Pełna witamin prosta i szybka sałatka – idealna na wieczorną przekąskę. Składniki oraz sposób przygotowania mix sałat (roszponka, młode listki botwinki, sałata rzymska, młody szpinak, młoda sałata dębolistna czerwona) pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki kukurydza pieczarki uduszone na łyżce masła, odsączone z nadmiaru tłuszczu pierś z kurczaka pokrojona i podsmażona na łyżce oleju, otoczona w ziołach (papryka czerwona, bazylia suszona
Wasze Przepisyprzechowane są smaczne nadal w styczniu. Są też dostępne warzywa, które nadal w rosną zimą – niektóre w gruncie, a niektóre w hodowli w zamkniętych pomieszczeniach. Są to: jarmuż roszponka brukselka por cykoria endywia pieczarki Owoce sezonowe W sezonie zimowym sięgamy po produkty zebrane w sadach jesienią. Są to: jabłka gruszki orzechy Przepisy sezonowe Jeśli tak jak ja chcesz odżywiać
WiszniówkaLiść laurowy 2 łyżki masła Sól i pieprz Nadzienie Kilka plastrów szynki 2 garści grzybów (pieczarki, boczniaki) 2 garści pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki oregano 2 garści szpinaku (lub rukoli, roszponki) Oliwa Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. W głębokiej misie wymieszaj mąkę z solą, cukrem i drożdżami. Wlej oliwę i połowę wody. Wymieszaj wszystko (świetnie nadaje się
Niedzielny kucharzwięc w jak najmniejszych buteleczkach. Ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy lubi, więc według gustu, bo wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje. Składniki: ulubiona sałata, roszponka, młode listki, rukola, kiełki 1/2 awokado 1/2 owocu granatu 1 mandarynka kilka plastrów podsmażonej szynki szwarcwaldzkiej orzechy ulubione sery (u mnie trzy rodzaje: z pesto
bistro mamajogurtowym . Na serku wykładamy plasterki wędzonego łososia, na łososia wykładamy słupki ogórka i tartą rzodkiewkę, można też ogórka pokroić w plasterki. Można też wykorzystać liście rukoli, sałaty rzymskiej lub roszponkę. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Tak obłożona tortilla jest gotowa do zwinięcia, zwijamy ją w rulon. Zanim ja pokroję owijam w folię spożywczą i wstawiam do lodówki, taka schłodzona tortilla
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczęści można przygotować np. wyśmienity deser , lub orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego na zimno + odrobina do skropienia
Even Better FoodSALSĄ VERDE CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI
globuskulinarnyODŻYWCZE DLA 1 PORCJI BEZ UWZGLĘDNIENIA PIECZYWA: 200kcal Białko: 10,8g Tłuszcz: 7,4g Węglowodany: 22,2g Błonnik pokarmowy: 0,9g Spróbuj także: sałatka z pieczonymi batatami, fetą i roszponką, sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sałatka
Natka PietruszkiSkładniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 1 kulka mozzarelli light garść roszponki lub rukoli 150 g pieczarek kawałek czerownejj papryki 20 g suszonych pomidorow bez oleju 1 mała cebula 2 ząbki … Czytaj dalej Kasza z warzywami i mozzarellą
czarrna od kuchniswoim smakiem zachwyci każdego, kto ją wypróbuje. Składniki: 5 buraków średniej wielkości upieczone w skórce zawinięte w folie aluminiową (ok. 1,5 h w 180 stopniach) mix sałat z roszponką ser feta prażone płatki migdałów SOS łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy łyżeczka musztardy sól i pieprz Sposób przygotowania: Kładziemy połowę mixu sałat w miseczce, polewamy
Wasze Przepisyjedynie świeżych, sezonowych warzyw, którymi mogłabym się obżerać do woli. I karmić nimi moich bliskich. Składniki: 1 camembert 2 spore garści ulubionej sałaty (ja użyłam mieszanki sałat z roszponką) 2 dojrzałe gruszki 1 mała czerwona cebula 1 łyżka prażonych pestek dyni pół łyżeczki ziaren czerwonego pieprzu (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy
KardamonovyDawno u mnie nie było mojej ulubionej zieleniny, więc nadrabiam zaległości. Sałatkę zrobiłam w pierwszej opcji z sałatą rzymską, wyszła pyszna. Tego samego dnia zrobiłam identyczną, ale już z roszponką. Wiecie co? Była lepsza. W przepisie pozostawiam sałatę, a Wy róbcie z czym macie ochotę. Składniki: 1 sałata rzymska mini 10 winogron 10 małych kulek mozzarelli pół małej cebuli
KardamonovyPyszna i zdrowa sałatka z łososiem i pomarańczą. Koniecznie spróbuj tego super szybkiego i prostego przepisu. Składniki: 100g łososia wędzonego 1,5 szt. niedużej pomarańczy 150g liści szpinaku lub roszponki 1 awokado odrobinę koperku pestki dyni lub inne SOS sok z połowy pomarańczy łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy łyżeczka musztardy Sposób przygotowania: Liście szpinaku przebrać odcinając grubsze ogonki, opłukać, wysuszyć
Wasze PrzepisySALSĄ VERDE CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI
globuskulinarny