rukola - 6622 przepisów (strona:281/442)

ROLADKI Z SZYNKI Z SERKIEM I ORZECHAMI (keto, LCHF, redukcja, bez glutenu) 302

innego zalecanego oleju zimnotłoczonego o neutralnym smaku np. z awokado , z ostropestu itp. (można pominąć jako składnik farszu a dodać do warzyw w postaci surówki np, mixu sałat, roszponki, rukoli, szpinaku i innych warzyw, które oczywiście należy wliczyć w makro) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony inne ulubione przyprawy np. papryka lub zioła np. szczypiorek, koperek. Orzechy

Ola la LCHF
Włoska sałatka z młodych ziemniaków 94

sałatkę z zmieniaków pochodzi z bloga Gimmesomeoven.com   Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1/2 czerwonej cebuli Kilka suszonych pomidorów Kawałek salami Garść pomidorów koktajlowych Garść oliwek Garść roszponki lub rukoli Garść liści bazylii Pieprz Dresing 6 łyżek oliwy 2 łyżki czerwonego octu winnego lub octu balsamicznego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżeczka suszonego tymianku Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki umyj, obierz

Niedzielny kucharz
Sos miodowo-musztardowy do sałatek 349

solą oraz pieprzem. Ponownie potrząsamy słoiczkiem lub mieszamy małą rózgą kuchenną, aż do otrzymania sosu o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Wykorzystałam go też między innymi do tej sałatki: sałata rzymska, rukola, pomidorki koktajlowe i mini kulki mozzarelli

Smaki Na Talerzu
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z PIECZONYMI MŁODYMI ZIEMNIAKAMI 83

jako dodatek do grilla! koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * Beczka śledzi SEKO. Filety śledziowe z suszonymi ziołami 550 g * młode ziemniaki * świeży koper * świeża pietruszka * czarne oliwki * świeże sałaty ( roszponka, rukola, cykoria ) * czerwona cebula * rzodkiewka * sól, pieprz, papryka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Śledzie wyciągamy z oleju, odsączamy, kroimy na większe kawałki. Młode ziemniaki czyścimy, obtaczamy w soli, pieprzu, papryce, polewamy oliwą i pieczemy

Ostra na Słodko
Bowl z hummusem 124

sałatka brokułowa –  kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację BOWL Z HUMMUSEM Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15 minut Składniki: – 2 garści rukoli lub innych sałat – 2-3 jaja sadzone – 1 awokado – po 3-4 łyżki hummusu na porcję – możesz użyć dowolnego: klasyczny hummus , hummus pomidorowy , hummus z soczewicą , – garść

nietylkopasta.pl
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami 135

jako przystawka na różnego rodzaju spotkania towarzyskie 1 porcja ok. 130 gram piersi z kurczaka 5/6 szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola) Parmezan do posypania ok.1 łyżka Marynata przyprawa do kurczaka olej sos czubata łyżka majonezu czubata łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny 2 listki świeżej mięty szczypta soli Kurczaka wymieszaj

Andzia Pichci
Szparagi z makaronem i boczkiem wędzonym 90

szparagami. Dodajemy boczek i pokrojoną na małe kawałki szynkę parmeńską. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy danie skropione oliwą i posypane tartym parmezanem. Można posypać rukolą, jej orzechowy smak świetnie się komponuje ze szparagami. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Penne z młodymi liśćmi, oliwkami i pestkami słonecznika 130

Kupiłam paczkę młodych listków a w niej: rukola, szpinak i botwina. Zjedliśmy połowę paczki a reszta zaczynała więdnąć, danie w głowie powstało w 3 sekundy. Oliwki ulubione do dania dodałam i aby chrupało uprażone pestki słonecznika. Gorąco polecam. Makaron z młodymi listkami, oliwkami i pestkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI, KURCZAKIEM I FETĄ (keto, LCHF, bez glutenu) 216

białka, zwiększając bądź zmniejszając ilość mięsa, sera i oleju oraz dodatków w postaci orzechów. Składniki – sałatka z truskawkami, kurczakiem i fetą (1 porcja): 100 g mixu sałat, rukoli, roszponki, szpinaku 80 g piersi z kurczaka 50 g sera feta 80 g truskawek sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 20 ml oliwy z oliwek extra vergine 20 ml oleju

Ola la LCHF
Podsumowanie akcji kulinarnej - kuchnia szkocka 2019 147

Jalapeno Przepisy, które przygotowałam do akcji kulinarnej - Kuchnia Szkocka 2019 : Propozycje śniadaniowe: Jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem Jajecznica z wędzonym łososiem Zupy: Zupa z rukoli z wędzonym łososiem Zupa brokułowa z wędzonym łupaczem Przystawki: Tarteletki z haggisem i sosem whisky Tarteletki z wędzonym łososiem i koperkiem Pieczarki faszerowane haggisem Dania główne - ryby: Ryba

Codzienne Gotowanie
Niedzielny Kucharz w TOK FM 102

ziemniaków z musztardowo-miodowym dresigiem Lekko słodki dresing na bazie musztardy i sosu podkręca słodycz młodych ziemniaków. Do tego dochodzi chrupka, pikantna rzodkiewka, kremowa fasolka szparagowa i orzechowa, pieprzna rukola oraz chipsy z ostrego salami. Pycha. Zobacz przepis Wtorek: Domowe sushi   Danie dla leniwych, mało wprawnych kucharzy, którzy uwielbiają japoński przysmak i nie przyjdzie im nawet do głowy

Niedzielny kucharz
Fit sałata z krewetami 119

marynowane w oleju z czosnkiem Podane wyżej składniki są wystarczające na dwa solidne talerze sałatki. Ja do przygotowania mojej sałaty urzynają mieszanki z czerwona sałata i roszponką lub z rukolą, te dwie lubię najbardziej! Sałatę wsypujemy do miski, następnie kroimy na połówki pomidorki koktajlowe, ogórka w połówki plasterków (dokładnie myje wcześniej warzywa wiec pozostawiam skórkę na ogórku). Pokrojone warzywa przekładamy

Cookery.pl
Buddha bowl z ciecierzycą i szparagami 106

Buddha bowl z ciecierzycą i szparagami to mój pomysł na miskę szczęścia, czyli pyszny i pełnowartościowy posiłek. Jej najważniejszymi elementami są świeże, zielone liście (rukola, szpinak, jarmuż), gruboziarniste kasze (jaglana, gryczana, bulgur) oraz dodatek białkowy w postaci roślin strączkowych (ciecierzyca, fasola czy bób). Do tego oczywiście porcja świeżych warzyw! Smacznego! Przepis powstał do letniego numeru Magazynu Aromat , który wydajemy razem

Pasja Smaku
Gofry wytrawne 109

sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.Ale to mogą być różnego rodzaju pasty, twarożki,wędliny, ryby wędzone czy sery i warzywa. 1 szklanka maki pszennej tortowej 3/4 szklanki mleka 2 jajka

Andzia Pichci