zależności od makro i Waszej fantazji frittata z brukselką może być serwowana z dodatkowymi warzywami lub/i porcją tłuszczu. U nas obowiązkowo posypane natką pietruszki, w towarzystwie miksu sałat, roszponki i rukoli i polane olejem MCT. Smacznego! — BTW całości z boczkiem wędzonym: 767 g, 1439 KCAL, B 84 g, T 95 g, W 25 g. W 100 g: 188 kcal
Ola la LCHFSkładniki: 3 bułki do pity 1 pomidor kilka plasterków boczku kilka liści sałaty, u mnie roszponka 3 jajka ketchup sól, pieprz Przygotowanie: Plasterki boczku podsmażyć na suchej patelni. Wyjąć je … Czytaj dalej Pita śniadaniowa
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 3 bułki do pity 1 pomidor sałata, u mnie roszponka 3 ogórki 3 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka … Czytaj dalej Pita z kurczakiem
czarrna od kuchnipoddusić jeszcze chwilę. Następnie dodać pokrojone pieczarki, zalać odrobiną wody z gotującego się ryżu, poddusić. Następnie dodać ugotowany ryż. Całość poddusić jeszcze chwilę. Na sam koniec można dodać sałatę roszponkę, i wymieszać. Posypać ulubionymi ziołami :). Całość: 748 kcal (B: 76 g W: 84 g T: 12 g) 1 porcja: 374 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasstało, a warto spróbować. I oczywiście musiałam zobaczyć co można z nią zrobić i najczęściej co mi się pojawiało w wyszukiwaniach to sałatka. No i od niej zaczęłam. Roszponki nie miałam, miałam rzymską, koziego nie miałam, miałam fetę - jedyne co się zgadzało z tym wszystkim to figa i ocet balsamiczny. Szczerze to następnym razem pominę ten ocet
Gotowanie z pasjątygodniu! Smacznego i na zdrowie! Koktajl gruszkowo-bananowy z cynamonem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Pieczona owsianka z gruszką Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem
Moja smaczna kuchniałyżeczka miodu świeżo mielony czarny pieprz szczypta mielonej ostrej czerwonej papryki kilkanaście szt. czarnych drylowanych oliwek Do podania: papas arrugadas ulubiona sałata lub mieszanka sałat (u mnie lodowa i roszponka) Morszczuka pokrój w cienkie paski (1 cm. lub cieńsze), długości od 6 do 10 cm. Do miski wlej piwo, mleko, sok z cytryny. Dodaj jajko, mąkę, kurkumę, natkę pietruszki
Delicious PlaceSkładniki: (2 porcje) mieszanka sałat, np. roszponka, endywia frisee, endywia escarola mała garść listków świeżej bazylii zielonej mała garść listków świeżej bazylii fioletowej 1 szkl. jeżyn 120 g. sera camembert 1 małe jajko 4 łyżki bułki tartej 3-4 łyżki oleju rzepakowego Winegret 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu Sałaty oraz bazylię dokładnie
Delicious PlaceMelony Morele Nektarynki Papaje Śliwki Warzywa i owoce, które przechowujemy w lodówce Brokuły Brukselki Czereśnie Granaty Jabłka Jagody Jarmuż Kalafior Kapusta Kukurydza w kolbach Kolendra Maliny Marchewka Pietruszka Por Roszponka Rukola Sałata Szparagi Truskawki Winogrona Zielony groszek Warzywa i owoce powinny być trzymane osobno, bo przyspieszają proces dojrzewania innych owoców i warzyw Awokado Cebula (ze względu na zapach, który może
Niedzielny kucharzczosnek – 2 ząbki * jajko – 1 szt * mąka pszenna – 3-4 łyżki * ser żółty np. gouda – ok. 100 g * sól, pieprz DODATKOWO: * ogórki * pomidory * roszponka * czerwona cebula * ser feta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinię ścieramy na grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną cebulkę i czosnek oraz starty ser – wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy
Ostra na Słodkopatyczki do szaszłyków, skrop je olejem i posyp przyprawami i ziołami. Grilluj, przekręcając, aż będą gotowe. Sałatka z pomidorkami koktajlowymi Składniki: 3 garście rukoli 2 garści szpinaku 1 garść roszponki 20 pomidorków koktajlowych awokado 3 łyżki komosy ryżowej (qinocha) 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek dyni zioła prowansalskie, sól morska, pieprz, Przygotowanie: Warzywa umyj i osusz
Strefa Zdrowego Żywieniakiełki. Przykryć drugą połówką bułki. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajko sadzone na boczku z roszponką i kozim serem → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami serem lazur → Bułki do burgerów
Oryginalny smakowalne), lekko obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu (smażę na maśle i oleju w proporcjach 1:1). Kotleciki można również upiec w piekarniku. Składniki: mix sałat (lub roszponka i rukola) 1 owoc granatu 1 pomarańcza posiekane orzechy lub prażone ziarna słonecznika albo dyni sos winegret (przepis TUTAJ ) Przygotowanie: Sałaty myjemy i suszymy. Pomarańczę
bistro mamapieprz do smaku ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 ogórek 250 g koktajlowych pomidorów 1 mała czerwona cebula 2 awokado 6 rzodkiewek 100 g mieszanej sałaty, u mnie szpinak, jarmuż i roszponka Dressing 50 g feta 100 ml oliwy z oliwek 2 łyżki winnego octu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka suszonych prowansalskich ziół sól i pieprz
codojedzenialipcowe owoce, zatem nie pozostaje nic innego, jak tylko działać! Składniki (dla dwóch osób): ulubiona mieszanka sałat (u mnie gotowa mieszanka o pięknej nazwie „Romantica” oraz dodatkowo roszponka) 2 brzoskwinie borówki kilka nerkowców 1 opakowanie szynki Serrano kilka mini kulek mozarelli świeża bazylia pieprz kolorowy, sól morska do smaku Na dressing: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
Garniec Magalie