rukola - 6622 przepisów (strona:286/442)

Pizza serowa ze świeżym szpinakiem 88

Jutro jest Międzynarodowy Dzień Pizzy, więc na pewno nie zgadniecie jaki będzie przepis XD Osobiście bardzo lubię pizze, zwłaszcza te, które zawierają świeżą rukolę. Jednakże ostatnio odkryłam, że świeży szpinak też doskonale do niej pasuje. I tak oto powstała pizza serowa ze świeżym szpinakiem. Przepis bardzo prosty, a jeśli koniecznie musicie mieć kawałek mięcha w pizzy polecam dodać kawałki kurczaka

PatiGotuje
Sałatka z wędzonym indykiem 349

Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ze smażonym serem Camembert i żurawiną 144

miałam wyjątkową ochotę na ser Camembert. Tutaj wykorzystałam go w wersji panierowanej z dodatkiem żurawiny. Składniki na sałatkę ze smażonym serem Camembert i żurawiną (3 porcje): mix sałat z rukolą pomidorki koktajlowe 200 g mała czerwona cebula duży ser Camembert żurawina jajko mąka bułka tarta musztarda oliwa z oliwek sól pieprz Zrobić sos tzn. wymieszać oliwę z oliwek z łyżką

Karola gotuje
Sałatka z polędwicą w pieprzu i popcornem 99

pikantnym akcentem jest popcorn (koniecznie kupcie ten mocnooo pikantny, bo sprawdza się genialnie). Sałatka z polędwicą w pieprzu i popcornem Składniki: około 100 g mixu sałat (u mnie szpinak, rukola, dwa kolory botwinki, roszponka) około 250 g polędwicy wieprzowej 15 g pieprzu kolorowego garść pomidorków koktajlowych 100 g sera cheddar duża garść popcornu pikantnego Helio łyżka masła klarowanego/oleju sól Dressing

PatiGotuje
Restauracja Magia | Lublin – Miejsca ze Smakiem 100

znajomych, dlatego też na stole gościło więcej niż zazwyczaj, różnorodnych dań Sami zobaczcie, jak zróżnicowane było nasze menu. Co na przystawkę? Na przystawkę zamówiliśmy carpaccio wołowe z kremem truflowym, rukolą i Grana Padano, ślimaki z masłem czosnkowym serwowane na bagietce oraz tatar z jelenia podany z jajkiem przepiórczym, marynowanymi borowikami. Do przystawek wybraliśmy Nalewkę Saska Pomarańczowa z Nutą Burbona

Kuchnia Bazylii
Sałatka z jajkiem, rukolą, kaszą jęczmienną papryką i oliwą z oliwek 106

zawiera mnóstwo składników mineralnych, a w tym wszystkie aminokwasy pochodzące z jaj! Składniki: 2 jaja ugotowane na twardo  50g suchej kaszy jęczmiennej 1 czerwona papryka 2 garście rukoli 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryk słodka Sposób przygotowania: Jaja umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą. Czekamy, aż się zagotuje woda. Gotujemy

Truskawkowa Fiesta
Pasta z tuńczyka i czarnego sezamu 91

najczęściej po niego sięgam. Pastę na kanapce dekoruję świeżymi lub marynowanymi warzywami, koprem lub natką. Świetnie pasują tu: świeży ogórek, pomidor, rzodkiew, kiszone lub konserwowe ogórki, papryka, szczypior, natka, rukola, koper. Ma być zdrowo i kolorowo, wręcz wiosennie! Zwiastun wiosny z dodatkiem świeżych warzyw. SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 170 g (po odsączeniu 120 g) 2 jajka

Zasmakuj Kuchni
Muszle makaronowe nadziewane leśnymi grzybami. 157

cebula 1 mały por pół szklanki groszku konserwowego sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej pietruszki 1 łyżka masła   Sos; 1 puszka pomidorów bez skóry 1 garść rukoli 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka wody sól, pieprz , słodka papryka do smaku  1 kulka sera mozzarella    Przygotowanie; Muszle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Grzyby

Radość kipiąca uśmiechem.
Krem z buraków i jabłek 87

rosołu ( Dary Natury ) połowa łyżeczki słodkiej papryki do smaku sól, pieprz, lubczyk opcjonalnie: większa szczypta gałki muszkatołowej łyżka soku z cytryny oliwa z oliwek do podania: natka pietruszki, siekana rukola, suszone owoce, płatki migdałów, kleks jogurtu lub śmietany, grzanki, kosteczki upieczonych buraków PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, bez termoobiegu, grzanie góra plus dół. Buraki szoruję, osuszam, zawijam

Zasmakuj Kuchni
Kopytka z buraków i kaszy jaglanej 107

formowaniem oprószmy ręce mąką lub nasmarujmy lekko oliwą. Kopytka wrzucamy na wrzątek. Jeżeli kopytka wypłyną na powierzchnię od tego czasu gotujemy jeszcze przez 1 minutę. Kopytka podajemy na liściach rukoli. The post Kopytka z buraków i kaszy jaglanej appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Sałatki w słoiku - 3 pomysły na wartościowy lunch do pracy 153

trwałe, np. kaszę, makaron, strączki, twarde warzywa. Następnie układamy dodatki bardziej delikatne i miękkie, które nie powinny stykać się z sosem. Na samą górę słoika wkładamy garść zieleniny - sałatę, rukolę, szpinak. Ponieważ listki znajdują się daleko do sosu, nie zwiędną i sałatkę można przechowywać w lodówce nawet do następnego dnia. Aby przedłużyć jeszcze trwałość zielonych liści, można bardzo delikatnie

Chilli Czosnek i Oliwa
17 przepisów na lunch do pracy 111

czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki

Moja smaczna kuchnia
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 127

tego przepisu wiecie co jecie. Możecie go z powodzeniem podawać swoim dzieciom. Sos Sriracha był wielokrotnie wykorzystywany już na blogu. Przygotowaliśmy przepis na ostry sos chilli , sałatkę makaronową z rukolą , czy zapiekankę makaronową z wołowiną . Zatem nie ma opcji, sos na pewno wam się nie zmarnuje, jeśli nie wykorzystacie w całości go do smażonej piersi z kurczaka. Zabieramy się

Kuchennyviral.pl
Tosty z pieczywa czosnkowego z szynką 126

smaku. Wiosenne wydanie tostów i garść witamin :) Składniki: * bagietka * 2-3 ząbki czosnku * oliwa z oliwek * pomidorki koktajlowe * kiełki * szynka np. parmeńska, szwarcwaldzka, bądź inna dowolna * dowolna sałata np. rukola, roszponka czy masłowa Bagietkę pokroiłam w plastry ok. 2 cm grubości. Skropiłam oliwą z oliwek i podsmażyłam na suchej patelni.  Czosnek przecisnęłam przez praskę i natarłam nim ciepłe jeszcze

Pieprzyć z Fantazją
Pomidorowa z ciecierzycą i wrapsy 70

litr wody + kostka rosołowa ząbek czosnku zioła: bazylia, pietruszka, oregano  100 g sera Brie pokrojonego w plastry 4 tortille sałata (tutaj wybór zależy od nas ja miałam rukolę) 1 czerwona cebula kilka łyżek sosu czosnkowego (majonez, jogurt naturalny,czosnek) Smażymy na łyżce oleju cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy ciecierzycę i pomidory. Podlewamy wodą.Gotujemy przez 10 minut

Na moim talerzu