roszponka - 1923 przepisów (strona:60/129)

Zielona sałatka z jajem 65

Pysznych sałatek w naszym domu nigdy dość. Tym razem roszponka króluje z jajem i łososiem. Efekt końcowy? rewelacja, brzuchy najedzone i cieszą się i niech Wasze też się cieszą. Polecam gorąco. Sałatka z jajem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka wiosenna 78

liście szpinaku 1/2 pomidora malinowego czerwonego 1/2 pomidora pomarańczowego 2 młode marchewki 1/2 czerwonej papryki 1/2 awokado 1/4 młodej czerwonej kapusty botwinka 1 ogórek zielony świeża dowolna sałata odrobina roszponki Składniki na dressing 4 łyżki oliwy szczypta soli szczypta pieprzu odrobina suszonej bazylii odrobina suszonego oregano Tutaj wiele osób będzie się zastanawiało, dlaczego w sałatce z młodych warzyw pojawia się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka jajeczna z roszponką i orzeszkami ziemnymi 101

Składniki: 6 jajek 50 g świeżej roszponki 10 pomidorków koktajlowych 1/2 puszki kukurydzy 1 mała czerwona cebula 1/4 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę szatkujemy w małą

Qchnia po prostu
Sałatka z pieczonym łososiem i pomidorem 80

Sałatka jest prosta i szybka do zrobienia,  a co najważniejsze bardzo smaczna. Polecam:) Składniki: 250 g świeżego łososia 200 g pomidorków koktajlowych 2 garście rukoli 2 garście roszponki  garść kiełek lucerny/brokułu 1/2 cytryny kilka ziaren kolendry kilka ziaren kolorowego pieprz sól sos 4-5 łyżek oliwy 1 łyżka musztardy 1 łyżka cytryny 1 łyżka miodu sól

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z kurczakiem, kaszą bulgur i suszonymi pomidorami 167

Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 100 g kaszy bulgur 12 sztuk pomidorków suszonych z oleju 1/2 czerwonej cebuli garść rukoli garść roszponki 2 łyżki orzechów nerkowca 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni około2 łyżek oliwy z pomidorów suszonych 2 łyżki przyprawy do kurczaka (np. Staropolskiej KAMIS) 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki posypujemy przyprawą

Qchnia po prostu
Sałatka z pomidorem, mozzarellą i ogórkiem 113

Kolorowa sałatka z pomidorkiem, mozzarellą i  chrupiącym  dodatkiem w postaci ogórka i papryki. To moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: mix sałat (140G) 1 garść roszponki 150 g mozzarelli 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 dużej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1/2 malej cebuli sos 4 łyżki oliwy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz Wykonanie: Pomidorki

magiczna kuchnia Kasi
Omlet a’la kanapka 71

kolorowo i zdrowo Omlet a’la kanapka – składniki: 2 jajka, 2 łyżki otrębów owsianych, łyżka mleka, szczypta ziół prowansalskich, kilka pomidorków koktajlowych, ser mozzarella, około 100g, garść roszponki, kilka zielonych oliwek, około 1/2 łyżki masła klarowanego. Omlet a’la kanapka – sposób przygotowania Najpierw wbijam do miski jajka i rozbełtuję je. Dodaję do nich otręby oraz zioła

Natka Pietruszki
Sałatka z roszponki, winogron i sera lazur 148

Składniki: 230 g winogron (jasnych lub ciemnych) 80 g sera lazur  3 garście liści roszponki 4 łyżki pestek słonecznika Sos: 3 łyżki oleju 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 1/2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Winogrona kroimy na połówki, ser kroimy w kostkę. Składniki sałatki wrzucamy do miski. Składniki

Qchnia po prostu
Dressing balsamiczny 93

zdecydowanie jeden z najlepszych dressingów balsamicznych jaki miałam przyjemność próbować. Świetnie komponuje się z rukolą, ale z sałatką z sałaty lodowej, rzymskiej czy roszponki również jest bardzo smaczny. 6 łyżek oliwy z oliwek (dałam pół na pół z olejem rzepakowym) 3-4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wody 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej szczypta soli

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kapusty pekińskiej, selera naciowego i roszponki 153

Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 5 łodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli Sos winegret: 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka miodu (np. gryczany) sól, pieprz Sposób wykonania: Wycinamy z liści kapusty twarde jasne końcówki. Przecinamy liście wzdłuż

Qchnia po prostu
Sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek FIT 93

Sycąca, lekka i kolorowa – czyli taka, jaka powinna być dobra sałatka! Składniki na 4-6 porcji: – 450g krewetek – 240g mix’u sałat z roszponką – 200g pomidorków cherry – 100-150g sera Feta – 2 cukinie – 1/2 czerwonej cebuli – 3 łyżki oliwy – 2 łyżki soku z cytryny – 1 ząbek czosnku

Be Fit Be Strong
Tortille z sezamowym kurczakiem 148

ręcznik papierowy. Warzywa myjemy. Kroimy na mniejsze części. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej, suchej patelni. Smarujemy je niewielką ilością sosu. Rozkładamy warzywa: roszponkę (lub porwaną na mniejsze kawałki sałatę), plasterki ogórka, rzodkiewki, cząstki pomidora, czerwoną cebulę. Całość oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu. Posypujemy tartym serem. Dodajemy mięso. Tortille zwijamy (najpierw spód

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania