dodaję do nadzienia wraz ze szpinakiem, a w późniejszym etapie także serkiem. Kapelusze pieczarek wypełniam nadzieniem, po czym zapiekam. Po upieczeniu pieczarki serwuję same lub z dodatkiem rukoli lub roszponki. Jeśli lubisz dania z pieczarkami to polecam także: Pieczarki faszerowane mozzarellą Placki z pieczarek i polenty Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook
MeCookssojowego 2 łyżeczki octu jabłkowego Sałatka: 1 filet z piersi kaczki (około 250 g) 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego po 1 dużej garści rukoli, roszponki i szpinaku kilkanaście jabłuszek kaparów z zalewy garść łuskanych orzechów włoskich sól, pieprz Sos jogurtowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Delicious Placeupadki młodej mężatki . Składniki: (dla 1 osoby) 1 ugotowany albo upieczony buraczek garstka pomidorków koktajlowych (jakieś 10 sztuk) kawałek czerwonej cebuli (de gustibus) 50g sera feta garść sałaty, oryginalnie roszponka, a u mnie lodowa dodatkowo i opcjonalnie - kilka połamanych orzechów włoskich 1 1/2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżki miodu 1/2 łyżki musztardy (u mnie Dijon) sólo
Lejdi of the housemuszą to być pomidory i mozzarella. Można go podać na przykład z: kremowym twarożkiem, rukolą i łososiem mixem sałat, serem pleśniowym i gruszką liśćmi szpinaku, awokado i granatem roszponką, szynką i suszonymi pomidorami z oleju Chętnie poznam Wasze propozycje dodatków do omleta. Może mnie czymś zaskoczycie? 1 porcja to ok. 280 kcal , węglowodany: 14g, białko: 22g, tłuszcz: 16g Informacje
Dietologfigami i migdałami Placek drożdżowy z figami Sałatka z figami i mozzarellą Świeże figi z szynką Sałatka z figami i serem pleśniowym Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) z figami Składniki na 1 porcję sałatki z figami i kozim serem , która ma ok.75 kalorii 1 figa rukola lub mix sałat 1 łyżeczka twarożku koziego szczypta czarnego sezamu Opcjonalnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięelastyczne. Składniki: Ciasto: 3 dag drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz 1 mix sałat z roszponką 1 filet z kurczaka 15 dag sera mozzarela 4 pomidorki koktajlowe żółte 4 pomidorki koktajlowe czerwone pół czerwonej papryki 20 dag pieczarek 1 mała cebula czerwona sól i pieprz do smaku
Podróż w kulinariapleśniowy Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 8-10 minut. Ciasto powinno być lekko zarumienione. Przed podaniem układamy na wierzch liście świeżej roszponki. * Kurki posypuję solą a następnie zalewam przegotowaną wodą . Następnie delikatnie mieszam aby piasek zgromadzony na grzybach opadł na dno. Następnie odcedzamy łyżką cedzakową. Czynność powtarzam jeszcze 2-3 razy. Artykuł
I LOVE LIFEpoczęcia. Dzienne zapotrzebowanie na kwas foliowy dla kobiet w ciąży waha się od 0,4mg do 1,0mg dziennie. Które produkty spożywcze zawierają kwas foliowy? Zielone warzywa: sałata rzymska, roszponka, szpinak, rukiew wodna, szparagi, brukselka, itp. Rośliny strączkowe: soczewica, fasola, soja, ciecierzyca, itp. Suszone owoce: orzechy laskowe, orzechy włoskie, migdały itp. Jod: pierwiastek śladowy, którego nie należy lekceważyć w ciąży
ProstePesto.plwedług mnie smakuje znacznie lepiej w tym wydaniu, niżeli świeża. Sałatkę z grillowanymi warzywami podałam z rukolą, ale możecie dodać do niej dowolne zielone dodatki, jak sałata rzymska, roszponka czy mix sałat. To co akurat macie pod ręką 🙂 Taką sałatkę możecie przygotować wcześniej, przed pojawieniem się gości, na zimno też smakuje obłędnie. Zobacz też: Niecodzienne pomysły na grilla – event blogerów
Kuchnia Bazyliitylko. Składniki (na 1 spory placek): Placek: 1 jajko 40 g płatków owsianych 40 ml mleka 80 g sera twarogowego odrobina soli Dodatki: 2 plasterki sera żółtego roszponka pomidor oliwki zielona cebulka Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na placek umieścić w blenderze, zmiksować na gładko. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wylać ciasto i smażyć na małym ogniu
Kuchnia domowa Aniczerwona, brukselka, jarmuż, marchew, por, seler, kalafior, buraki, cebula, dynie, czosnek, seler MARZEC – kapusta biała, kapusta czerwona, brukselka, jarmuż, marchew, por, seler, kalafior, buraki, cebula, dynie, czosnek, seler, roszponka KWIECIEŃ – cebula dymka, szczypiorek, por, seler, cebula, czosnek, szparagi, rzodkiewka, rabarbar MAJ – szparagi, rzodkiewka, rabarbar, cebula dymka, szczypiorek, por, seler, cebula, czosnek, botwinka, natka pietruszki, szczaw CZERWIEC
nietylkopasta.plswojej ulubionej przyprawy do gyrosa - sprawdź jej skład! Sałatkę możesz podać np. z pitą lub bagietką czosnkową (przepis na nią znajdziesz TU! ) Zamiast sałaty rzymskiej użyj mixu sałat lub roszponki. Składniki na 4-5 porcji sałatki gyros: 1 kg szynki wieprzowej 2 mini sałaty rzymskie 4 łyżki oliwek 4 garści pomidorków koktajlowych 2 ogórki gruntowe 1 czerwona cebula 5 łyżek
Czarnawisienkapółplasterki. Nie obieramy go, bo pod skórką znajdują się wszystkie cenne składniki odżywcze. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki. Do miseczki dodajemy miks sałat. Dowolny jaki lubicie – z rukolą, roszponką, albo listkami botwinki. Następnie dodajemy pokrojoną rzodkiewkę, ogórka i pomidorki koktajlowe. Możecie zaostrzyć delikatnie smak, dodając odrobinę czerwonej cebuli. Wszystko mieszamy w miseczce, posypujemy szczyptą soli oraz świeżo zmielonego pieprzu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!