słów o składnikach odżywczych w nim zawartym i ich wpływie na organizm. Wszystkie opatrzone pięknymi zdjęciami, które po prostu kuszą, by coś zdrowego zrobić. Są koktajle z owocami, makiem, rukolą, rzodkiewkami czy burakiem, generalnie jest w czym wybierać. Polecam serdecznie wszystkim, którzy chcą urozmaicić swoje menu i zdrowo się odżywiać, bo jest w czym wybierać. Może być także świetnym prezentem
Cynamonowe szczęścieSKŁADNIKI 100 g rukoli 100 g kolorowych pomidorków 1 mały burak (kupuję gotowe ugotowane) 3 małe oscypki owcze 100 g szynki jamon curado PRZYGOTOWANIE: Rokolę i pomidory dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki przekrój na pół. Buraka pokrój w małą kostkę. Oscypki pokrój w kostkę. Każdy plaster szynki pozawijaj w rulonik i przekrój na pół. Wymieszaj delikatnie składniki i polej sosem
ClauditteMissCookingHelth&Beauty" - pełne błonnika i antyoksydantów koktajle, które pomogą np. w walce z zaparciami, ale też świetnie wpłyną na stan skóry, włosów czy paznokci. Spróbujecie koktajlu z rukoli, ananasa i grejpfruta lub owocowego z ostropestem :) Ostatni rozdział to koktajle dla ...Panów :) Tak! Autorzy próbują przekonać, że koktajle nie są przeznaczone tylko dla Pań i dzieci, ale mogą
Moje Kuchenne RewelacjeRozgrzej oliwę na patelni i zrumień ziemniaki. Posyp je chili, po czym dodaj odcedzoną ciecierzycę. Opłucz szpinak i jarmuż. Sałatkę można przyrządzić z samego szpinaku lub zamiast jarmużu dodać rukolę. Wymieszaj sałatę z plasterkami rzodkiewki, po chwili dodaj ziemniaki z ciecierzycą, pokrojoną w piórka dymkę i pokruszoną fetę owczą. Wymieszaj składniki na dressing. Polej nim sałatkę i wymieszaj przed podaniem
codojedzeniatosty z awokado i jajkiem 2017-06-14 14:54:51 Porcje 1 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kromki pełnoziarnistego chleba 1/2 dojrzałego, miękkiego awokado 1 garść roszponki, rukoli lub szpinaku 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 jajka mały kawałek drobno posiekanej czerwonej cebuli sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Awokado pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Chleb
Powiedz dietom niesałatkowy ziołowy wędzony boczek jajko Przygotowanie Z ciasta wyciąć kwadraty. Na jednej partii położyć owinięty cienkim plasterkiem boczku szparag. Na drugiej - boczek zamienić serem sałatkowym plus kilka listów rukoli. Posypać tartym serem grana padano, zlepić, posmarować jajkiem i do pieca na 15 minut w 180 st C. Smacznego
Gaździnka warzypuszka tuńczyka w oleju 1 szklanka oliwek 200 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek wężowy 1 garść słonecznika 1 mała czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 solidna garść rukoli 1 łodyga selera naciowego sos 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżka sosu sojowego szczypta soli
Jadło i czytadłobardziej udanie ;) Przepis prosty, mało składnikowy, aczkolwiek dodatki każdy może dostosować do swoich aktualnych zachcianek i np dodać kurczaka zamiast boczku, kukurydzę zamiast kapar, na końcu ułożyć listki rukoli... Możliwości jest wiele! Do koloru, do wyboru... Zamiast też przygotowywać większą pizzę, można wszystkie składniki wymieszać- łącznie z dodatkami i upiec mniejsze "placuszki". Ten pomysł wpadł mi do głowy jednak dopiero
Kuchnia w czekoladziewinem - zawsze na posterunku! Ważne żeby była świeża, chrupiąca i posmarowana dobrym masłem. :) Propozycje kompozycji: cienko krojona szynka - musztarda Dijon - sałata francuski pasztet - musztarda pełnoziarnista - korniszony camembert - konfitura morelowa - rukola pierś z kurczaka - winegret - czerwona cebula - sałata tuńczyk - majonez - kapary - tarty ser grillowana kiełbasa - musztarda Dijon - tarty ser - pomidor omlet - smażony boczek - keczup - szczypiorek salami - pomidory - oliwki - tarty ser - bazylia
zadanie-gotowaniejest idealne do tego sosu. Najlepsza kanapka Składniki: na dwie kanapki ½ ciabaty, ok. 20 cm 200 g kurczaka, grillowanego lub smażonego 9 plastrów pomidorów 4 liście sałaty rzymska garść rukoli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sos curry z mango 200 g creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżeczki curry w proszku 50 g puree z mango
codojedzeniaWiosenną porą kiedy jest sezon na szparagi możemy przygotować taką smaczną i lekką sałatkę. Możemy ją przygotować na kolację lub do pracy, polecam. Składniki: 50 gram rukoli 200 gram zielonych szparagów 2-3 jajka ugotowane na twardo 2 małe pomidory 1 mała cebula Olej lniany Przyprawa do sałatek Cykoria Sól Sposób przygotowania: Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka
Bajeczna Kuchniapodajemy na gorąco z sałatą z lekkim sosem. Polecam także inne przepisy na szparagi: Szparagi zapiekane z serem Smażone szparagi z szalotkami, imbirem i orzeszkami ziemnymi Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami
My Chcemy Jeśćbyć mrożona). W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Makaron przełożyć do sosu, wymieszać, wyłożyć na talerze. Posypać pokruszonym serem, oliwkami, listkami bazylii (nie miałam świeżej, więc posypałam młodą rukolą). Smacznego
Obiad gotowysię sama! Tak przygotowane szparagi wraz z jajkiej w koszulce stanowią świetną propozycję śniadaniową. Idealnie komponują się z młodymi ziemniakami i pomidorkami w wersji obiadowej, a ułożone na listkach rukoli i skropione octem balsamicznym będą przepyszną kolacją. Brzmi świetnie? :) A do tego do ich przygotowania wystarcza jedyne 15 min! :) SKŁADNIKI (3-4 porcje) 30 szparagów 10 plasterków boczku 2 łyżki
DefinicjaSmaku