną z tartym serem, wierzch po upieczeniu będzie chrupiący. Taki mięsno-warzywny farsz świetnie nadaje się do przygotowania lasagne

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 104

zdjęciach Natomiast kolendra dodana do sałatki nadała jej oryginalnego charakteru. Nie chciałam całości traktować żadnym ciężkim sosem, dlatego delikatnie ją skropiłam oliwą z oliwek. Zobaczcie też: Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z pieczoną papryką Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 40 minut Składniki 3 papryki w różnych kolorach 150 g sera feta

Kuchnia Bazylii
Pesto z rukoli i pistacji 117

makaronem spaghetti czy ryżem. Warto wypróbować przepis by cieszyć się daniem godnym mistrzów. Można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni zalane w słoiczku z wierzchu olejem. Pesto z rukoli i pistacji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka tajska z dresingiem orzechowym / Thai salad with peanut dressing 278

typu dań, polecam także moją orzeźwiającą sałatkę z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą i sałatkę z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce – wszystkie absolutnie przepyszne. Dorzuciłam ekstra trochę rukoli gdyż miałam jeszcze jakąś resztkę, jednak nie jest ona niezbędna. Można za to dodać inne swoje ulubione warzywa jak np. papryka, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka tajska

karmelowy
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 175

owsiane z marchewką i jabłkiem ; blog: Zdrowe smaki Mus malinowy z nerkowcami i miętą ; blog: Inspirowane naturą Sałatka z arbuzem, awokado i krewetkami ; blog: SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska Rukola z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami i ananasem ; blog: Czerwień i błękit Kasza manna z truskawkami ; blog: Bistro Patio Ogórki z miodem - przetwory na zimę ; blog: Przepisy mojej mamy Bananowy sernik

Weekendy w domu i ogrodzie
Pizza z pesto, ziemniakami i cebulą 145

ciastem robimy dokładnie tak samo. Powstałe pizze wstawiamy do piekarnika na 12-14 minut do temperatury 220 stopni Celsjusza. Po wyjęciu pizze delikatnie skrapiamy łyżką pesto i opcjonalnie posypujemy rukolą. Smacznego

Kolizje Smaków
Makaron z warzywami 170

Proste danie, prosty makaron w warzywami, który można zastąpić cenna w składniki odżywcze kaszę lub brązowy ryż. Gotowe danie zawsze posypuję czymś świeżym zielonym, najczęściej pada na natkę lub rukolę (zawiera dużo wapnia) - jej ostrzejszo-orzechowy smak wspaniale podkreśla dania z makaronu i warzyw. Składniki: 300 g makaronu krótkiego, np. kokardki, świderki, podobne 1 cebula 3 ząbki czosnku

Zasmakuj Kuchni