rukola - 6622 przepisów (strona:282/442)

TARTA Z RICOTTĄ I PESTO Z NATKI MARCHEWKI 126

nagrzanego piekarnika (190°C) na około 30 minut aż wierzch tarty się przyrumieni, a masa z ricotty i jajek zetnie. Podawaj z resztą pesto i zieloną sałatą (roszponką, rukolą, batawią) doprawioną winegretem. *Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. ** Jeśli wolisz, użyj śmietany sojowej. źródło inspiracji: francuski magazyn Slowly veggy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka warstwowa z szynką i selerem konserwowym 186

groszek ser żółty sos żółtko jajka. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.   Zobacz inne przepisy na sałatki warstwowe: Sałatka Gyros Nietuzinkowa Sałatka Warstwowa Sałatka Warstwowa Z Szynką I Rukolą Warstwowa Sałatka Śledziowa Lekka Sałatka Warstwowa Z Tuńczykiem Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem   [caption id="attachment_8202" align="aligncenter" width="685"] Sałatka warstwowa z szynką[/caption] Artykuł Sałatka

e-PrzepisyKulinarne
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 92

pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym → Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem z cukinią

Oryginalny smak
Roladka z łososiem i szparagami w nori z sosem tamaryndowym 96

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sałatka z sosem tamaryndowym → Jajka zięcia → Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym

Oryginalny smak
Surówka z burakiem 179

Składniki: 2 ugotowane buraki 50 g roszponki lub rukoli ok. 70 g sera feta garść orzechów włoskich sól, pieprz oliwa sok z cytryny Przygotowanie: Obrane buraki pokroić w kostkę razem … Czytaj dalej Surówka z burakiem

czarrna od kuchni
Piątek: Shaking beef (Bo Luc Lac) 109

łyżka octu ryżowego lub winnego 1 łyżka półsłodkiego wina (opcjonalnie) ½ łyżeczki sosu rybnego 4 łyżki oleju Kilka łyżek siek 1 czerwona cebula posiekana w plastry 1 pomidor 2 garści rukoli lub innej sałaty Przygotowanie: Krok 1 Wołowinę pokrój w kostkę o boku około centymetra. Wymieszaj z łyżeczką cukru, łyżeczką pieprzu i łyżką oleju. Marynuj co najmniej godzinę. Krok 2 Połącz

Niedzielny kucharz
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 106

coś zdrowego i niezdrowego (warzywa i boczek w jednym). Składniki łatwo zapamiętać, dzięki mnemonikowi EAT COBB – Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese. Składniki: garść sałaty lub rukoli awokado pokrojone w kostkę i skropione łyżka soku z cytryny, żeby nie ściemniało tarty żółty ser lub pokruszony ser pleśniowy bleu pomidor pokrojony w kostkę kawałek papryki pokrojony w kostkę

Ugotowane pozamiatane
Pesto z czosnku niedźwiedziego 105

czosnku niedźwiedziego 2019-05-16 14:13:11 Pesto z bazylii chyba wszystkim jest dobrze znane. Jednak pesto można przygotować w zasadzie z każdej zielonej rośliny - natki pietruszki, rukoli, a nawet liści rzodkiewki. Dziś w roli głównej - czosnek niedźwiedzi! Wspaniały, wiosenny cud natury. Czosnek niedźwiedzi doskonale sprawdza się w kuchni. Co ważne, lepiej się trawi niż klasyczny czosnek

Wędrówki po kuchni
10 przepisów na dania ze szparagami (10 ricette con gli asparagi) 125

szparagami, cukinią i sosem serowym Pieczone roladki z indyka ze szparagami Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym Krem z groszku, szparagów i szynki parmeńskiej Sałata z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami Quiche ze szparagami w sosie z ricotty i fety Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Wtorek: Makaron primavera 93

łodyżek szparagów ½ główki brokuła 1 szklanka groszku (może być mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Sól i pieprz Pesto Garść orzechów (laskowych, włoskich) Garść bazylii lub rukoli, szpinaku, albo mieszanka ziół i sałat 6 łyżek tartego parmezanu 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Odcedź. Krok

Niedzielny kucharz
Roladki z tortilli 165

minut. Po tym czasie wyjmij, usuń folię, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu.   Możesz użyć innych ulubionych składników np. rzodkiewki, ogórki konserwowe, paprykę konserwową, szpinak, rukolę, sałatę lodową, oliwki, kukurydzę, tuńczyka, łososia.             Sprawdź pomysły na sałatki… – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka

Kulinarny S.O.S.
Piątek: Super prosta lasagna z ravioli 118

ravioli lub toretlini (najlepiej świeżego) 2 szklanki sosu marinara (około pół litra) np. według tego przepisu 1 kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu Pesto Garść bazylii lub pęczek pietruszki, szpinaku, rukoli lub mieszanka różnych „zielenin”:) ½ szklanki tartego parmezanu Garść orzechów pistacjowych, albo laskowych albo włoskich 6-8 łyżek oliwy Sok z cytryny (około łyżki) Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej

Niedzielny kucharz
Obwarzanki 135

Monte Cristo Gofry Na szybkie śniadanie obwarzankę można posmarować masłem i w zasadzie nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Oczywiście na bogato przygotowuję je z pyszną szynką i rukolą i jest to doskonałe śniadanie , ale na szybko w zupełności wystarczy masło. Pomysł na śniadanie to dla mnie przede wszystkim domowe pieczywo, które właściwie z wszystkim smakuje wybornie. Śniadanie

MamaOskarka
Frittata z białymi szparagami 121

jajek oraz warzyw. Czasami dodać można także szynkę, ser i zioła. Frittata z białymi szparagami Frittata to idealna propozycja śniadaniowa. Podana na ciepło z odrobiną świeżego koperku lub sałaty rukoli zaspokoi głód niejednego głodomora. Bardzo się cieszę, iż w sklepach dostępne w końcu są świeże szparagi. Do wyboru mamy zarówno zielone jak i białe szparagi. W sezonie jak często tylko

mecooks
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM 90

SKŁADNIKI: - tuńczyk w sosie własnym - 1/2 puszki - jajo ugotowane na twardo - 1 szt. - sałata rzymska - 4 liście - rukola - 2 garści - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - słonecznik łuskany - 1 łyżka - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - chleb żytni (u mnie z żurawiną) - 2 kromki WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas