ostatni weekend objadałam się soczewicami i innymi ciecierzycami. A że parmezan zaczął już trochę słabo wyglądać, postanowiłam go wchłonąć na śniadanie razem z pastą z ciecierzycy (z dodatkiem rukoli i pomidorów). Wyszło pysznie. Pasta jest najsmaczniejsza świeża, na drugi dzień była już średniakiem. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 2 ząbki czosnku duża garść startego parmezanu 4 łyżki oliwy extra virgin
Kardamonovyszparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 5 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść sałat typu rukola, musztardowiec, roszponka lub inne podobne – 50 g sera gorgonzola – pół gruszki – garść orzechów włoskich lub orzechów pekan – 1,5 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka syropu
nietylkopasta.pljeden raz w sezonie szparagowym. Składniki: 250 g szparagów 1 łyżka masła ghee/oliwy sól, pieprz z młynka 50 ml białego wytrawnego 4 jajka 50 g creme fraiche zioła/ szczypiorek, rukola Wykonanie: szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki. Posmażyć na rozgrzanym maśle prze 1-2 minuty. Oprószyć solą i pieprzem, następnie podlać winem i dusić przez około 5 minut do odparowania alkoholu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!innych wypieków (około 1 godz) ciecierzycę, obranego, pokrojonego na mniejsze części buraka, czosnek i pozostałe przyprawy zblendować na gładka masę hummus z burakiem wyśmienicie smakuje z awokado i listkami rukoli. Z tego powodu nie dodaję do hummusu za dużo oliwy, ponieważ awokado zawiera sporo tłuszczu. Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest miękka sprawdzamy czy należy doprawić, w razie potrzeby odparowujemy a następnie dodajemy jogurt chwilę dusimy i wbijamy jajko. Farsz powinien być ostro-kwaśny. Faszerujemy naleśniki, Ja podałam na rukoli skropionej oliwą i sokiem z cytryny i polałam ostrym keczupem
harrisaKarczochy cieszą się szczególnym uznaniem we Włoszech, gdzie przygotowuje się... Artykuł SAŁATKA Z KARCZOCHEM, SEREM FETA I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEjuż robił zupę z botwinki w tym sezonie? Uwielbiam buraki, a ostatnia sałatka z pieczonego buraka z rukolą i serem pleśniowym już trafiła do stałego menu wielu z Was, jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu! Dzisiaj pora na sobotnią zupę sezonową czyli zupa z botwinki, koniecznie ziemniakami i dużą ilością czosnku. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej
Moja smaczna kuchniaszparagi i salami, wstawić do nagrzanego do 250-280stC piekarnika, piec ok 7-10 minut (w zależności od grubości ciasta). Po wyjęciu z piekarnika do pizzy można dodać rukolę. Smacznego
Obiad gotowyblachę wyłożoną papierem do pieczenia . Za pomocą małej łyżeczki nakładam na środek farsz. 4. Piekę ok 3 minut ( obserwuję) w 180 stopniach. 5. Podaję np ze świeżą rukolą i ulubionym sosem
Gotowanie PatkiCiasto smarujemy koncentratem , posupujemy solą i pieprzem , serem tartym . Kładziemy składniki. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Podajemy z ulubionym sosem i np. świeżą rukolą
Gotowanie Patkikwasu moczowego w organizmie. Przepisy na szparagi: Omlet ze szparagami na bogato Smażone szparagi z szalotkami, imbirem i orzeszkami ziemnymi Omlet ze szparagami na bogato Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami
My Chcemy JeśćSałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka jajeczna Sałatka z kaszy bulgur z marchewką i pomarańczowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka
Moja smaczna kuchniapróbowaliśmy, dzisaj polecamy Wam za to wypróbowany sos szczypiorowo-imbirowy. To doskonały dodatek do dań typu leftovers . Do makaronu możecie dodać dowolne pozostałości pieczonego mięsa, dorzucić garść szpinaku, rukoli, czy innych warzyw – cokolwiek macie w lodówce. Potem już tylko sos i gotowe. Przepis wzięliśmy z saveur.com , ale można go znaleźć na wielu blogach i serwisach kulinarnych. Oryginalnie pochodzi
Niedzielny kucharzzielone nie wymagają skomplikowanej obróbki. Do tego pyszny sos. Tym razem jednak moje szparagi zamknęłam w kanapce i zjadłam je na kolację. Dodałam do nich wędzonego łososia, kilka listków rukoli oraz pyszny sos który zrobicie w 2 minuty. Całość nie tylko jest przepyszna ale i naprawdę prosta w przygotowaniu. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy
nietylkopasta.plpróbowaliśmy, dzisaj polecamy Wam za to wypróbowany sos szczypiorowo-imbirowy. To doskonały dodatek do dań typu leftovers . Do makaronu możecie dodać dowolne pozostałości pieczonego mięsa, dorzucić garść szpinaku, rukoli, czy innych warzyw – cokolwiek macie w lodówce. Potem już tylko sos i gotowe. Przepis wzięliśmy z saveur.com , ale można go znaleźć na wielu blogach i serwisach kulinarnych. Oryginalnie pochodzi
Niedzielny kucharz