rukola - 6622 przepisów (strona:294/442)

Piątek: Sałatka z krewetkami i fetą 166

tutaj. Składniki: 30 g krewetek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano, może być suszone 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Garść pomidorków koktajlowych Garść świeżej bazylii lub rukoli, albo roszponki Ser feta Przygotowanie: Krok 1 Rozetrzyj ząbek czosnku z odrobiną soli na pastę – używając płaskiej strony noża rozcieraj posiekany ząbek o deskę do krojenia. Wymieszaj z łyżką

Niedzielny kucharz
Czwartek: Sałatka z młodych ziemniaków, bobu i fasolki 130

Składniki: 0,5 kg młodych ziemniaków 0,5 kg bobu 30 g fasolki szparagowej 2 jajka ugotowane na twardo Pesto: Mała garść pietruszki Mała garść świeżej bazylii Mała garść rukoli Mała garść orzechów pistacjowych, laskowych lub dowolnym nasion: słonecznika, dyni 1/4 szklanki parmezanu 1 ząbek czosnku Sok z połowy cytryny Kilka łyżek oliwy Sól i popieprz do smaku Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Sałatka z pomidorków i truskawek 137

osuszyć Składniki sałatki ułożyć na talerzu, polać sosem. Składniki na sos: miód sok z cytryny olej Składniki zmieszać w małym słoiczku. Mix sałat można zamienić na roszponkę czy rukolę. Inspiracja z bloga kuchennymidrzwiami.pl

Proste Potrawy
Biało-czerwony sernik na zimno w dwóch smakach - truskawkowym i kokosowym 142

inne przepisy na biało-czerwone dania: Zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa Domowe lody kokosowo-truskawkowe Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli

My Chcemy Jeść
Placuszki z bakłażanem (Frittelle di melanzane) 166

podzieliłam si ę  z Wami tym przepisem ;) Latem często je przygotowuj ę na kolacj ę,  podaj ę  z sa ł atą  z rukoli i pomidorów  z dodatkiem sosu czosnkowego. A dla miłośników oberżyny, polecam moje wcześniejsze przepisy: parmigiana czyli zapiekanka z bakłażanów , makaron z bakłażanem i suszonymi pomidorami , kotleciki z bakłażana , roladki

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z młodych ziemniaków 113

Składniki: 0,5 kg młodych ziemniaków 0,5 kg bobu 30 g fasolki szparagowej 2 jajka ugotowane na twardo Pesto: Mała garść pietruszki Mała garść świeżej bazylii Mała garść rukoli Mała garść orzechów pistacjowych, laskowych lub dowolnym nasion: słonecznika, dyni 1/4 szklanki parmezanu 1 ząbek czosnku Sok z połowy cytryny Kilka łyżek oliwy Sól i popieprz do smaku Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci 117

oraz odrobiną oliwy. Pokrój na 8 porcji i podawaj.  ➤ Rada: Do salsy zamiast nać marchewki i rzodkiewki możesz wykorzystać zioła. Do tej tarty polecam szczególnie natkę pietruszki oraz rukolę

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z zapiekanym camembert i prosciutto 144

porcje porcja camembert, około 300 g 100 g prosciutto 50 g włoskich orzechów 300 g owoców, np. winogrona 10 rzodkiewek 10 cm ogórka 100 g mieszanej sałaty, rukola i sałata rzymska 2 łyżki miodu Wyjmij camembert z opakowania i włóż do żaroodpornego naczynia. Nastaw piekarnik na 200ºC i piecz ser przez 10 minut. Środek sera powinien się lekko uginać

codojedzenia
Sałatka z burakami i kozim serem 198

było szybciej Sałatkę możecie polać także sosem balsamico, w takiej wersji jest równie smaczna. Zobacz też: Zupa krem z buraków Buraczki z octem balsamicznym i miodem Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Przepis na sałatkę z buraków i sera koziego Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki duży, ugotowany burak 2 garście mixu sałat ser kozi - roladka około

Kuchnia Bazylii
Kanapka drwala 118

vouchery o wartości 1000 zł na rower lub inne zakupy w Decathlon. KaNAPKA drwala PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI: – pełnoziarniste pieczywo – Coppa baleron długodojrzewający – garść ostrych sałat: rukola, rukiew wodna lub musztardowiec – papryczki jalapeno Składniki sos: – 50 ml whisky – 25 g pikantnej musztardy dijon lub rosyjskiej – 40 g brązowego cukru – 30 ml sosu

nietylkopasta.pl
KOLOROWA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ, POMARAŃCZĄ I GRANATEM 111

sól i pieprz Przygotowanie : Umyj rzodkiewki, odetnij listki i korzonki, pokrój w cienkie talarki. Odetnij wierzchnią część granatu, pokrój go na ćwiartki, wyłuskaj z niego ziarna, usuń białe błonki. Rukolę umyj i osusz. Obierz jedną pomarańczę ze skórki, pokrój na małe kawałki, usuwając białe błonki. Ułóż roszponkę na talerzykach lub w małych miseczkach, a na niej cząstki pomarańczy, ziarena granatu

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wtorek: Bób z migdałowym pesto 91

Składniki: 0,5 kg bobu (mrożonki mają zazwyczaj 400 g wagi, z lodem. Jedno opakowanie dla dwóch osób to za mało) 10 suszonych pomidorów Pesto Garść migdałów Mała garstka rukoli (lub pietruszki) 2 łyżki koperku (może być suszony, wtedy jedna łyżka) Pół ząbka czosnku 4 łyżki oliwy 3 łyżki tartego parmezanu plus kilka wiórków do wyłożenia na gotową sałatkę Przygotowanie

Niedzielny kucharz
Spaghetti z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi 125

opcja na obiad.  Idealna dla miłośników śródziemnomorskich smaków.  Włoski styl na wyciągniecie ręki.  Lekki obiad idealny na takie upały jakie mamy teraz.  Szpinak można zastąpić rukola, a zamiast pomidorków koktajlowych użyć zwykłych pomidorów.  Składniki na 2 duże porcje: 10 oczyszczonych krewetek bez ogonków 200-250 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 100 g świeżego szpinaku 2 garści

Czarnawisienka
Przepisy z cukinią w roli głównej 183

czosnku 20 dag sera feta 4 łyżki oliwy. Sos przygotujemy z: 6 łyżek oliwy, 3 łyżek octu winnego, 0,5 łyżeczki cukru, szczypty soli, szczypty świeżo zmielonego pieprzu, garści rukoli, tymianku, bazylii, szczypiorku oraz natki pietruszki. Cukinię, ogórki oraz pomidory myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy, przekrawamy wzdłuż na ćwiartki, wykrawamy środek z nasionami i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy

Tradycyjna Kuchnia
Domowa pizza na cieście dojrzewającym 279

żółty (typowo do pizzy np mozarella) -pieczarki ( ja kroję je wcześniej w plasterki i odgotowuję) -szynka, np parmeńska -pomidory (mogą być koktajlowe) -oliwki -cebula -ananasy -kawałki grillowanego kurczaka -cebula -rukola Domowa pizza – jak ją przygotować? Ciasto na pizzę: na 1-4 dni poprzedzające pieczenie pizzy: Mąkę przesiej. Dodaj suche drożdże, sól oraz cukier i dokładnie wymieszaj. Następnie powoli dolewaj

Arbuziaki