Buraczane gnocchi z orzechami włoskimi

Buraczane gnocchi z orzechami włoskimi

Coś dla fanów buraka i klusek śląskich – piękne różowe danie w niecodziennej, wyjątkowej oprawie chrupiących orzechów. Można zakochać się w kolorze i w smaku. A z tej miłości ktoś Was z pewnością poprosi o dokładkę *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wyszoruj gąbką buraki, włóż do garnka, zalej wodą i gotuj przez godzinę. Obierz je, pokrój na kawałki i zmiksuj. Dodaj sól, parmezan, dwa rodzaje mąki, wymieszaj wszystko a następnie wyrób...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.