roszponka - 1923 przepisów (strona:69/129)

Sałatka “taka moja” 101

dużej ilości czasu na ich przygotowanie. Ja najczęściej robię “moje sałatki” na oczach gośc i S kładniki na sałatkę dla 2 osób dowolna zielenina – sałata, rukola, roszponka liście bazylii, liście buraczków kulki mozzarelli 2 jajka na miękko 2 pomidory 1 awokado kilka plastrów twardego sera – mogą być także płatki parmezanu kilka malin orzechy włoskie, ziemne, piniowe

Raj dla Podniebienia
NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE 101

PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE:   CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI

globuskulinarny
FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM 102

GRANATEM I MIĘTĄ     CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI

globuskulinarny
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ 119

PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE:   CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI

globuskulinarny
5 sałatek bez majonezu 18891

dietetyczną znajdziecie tutaj . 2. Mix sałat z kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym Kolejna moja propozycja na sałatkę bez majonezu to chrupiący kurczak w przyprawie gyros i mozzarella z liściami roszponki, rukoli i botwinki. Do tego pomidorki koktajlowe i chrupiąca czerwona papryka, a całość polałam sosem miodowo-musztardowym. Robiłam ją już kilka razy i moim domownikom bardzo smakowała! Przepis znajdziecie

Danka Pichci
Sałatka z rukolą i boczkiem 159

Przepis mam od koleżanki. Tutaj akurat użyłam i szynki parmeńskiej i boczku podsmażonego na patelni, wyszło naprawdę pysznie! A kiedyś pokażę Wam jeszcze inną wersję tej sałatki ;-) Składniki: rukola roszponka pokrojone w plasterki awokado pokrojona w plasterki lub kostkę gruszka orzechy włoskie podgrzane z miodem 100-150 g boczku podsmażonego na patelni (można pół na pół z szybką parmeńską) Dressing

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem w stylu włoskim 165

Dodatek „czegoś zielonego” być musi! Raz, że zdrowo, dwa, bo lubię, jak coś mi chrupie. Ja dodałam mieszankę sałaty lodowej, rukoli i endywii, ale możecie też dodać roszponkę, cykorię czy sałatę rzymską. Drukuj Sałatka z tuńczykiem i kuskusem w stylu włoskim 5 składników, 15 minut i gotowe! Pyszna, bardzo prosta i sycąca sałatka z tuńczykiem to idealna propozycja

Na-talerzu.pl
Mizuna z figami, gruszką i serem pleśniowym 165

rukola, radiccio i mizuna. Tę ostatnią bardzo lubię w sałatkach, które przygotowuję na kolacje. Do tego kilka jesiennych dodatków i na stół trafia pełnowartościowy posiłek. Składniki : mizuna (może być roszponka - 2 garście) 2 figi pół gruszki 100 g sera z niebieską pleśnią łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki oleju słonecznikowego łyżka octu jabłkowego pieprz kolorowy sól Młode i dobrze wypłukane listki

Weekendy w domu i ogrodzie
Burgery z indyjską nutą 122

Wszystko razem mieszamy. Formujemy 6 kotletów. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym po około 2-3 minuty z każdej strony. Bułki kroimy na pół, smarujemy musztardą, ketchupem, układamy roszponkę, pomidora oraz mięso burgerowe. Patak's to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim. Została założona w 1957 roku. Chcesz posmakować prawdziwej indyjskiej kuchni? Spróbuj sosów

Lena Gotuje
Schab w śmietanie z pieczarkami 1881

podczas świąt czy rodzinnych uroczystości, jak również na niedzielny obiad, ale wówczas (przy mniejszej ilości osób) warto zmniejszyć ilość składników Ja tym razem podałam go w towarzystwie sałatki z roszponki, ale razem z kaszą i buraczkami też smakuje fantastycznie. Świetnie też pasować będą wszelkie surówki na ostro. Polecam bardzo. około 1 kg schabu bez kości 500 g pieczarek

Smaki Na Talerzu
Gofry marchewkowe z łososiem 241

Składniki: 3 jajka 60 g mąki 1 marchewka (ok. 100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, słodka papryka dodatki: 69 łososia wędzonego kanapkowego roszponka pomidorki koktajlowe serek naturalny … Czytaj dalej Gofry marchewkowe z łososiem

czarrna od kuchni
Sadzone jajko na grzance z warzywami 83

jajka w zdrowej diecie. Przeczytacie o tym tutaj . Sadzone jajko na grzance z warzywami – składniki: 1 tost pełnoziarnisty, 1 jajko, garść mixu sałat (może być także rukola, czy roszponka), plaster polędwicy z indyka, 1 pomidor malinowy, łyżeczka nasion sezamu niełuskanego, szczypta chilli (o tym, dlaczego warto stosować ostre przyprawy pisałam tutaj ), łyżka masła klarowanego do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw

Natka Pietruszki
KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM 108

MINUT SKŁADNIKI: – Liście mini sałaty rzymskiej – 8 sztuk – Szynka z indyka bez azotanów – 8 plasterków – Mozzarella – 4 mini kulki – Ogórek szklarniowy lub gruntowy – kilka plasterków – Rzodkiewki – kilka plasterków – Roszponka – kilka listków – Świeżo mielony pieprz czarny do smaku – Świeżo mielona sól himalajska do smaku – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / PRZEPIS

globuskulinarny
Bruschetta z mozzarellą, szynką parmeńską i oliwkami 146

przygotowane grzanki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekamy do czasu aż mozzarella się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami świeżej bazylii, rukoli lub roszponki i skrapiamy pozostałym sosem pomidorowym

Na kulinarnym poligonie
Szaszłyki mięsno-ziemniaczane 150

się lubi, to się lubi co się ma;) Powiem Wam jednak, że podane razem z miksem pysznych surówek smakowały wyśmienicie (na zdjęciu widać jedynie surówkę z roszponki z dressingiem balsamicznym, ale do obiadu były jeszcze grubo tarte buraczki i surówka z kalafiora – pycha!). Na 5 szaszłyków: 10 małych, okrągłych młodych ziemniaków około 400-450 g mielonego mięsa 1 cebula

Smaki Na Talerzu