rukola - 6622 przepisów (strona:275/442)

Koreczki z buraka i sera 105

burakiem i serem, bo to szybka i smaczna przekąska: – Sałatka z buraka à la caprese – SAŁATKA Z BURAKA, POMIDORA I SERA MOZZARELLA – Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego – Carpaccio z buraka Nie chciałam ich podać w postaci sałatki, więc wymyśliłam, że tym razem będą to koreczki z buraka i sera. Zdjęcie podobnych koreczków widziałam tutaj

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z pieczonego buraka, piersi z kurczaka i pomarańczy 72

oczarować swoją kuchnią, to serdecznie ją polecam. Składniki 1 pierś z kurczaka 1 mozzarella 1 pieczony burak 1 pomarańcza Kilka pomidorków koktajlowych 2 garści roszponki (równie dobrze smakuje z rukolą) 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy szczypta soli i pieprzu Krok po Kroku 1 Umytego buraka w skórce zawijamy w folię aluminiową

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Przepis dnia: Kasza orkiszowa z pieczoną brukselką 108

tartego parmezanu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 szklanki kaszy orkiszowej 1 łyżka oliwy lub masła Kilka łyżek siekanej pietruszki lub rukoli Sól Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa. Marchewki obierz, z brukselek zdejm uszkodzone lub zwiędłe listki. Marchewki pokrój w plasterki, większe brukselki przekrój na połowy. Wyłóż warzywa na tackę do pieczenia

Niedzielny kucharz
Kolorowa sałatka 73

Składniki : kolorowy makaron rukola cieciorka oliwki zielone mini mozzarella pomidorki koktajlowe pestki dyni awokado Sos: oliwa natka pietruszki musztarda francuska sok z cytryny sól

Między kuchnią a pokojem
Niedzielne śniadanie – omlet 81

omlet, a więc od rana pichciliśmy w kuchni. Niedzielne śniadanie – omlet SKŁADNIKI: - 5 jajek - pół szklanki mleka - 5 pieczarek - 1 cebula - 1 papryka chili - 3 plastry dowolnego sera żółtego - rukola - 1 łyżka masła - przyprawy (sól, pieprz) Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy na drobno, a papryczkę w krążki. Wszystkie składniki wrzucamy na rozgrzaną

Związek na patelni
Kulinarnie w Zakopanem 73

błotnej. Wędzone serki zainspirowały nas do eksperymentów kulinarnych i powstało, tu na miejscu kilka smacznych dań : Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem , Scypek z karmelizowanym ananasem Rukola z góralskim scypkiem i gruszką Sałatka Frisee z góralskim serkiem scypkiem Pod wpływem zimowej i góralskiej atmosfery, namówiliśmy się na kulig w Dolinie Kościeliskiej. Było zimno, wesoło a cała zabawę

Tajemnice Smaku
Melon z czerwonym pieprzem, tymiankiem w winie z miodem 76

Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnkach 2 gałązki świeżego tymianku 40 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka miodu Wykonanie Melona

Tajemnice Smaku
Smażone figi w szynce parmeńskiej 78

Smażone figi w szynce parmeńskiej to mała przekąska, jak również świetny dodatek do sałatek. Przygotowuje się je błyskawicznie i są przepyszne. Dobrze komponują się np. wyłożone na liściach rukoli i polanych dresingiem lub gęstym octem balsamicznym. Przepis na smażone figi w szynce znalazłam w książce “Sirocco” Sabriny Ghayour , ucieszyłam się bo miałam figi i szynkę, ale… zabrakło

Tajemnice Smaku
Jajecznica z rukolą i awokado 91

Jajecznica to jajecznica powiecie, ale czemu nie wzbogacić jej smaku dodatkami? Ja tutaj dołożyłam rukolę i awokado, które idealnie podkręciły smak jajecznicy a jednocześnie śniadanie stało się bardziej odżywcze. Polecam serdecznie. Jajecznica z dodatkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kopytka ze szpinakiem 90

lekko odcisnąć i zmiksować. Dodać do ziemniaków mąkę, szpinak i jajo oraz sól. Zagnieść. Uformować wałeczki i pociąć na kopytka. Ugotować w osolonej wodzie. Podałam z pesto, parmezanem i rukolą

AZgotuj!
Sałatka z awokado, jajkiem i tuńczykiem 97

zdrowa. Spróbuj! Sałatka z tuńczykiem, jakiem i awokado – przepis Składniki: 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżka oliwy, ulubione przyprawy jajko tuńczyk w oliwie 80g ½ opakowania miks sałat z rukolą, 3 łyżki zielonych oliwek ½ cebuli ½ awokado Sposób wykonania: Sałaty umyć, odwirować, ułożyć na półmisku. Dodać pokrojoną cebulę, awokado i oliwki. Tuńczyka lekko odsączyć i wyłożyć na warzywa. Na koniec dodać

Strefa Zdrowego Żywienia
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I FETĄ 82

lekka sałatka: idealna na walentynkową kolację SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, przyprawa do kebaba, 1 op.sera feta, 1 opakowanie mix sałat z rukolą, ½ puszki kukurydzy, 1 pomidor, 3 jajka Sos koperkowo-ziołowy: 1 łyżka drobno posiekanego koperku, sól, pieprz ziołowy, słodka i ostra papryka, 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, 2 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: pierś z kurczaka kroimy

słodki bratek
Sałatka z dorszem 97

kuchni Polecam też inne przepisy na sałatki z rybą: – sałatka z makrelą – Sałatka z makrelą i warzywami – sałatka z łososiem – Sałatka z anchois, sera i rukoli Składniki na 2 porcje sałatki z dorszem dla 2 osób: 1 filet z dorsza bez skóry 4 małe ziemniaki 2 małe marchewki kawałek pora 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z twarogu, szynki i chrzanu 101

nadaje się  na kolacje czy też śniadania. Dobrym dodatkiem do kanapek z tą pastą będzie jako na twardo, rzodkiewka czy pomidorek koktajlowy. Nie zapomniejcie również dodać czegoś zielonego: rukoli, sałaty czy roszponki 😊  Składniki: -chudy twaróg 100 g -szynka gotowana z indyka 150 g -jogurt naturalny lub śmietana  1 łyżka  -chrzan ze słoiczka 1 łyżeczka  -szczypta

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z awokado, jajkiem i tuńczykiem 71

zdrowa. Spróbuj! Sałatka z tuńczykiem, jakiem i awokado – przepis Składniki: 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżka oliwy, ulubione przyprawy jajko tuńczyk w oliwie 80g ½ opakowania miks sałat z rukolą, 3 łyżki zielonych oliwek ½ cebuli ½ awokado Sposób wykonania: Sałaty umyć, odwirować, ułożyć na półmisku. Dodać pokrojoną cebulę, awokado i oliwki. Tuńczyka lekko odsączyć i wyłożyć na warzywa. Na koniec dodać

Strefa Zdrowego Żywienia