Składniki: 230 g winogron (jasnych lub ciemnych) 80 g sera lazur 3 garście liści roszponki 4 łyżki pestek słonecznika Sos: 3 łyżki oleju 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 1/2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Winogrona kroimy na połówki, ser kroimy w kostkę. Składniki sałatki wrzucamy do miski. Składniki
Qchnia po prostuzdecydowanie jeden z najlepszych dressingów balsamicznych jaki miałam przyjemność próbować. Świetnie komponuje się z rukolą, ale z sałatką z sałaty lodowej, rzymskiej czy roszponki również jest bardzo smaczny. 6 łyżek oliwy z oliwek (dałam pół na pół z olejem rzepakowym) 3-4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wody 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej szczypta soli
Smaki Na TalerzuSkładniki: 4 liście kapusty pekińskiej 5 łodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli Sos winegret: 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka miodu (np. gryczany) sól, pieprz Sposób wykonania: Wycinamy z liści kapusty twarde jasne końcówki. Przecinamy liście wzdłuż
Qchnia po prostuSycąca, lekka i kolorowa – czyli taka, jaka powinna być dobra sałatka! Składniki na 4-6 porcji: – 450g krewetek – 240g mix’u sałat z roszponką – 200g pomidorków cherry – 100-150g sera Feta – 2 cukinie – 1/2 czerwonej cebuli – 3 łyżki oliwy – 2 łyżki soku z cytryny – 1 ząbek czosnku
Be Fit Be Strongręcznik papierowy. Warzywa myjemy. Kroimy na mniejsze części. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej, suchej patelni. Smarujemy je niewielką ilością sosu. Rozkładamy warzywa: roszponkę (lub porwaną na mniejsze kawałki sałatę), plasterki ogórka, rzodkiewki, cząstki pomidora, czerwoną cebulę. Całość oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu. Posypujemy tartym serem. Dodajemy mięso. Tortille zwijamy (najpierw spód
Smaki Na TalerzuSkładniki Mix sałat z roszponką 1 opakowanie Sznycel z indyka 5 sznycli Pomarańcza 1 pomarańcza Oliwa z oliwek 1 łyżka Cytryna 1 łyżka soku z cytryny Sos słodko-pikantny Thai 1 łyżka Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Na patelni rozgrzać o The post Sałatka z indykiem i pomarańczą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybka, prosta i smaczna sałatka. Składniki Mix sałat z roszponką 1 opakowanie Papryka czerwona 1 sztuka Papryka żółta 1 sztuka Świeży ogórek 1 ogórek Pomidorki koktajlowe pomarańczowe 250g Ser feta ziołowy 180g Sos włoski do sałatek The post Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszna lekka sałatka pełna warzyw. Przygotowanie jej jest proste i zajmie wam 20 minut. Co nam trzeba? 3 solidne garście roszponki 1 garść mieszanki innych dowolnych sałat 100 g soczewicy (u mnie z puszki na parze)- można samemu gotować jak ktoś ma czas 2 łyżki posiekanego szczypioru posiekana drobno kulka mozzarelli łyżka ziaren słonecznika lekko uprażonych na suchej patelni Dużo
LatosiowydomDzień dobry wiosennie :) Dziś chciałabym polecić Wam prostą sałatką z roszponką. Jest to idealny dodatek do dań np. tart na słono czy przekąska na drugie śniadanie. Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzień dobry wiosennie :) Dziś chciałabym polecić Wam prostą sałatką z roszponką. Jest to idealny dodatek do dań np. tart na słono czy przekąska na drugie śniadanie. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: 250 g boczniaków 3 garście poszatkowanego jarmuży 2 garście roszponki 100 g sera feta 3 pomidory 200 g kukurydzy z puszki 1/2 pęczka grubego szczypioru 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka czosnku w proszku sól, pieprz ziołowa 50 ml oliwy z oliwek + 2-3 łyżki do pieczenia boczniaków sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania: Boczniaki
Qchnia po prostuSałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jedną z ulubionych sałatek w mojej rodzinie jest sałatka z roszponka w roli głównej. Do tego jeszcze różne dodatki i już posiłek gotowy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniegranatem albo nawet truskawkami. Z taką sałatką to nawet dieta nam niestraszna! Chociaż polecam ją również na grilla. ;) * SKŁADNIKI na 1-2 porcje Sałatka: miks ulubionych sałat (np. szpinak, roszponka, rukola, botwina) 1 awokado kilka rzodkiewek kawałek ogórka garść kiełków groszku garść pestek granatu kilka listków mięty Sos z tahini: 3 łyżki pasty sezamowej tahini 2 łyżki soku z cytryny
Food Square