roszponka - 1923 przepisów (strona:64/129)

Omlet z kurkami i boczkiem 35

Składniki dla 2-3 osób: ? 4 jajka ? 2 łyżki mleka ? 150 g boczku wędzonego ? 200 g kurek ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz ? szczypiorek ? sałata zielona np roszponka Wykonanie: ? Rozgrzać 1 łyżkę masła, podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać kurki, sól i chwilę poddusić. Odłożyć. ? Roztrzepać jajka z mlekiem. ? Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wlać jajka. Podważać boki, aby masa wlała

To co kocham
Sałatka z gruszką i fetą 35

Słodka gruszka i słony ser feta doskonale współgrają ze sobą. Ziarenka maku nadają jej atrakcyjności. Polecam na podwieczorek lub jako przystawkę do obiadu. Składniki na 6 porcji: ? 2 garści roszponki ? 4 gruszki ? 200 g sera Feta ? sok z 1/2 cytryny Sos: ? 3 łyżki oliwy ? 1 łyżka soku z cytryny ? 1 łyżeczka miodu ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka maku Wykonanie

To co kocham
Kanapki z awokado 47

czasie dojrzeje pod wpływem etylenu, który samo emituje. Składniki: ? 1 małe dojrzałe awokado ? 4 kromki ciemnego chleba ? 2 łyżki soku z cytryny ? sól, pieprz do smaku Dodatki ? roszponka ? pomidorki koktajlowe ? kiełki rzodkiewki ? nasiona słonecznika Wykonanie: ? Awokado przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką. ? Miąźsz awokado rozgnieść widelcem z sokiem cytryny, doprawić solą i pieprzem. ? Posmarować kromki chleba

To co kocham
Szynka parmeńska z ogórkiem 42

kawałki. W każdym kawałku ogórka wydrążyć miseczkę. ? Plaster szynki złożyć wzdłuż na pół i zwinąć w różyczkę, po czym włożyć do ogórka. Udekorować zieleniną, u mnie roszponka

To co kocham
Co jeść na diecie dr Dąbrowskiej? 38

marchew, seler, pietruszka, pasternak, burak, rzodkiewka, rzodkiew, rzepa KAPUSTNE : kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka, jarmuż, kalafior, brokuły, kalarepa LIŚCIASTE : wszystkie rodzaje sałat – rzymska, lodowa, masłowa, dębowa, karbowana, roszponka, rukola, szpinak, botwinka, endywia, cykoria, seler naciowy CEBULOWE : czosnek, cebula, por, szczypiorek DYNIOWATE : dynia, ogórki, cukinia, kabaczek PSIANKOWATE : papryka, pomidory, sporadycznie bakłażan ZIOŁA : natka pietruszki, koperek, bazylia, mięta, kolendra, szałwia

To co kocham
Chińskie bao buns z krewetkami 45

wody 3 łyżki mleka 3 łyżki masła /50 g około/ 2 łyżki oliwy do posmarowania nadzienie: 30 dkg krewetek 2 marchewki 1 papryka czerwona 1/2 papryczka chili 50 g roszponki 2 łyżki orzechów nerkowca 1 mango 3 garście kiełków sól, pieprz, olej, czosnek granulowany, papryka wędzona,sezam, szczypiorek sos: 3 łyżki sosu terijaki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego

wesoła kuchnia
FRANCUSKA TARTA Z ZIEMNIACZKAMI, TYMIANKIEM I MOZZARELLĄ 48

listki szałwi. Masę wymieszaj trzepaczką i wylej na ziemniaki. Tartę piekłam na złoty kolor, 45 minut, wysoka temp. 240 -220 stopni .Wstawiamy do gorącego pieca! Tartę podajemy z: -  roszponką z dresingiem miodowo- musztardowym, lub miodowo- cytrynowym. - posypaną chrustem z orzechów laskowych, w tym celu, na suchej patelni upraż laskowe, rozdrobnij je w moździerzu na mniejsze elementy, obsyp sowicie tartę

SMYKWKUCHNI
Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja zimowa – już dostępny w moim sklepie! 44

witamin i składników mineralnych . Ponieważ jest to edycja zimowa zdrowego jadłospisu rodzinnego, to znajdziecie w tym menu takie produkty, jak: czosnek, cebula, por, marchew, kalafior, gruszki, jabłka, ziemniaki, kiwi, roszponka. A co pysznego z nich? Na przykład: otrębowy ryż na mleku z duszonym jabłkiem i cynamonem, cebularze z twarogu, pyszne gofry z niskim indeksem glikemicznym, kolorowa zupa z kurczakiem

Natka Pietruszki
Sałatka z rukolą i kurczakiem 79

pracy na drugie śniadanie. Ja do zrobienia tej sałatki wykorzystałam liście rukoli, bo akurat takie miałam w lodówce, ale będzie ona też dobra z innymi zielonymi liśćmi, na przykład roszponką, sałatą lodową lub rzymską, może też być mix sałat. Ponadto sałatka z rukolą i kurczakiem zawiera w swoim składzie też kilka innych ogólnodostępnych składników, między innymi czerwoną cebulę, kawałek świeżego

Danka Pichci
Sałatka z grillowanym serem halloumi i gruszką 50

Sałatka z grillowanym serem halloumi. przepis w formie filmu już na moim profilu na Instagramie, możesz śmiało oglądać film  PRZEPIS W FORMIE FILMU KLIK składniki na sałatkę: - roszponka, szpinak - garść bazylii - 1 gruszka - 2 pomidory - 1 ogórek zielony - 1/4 cebuli czerwonej - oliwki zielone i czarne dressing nr 1 ( łyżka słodkiego sosu chilli, woda, oliwa, wymieszaj polej sałatkę) dressing

SMYKWKUCHNI
Sałatka warstwowa z ryżem i tuńczykiem 50

solimy i pieprzymy. Z samego wierzchu sałatkę solidnie obsypujemy szczypiorkiem i mamy gotową sałatkę do podania. Sałatka warstwowa Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z pieczonych buraków, roszponki i fety Śródziemnomorska sałatka orzo z ciecierzycą i serem feta Włoska sałatka tortellini z salami Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Sałatka warstwowa z ryżem i tuńczykiem pochodzi z serwisu Księga

Księga-Smaku
Przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem 44

Link do filmu z przepisem KETO Przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkami - Sałatka warstwowa -411   Składniki: 4 jajka tuńczyk w sosie własnym duża puszka (400g) opakowanie roszponki lub innej sałaty (80g) 4 małe ogórki kiszone pół małej czerwonej cebuli 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny kopiasta łyżka koperku sól pieprz  Przygotowanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sok z wyciskarki wolnoobrotowej 49

warzywno owocowy, który ostatnio bardzo nam smakuje. PRZEPIS NA SOK Z WYCISKARKI WOLNOOBROTOWEJ Składniki: 1 kg mandarynek 1 cytryna 200g zielonych liści – ja miałam miks szpinaku, rukoli, roszponki i botwinki 100g pomidorków koktajlowych Jak zrobić sok z wyciskarki wolnobrotowej: Mandarynki i cytrynę obieramy ze skórek. Zielone liście myjemy, również pomidorki myjemy. Warzywa i owoce wrzucamy do wyciskarki wolnobrotowej wyciskając

Dorota Smakuje
Sałatka wspierająca odporność 78

kokosa. Ja lubię skrapiać sobie nią np sałatki i taki sposób chciałam zaprezentować wam tutaj dzisiaj. PRZEPIS SAŁATKA WSPIERAJĄCA ODPORNOŚĆ Składniki: 2 garście miksu sałat np liści szpinaku, roszponki, rukoli, botwinki 1 owoc kaki 0,5 szklanki ugotowanego w bulionie ziarna orkiszu kilka kolorowych rzodkiewek kilka różyczek kalafiora romanesco 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka orzeszków

Dorota Smakuje